avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Activitate iosifdanut

Activitate iosifdanut

Răspuns la discuția Refuzul eliberarii unui titlu
Multumesc pt raspuns. Am uitat sa precizez ca mama mea are varsta in jur de 80 de ani si este imobilizata la pat. In anumite momente nu a fost capabila sa semneze un act si s-a folosit de amprenta degetului. Sentinta a fost castigata de mine in recurs prin anularea titlului detinut de ea ca proprietara pe intreaga suprafata de teren prin detinerea acelui titlu ilegal si anulat.
Credeti ca este normal ca originalul sa ajunga la ea tinand cont de cele mentionate mai sus?
Buna ziua! In urma unei hotarari civile definitiv si irevocabile s-a dispus eliberarea unui titlu pe numele meu si al mamei mele, ca mostenitori ai tatalui meu. S-a aprobat eliberarea de Comisia Judeteana, s-au transmis catre OCPI amendamentele, titlul de proprietate a fost ridicat de un fuctionar al primariei de care apartin. M-am deplasat la primaria de care apartin pt. a ridica titlul de proprietate si mi s-a refuzat eliberarea de catre primar cu motivatia ca trebuie sa fim ambele persoane dupa titlu pentru a-l putea ridica. Cine are prioritatea de a-l ridica? Exista vre-un articol care spune ca poate fi ridicat in acelasi timp de ambele persoane? Nu este normal ca originalul sa fie detinut de una dintre cele 2 persoane, iar copia de cealalta. Cine este indreptatit sa detina originalul? In cazul de fata eu sunt mostenitorul de gradul I, iar mama mea sotia defunctului.
1. Se poate desfasura in tot judetul pentru ca este o franciza, dar neavand bani necesari pentru a o dezvolta avem un singur punct de lucru in oras(mediu urban)
Pentru dezvoltare ne trebuiesc echipe de muncitori, puncte de lucru (cat mai multe), sediu modern si altele necesare acestei afaceri.
2. Partea de cofinantare a fost deja investita in cumpararea francizei si a produselor.
3. Spatiul este inchiriat.
Buna ziua!
Detin o Intreprindere Individuala ce are ca obiect de activitate spalatorie auto ecologica fara apa. Pentru dezvoltarea acesteia as avea nevoie de fonduri europene nerambursabile. Ce cai trebuie sa urmez?
Multumesc!
Buna ziua!
Ma aflam in masina personala impreuna cu familia (sotia, cei 2 copii si o cumnata) si am fost oprit in trafic de un echipaj al politiei rutiere. Mi-au cerut urmatoarele documente: talon, permis de conducere, asigurare si buletinul. Dupa ce le-am prezentat documentele m-au acuzat ca fac taximetrie la negru si au cerut sa se legitimeze persoanele din masina. Nici dupa legitimare nu s-au oprit cu acuzele, comportanduse in special cu sotia foarte nedemn pt. un organ al politiei, iar copilul de 11 ani a inceput sa planga in masina. Au incercat sa ne intimideze spunand ca, suntem filmati pe camera si ca vom plati 200 de milioane amenda. Nu ne-au dat dreptul nici macar sa le explicam ca in urma cu 5 minute, alimentasem la o benzinarie si ne indreptam spre Dedeman. Ne-au tinut in ploaie circa 20 min, ne-au stricat imaginea fiindca lumea se uita la noi ca la urs iar pe sotie o brusca verbal si o privea amenintator cu superioritate. Am insistat sa vina cel care ne-a filmat. A venit un inspector de politie cu filmarea, am asistat cu dansul la derularea imaginilor si am constatat ca masina din imagine nu era a mea. Chiar si in timpul in care vizionam filmarea ma acuza ca eu fac taximetrie si a mea este masina. Dupa tot ce ni s-a intamplat, credeti ca putem ramane doar cu scuzele lor? Ce ne sfatuiti sa facem in aceasta situatie? Multumesc!
Va citez din incheierea de autentificare a contractului:
Doamna X dupa citirea actului a consimtit la autentificarea prezentului inscris si fiind in imposibilitatea de a semna din cauza bolii si-a aplicat amprenta digitala a degetului aratator de la mana stanga pe toate exemplarele.
Asa cum reiese din act, din cauza bolii, cum a putut sa consimta la autentificarea actului?
Persoana in cauza a fost intrebata in prezenta unui martor daca stie de continutul acestui contract si a raspuns: ''Eu nu stiu nimic, doar m-au pus sa pun degetul'' desi persoana stie sa semneze. Precizez ca persoana are 76 ani.
Cum putem contesta acest contract?
Buna ziua!
Primaria din localitatea mea, a emis un titlu de propietate mamei mele in 1995. A formulat o cerere de reconstituire a dreptului de propietate in baza legii 18. Cererea de reconstituire era formulata pentru retrocedarea unui teren extravilan. I s-a eliberat titlu de propietate pe o suprafata de teren intravilan si extravilan. Terenul intravilan a apartinut tatalui meu, care este decedat. Dupa decesul tatalui meu in anul 1988 s-a facut succesiunea. (Se stie ca in acea perioada succesiunea se dezbatea pe suprafata de 250mp.) La momentul de fata, eu am cerut in instanta nulitatea acestui titlu. Mi s-a respins cererea de contestatie in anulare cu motivatia: '' Nu ai facut nicio cerere de retrocedare a dreptului de propietate in baza legii 18.'' In contestatia in anulare eu am invocat Decretul-lege 42/1990 art.8 care are aplicabilitate inaintea legii 18 si care face precizare ca suprafata de teren s-a constituit in baza acestei legi si a revenit la suprafata initiala cu, care tatal meu a fost inscris in registrul agricol.
Avand sentinta irevocabila doresc sa ma sfatuiti daca ma pot adresa CEDO cu plangere impotriva acestei sentinte pt. a cere daune morale primariei care a eliberat acest titlu ilegal.Va multumesc.
Buna ziua! Am o problema si am nevoie de ajutorul dv. In urma succesiunii, dupa tatal meu au ramas 3 mostenitori. Mama (sotia defuncului) si 2 fii. Unul dintre urmasi se casatoreste in 1993 si paraseste casa parinteasca. In acesta casa raman 2 urmasi (eu si mama mea). Acesta casa este impartita in mod egal intre mine si mama.
Detin din 1994, din aceasta casa (ramasa de pe urma defunctului meu tata) 3 camere un hol si o cămară. Dupa 14 ani de folosinta a acestei parti de casa ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Celalat urmas de drept revine la casa parinteasca, imi taie lacatele si incuietorile care asigurau usile acestei parti si introduce lucruri personale si mobilier fara consimtamantul meu, desi nu se facuse partajul judiciar. Intrebarea mea este: se considera violare de domiciliu patrunderea in spatiul meu locuibil si depozitarea lucrurilor ei personale, fara consimtamantul meu? (In acel moment eu nu ma aflam in tara.)
Va multumesc.