avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Activitate ionmircea

Activitate ionmircea

Va scriu tot in legatura cu problema pe care am expus-o.
Astazi am primit un mesaj pe telefon prin sunt informat ca'' Vodafone dispune rezilierea contractului, recuperarea datoriei pe cale legala incepand cu 1.04. si sa sun la un anumit nr. de telefon. ''
Actiunea se va sista dupa ce voi plati?
Ce ma sfatuiti sa fac? Sa-i sun si sa insist in amanarea platii?
Discuție ajutor de somaj
Am plecat din orasul natal in cautarea unui loc de munca, in prezent fiind angajat la o firma cu carte de munca(castig minim pe economie) si cu o vechime de un an si trei luni.

Deoarece nu-mi mai ajung banii(pe langa chirie, pe care proprietarul garsonierei in care locuiesc a marit-o, mai am lumina si intretinerea, fara a mai pune la socoteala mancarea, etc.), m-am gandit sa revin acasa, intrucat am gasit un loc de munca, dar din vara.

Va rog sa-mi spuneti: daca ma hotaresc sa plec zilele acestea, beneficiez de ajutor de somaj pana ma angajez in celalalt loc de munca?
Cum sa procedez?
Sunt abonat Vodafone din anul 2005, achitandu-mi facturile intotdeauna la timp,neinregistrand nicio restanta.
Din februarie 2011si pana in prezent am de plata suma de 300 RON. Am fost contactat telefonic de cei de la departamentul plati si am primit si mesaje pe telefon, solicitandu-mi-se sa achit de urgenta, in caz contrar, pe langa penalitati, imi vor inchide telefonul. Problema delicata in care ma aflu, ca multi altii care nu-si achita datoriile, datorita crizei sau ca au ramas fara serviciu, stiu ca nu este o scuza, dar sunt blocat financiar pana pe 11 aprilie 2011. Le-am spus acest lucru si nici nu vor sa auda de amanare in pofida faptului ca am fost un bun platnic.
Am auzit de penalitati astronomice, de firme de recuperare, de judecata...
Astept un sfat.
Răspuns la discuția anulare act aditional
Si daca imobilul meu nu are valoarea celui ipotecat initial ce se intampla?
Acum cativa ani, am facut un credit ipotecar, iar ipoteca a fost pusa pe un imobil al fiicei mele, care l-a cumparat de la o matusa, aceasta rezervandu-si dreptul de abitatie viagera si de intretinere. In vederea obtinerea creditului, matusa a fost de acord cu semnarea unui act aditional de renuntare la cele doua clauze.
Intre timp, matusa s-a razgandit si a obtinut anularea actului in instanta, contractul revenind la forma initiala.
Va rog sa-mi spuneti daca, in aceasta situatie, banca imi va cere sa pun ipoteca pe apartamentul meu.
Răspuns la discuția anulare plangere
Dar instanta cum isi da seama ca plangerea reprezinta vointa respectivului, cu atat mai mult cu cat nu poate fi interogat, si nu este vorba de o manipulare?
In conditiile in care un reclamantul sufera de infarct cerebral, stare confuzionala, hemipareza, dizartie, instanta de judecata ar trebui sa-i anuleze/respinga plangerea?
Răspuns la discuția Acuzata de furt!
Domnisoara,
Din moment ce ati scris pe acest forum si solicitati ajutorul inseamna ca sunteti pe drumul cel bun.
Indiferent de varsta pe care o aveti, retineti ca nu aveti voie sa va insusiti ceea ce nu va apartine. Stiu ca suna urat, dar ceea ce ati facut se numeste furt si trebuie sa va asumati raspunderea acestei fapte.
Bunul furat avand o valoare mica, iar dvs. fiind la prima fapta de acest gen, probabil ca veti primi o amenda/un avertisment. Insa, retineti ca veti fi amprentata si fotografiata, iar de cate ori va avea loc un furt veti fi si dvs. in vizorul Politiei.
Parerea mea este sa luati legatura cu persoana in cauza si sa incercati sa ajungeti la o intelegere pe cale amiabila.Spuneti-i adevarul, cereti-i scuze si returnati-i lantul. Contactati-va si familia, spuneti-le ce ati facut si rugati-i sa va ajute.
Daca colega de camera a depus plangere la Politie, in mod sigur veti fi chemata pt. a fi audiata, si nu va recomand sa va duceti singura. De aceea v-am spus sa luati legatura cu familia dvs. Daca sunteti minora, unul dintre parintii dvs. trebuie sa fie prezent la audiere. Cel mai bine ar fi sa consultati un avocat.
Va mai fac doua recomandari:
1.Nu disperati, pentru ca nu exista situatie din care sa nu iesi. Intotdeauna exista solutii, chiar daca nu sunt cele pe care ni le dorim.
2.Nu lasati sa fiti etichetata drept ''hoata'', iar cei dragi dvs. sa va ocoleasca.
Va doresc numai bine si faceti precum croitorul: masurati de mai multe ori inainte de a croi.


Intrebarea pe care am adresat-o nu se refera la ''rasturnarea'' contractului de credit sau la nerambursarea creditului, ci la legalitatea/valabilitatea exemplarului care se afla la imprumutat si care nu are semnatura directorului bancii. De ce i s-a mai dat imprumutatului un exemplar daca semnatura directorului este aleatorie?
De asemenea, la sfarsitul contractului sunt stipulate semnaturile directorului bancii si ale consilierului clienti, nicidecum director/director adjunct.
Ar mai fi de adaugat si faptul ca polita de asigurare a imobilului in cauza a fost semnata de imprumutat, la solicitarea bancii, nu de asigurat.
Ce se poate intampla?