avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters188799

Activitate ContSters188799

Discuție Popriri
am facut un imprumut la un CAR, si am fost girata de 2 persoane.
nu am reusit sa platesc la timp si mi-a fost trimis imediat dosarul la un executor, care acum a facut poprire si mie si girantilor o data pe statul de plata si o data pe contul bancar de salarii.intrebari:
1. fiind un singur contract de credit, este normal sa se plateasca de fiecare din noi 1/3 din salariu, pentru ca de fapt, impreuna platim un salariu intreg?
2.exista in lege o procedura care trebuie aplicata de creditor inainte de a recurge la serviciile executorului? ma refer la ceva ce am gasit tot intr-o sectiune de popriri, dar nu stiu daca este lege:" După prima zi de întârziere la plată din partea titularului, creditul respectiv intră într-un sistem de monitorizare structurat în cel puţin trei paşi (întârziere de 1-30 zile, de 31-60 şi de 61-90 de zile), în care banca aplică, după specificul ei, diverse metode de colectare a creanţelor. Conform procedurilor, după prima zi de întârziere, operatorii băncii înştiinţează debitorul principal şi garanţii acestuia de obligaţiile scadente, notificarea făcându-se în scris, prin sms, e-mail etc. Receptarea cu succes a notificării depinde de corectitudinea declarării datelor de identitate şi de actualitatea lor. Cu alte cuvinte, spre exemplu, giranţii pot ajunge în situaţia să suporte costuri mai mari din cauza unor simple date de contact, întrucât ar afla de dificultăţile de rambursare a creditului de către titular destul de târziu, cu consecinţe de nedorit pentru ei.
„Titularul este principalul responsabil pentru plata la scadenţă şi, în cazul în care el nu plăteşte, această obligaţie poate fi îndeplinită şi de celelalte părţi implicate în contract. Din păcate, la noi nu există o educaţie a garanţilor de a se informa şi de a se securiza de situaţiile de întârziere a rambursării creditului“, spune reprezentantul unei bănci, specialist în executare silită. Dacă titularul şi/sau garanţii săi răspund favorabil la contactele băncii, li se oferă măsuri de restructurare a creditului pentru a depăşi dificultăţile de rambursare, în scopul evitării procesului de executare silită.

Toţi cei necontactabili sau care nu răspund favorabil acţiunilor de colectare a creanţelor ajung să fie clasificaţi în categoria de delincvenţă ridicată, culminând cu clasificarea acestora în categoria creditelor neperformante la împlinirea termenului de 90 de zile de restanţă. După epuizarea căilor de înţelegere amiabilă cu debitorul principal şi garanţii, banca înştiinţează părţile că împrumutul se îndreaptă către executare silită, fiind comunicată suma de plată (cu toate penalităţile) şi data la care se înregistra acest sold.
După aceasta, banca emite notificarea finală în care anunţă părţile că, dacă în termen de 15 zile nu îşi îndeplinesc obligaţiile restante, se vor declanşa procedurile legale de executare silită."


eu am un copil in clasa a 5-a care nu este infiat si am aceeasi problema doar ca pentru el misto-urile facute de 2 copii timp de un an de zile au atras antipatia altor copii si s-a ajuns la situatia in care l-am luat de la scoala cu mana luxata impins fiind de un copil care ulterior a declarat ca a cazut singur.
am facut a 2-a zi cerere de transfer
sa stiti ca scoala si conducerea scolii nu se prea implica in asa ceva te scot tot pe tine vinovat
Răspuns la discuția popriri pe contul de salariu
da au voie
ei spun ca in mod normal popririle nu tb sa depaseasca 50% din salariu (in cazul in care sunt de la mai multe banci). tin sa va spun ca popririle mele sunt cred ca mai mult de 2/3 din salariu asta pentru ca dupa ce sunt opriti cei jumatate direct pe statul de plata din ceea ce ramane se mai face oprire pe card de inca 33%
nici eu nu stiu cui sa ma adresez probabil ca ar tb sa ne adresam unuia din creditori
o zi cat mai buna !!!
stie cineva intre ce limite se incadreaza salariul unui grefier debutant?
scuze nu stiu daca puteti raspunde sau e confidential ca de altfel toate salariile din tara asta
imi cer scuze anticipat
Răspuns la discuția popriri pe contul de salariu
va spun si eu ce stiu:
contul de salariu este blocat permanent pana se platesc sumele datorate bancii
din momentul cand va intra salariul in cont dureaza cam 24 de ore pana se fac platile din centralul bancii la care aveti cardul de salariu catre popritor. dupa ce se fac platile puteti retrage restul banilor de pe card sau de la ghiseul bancii.
operatiunea poate dura si mai mult de 24 de ore dar oricum dupa ce sunt retrasi banii va puteti ridica suma ramasa.va spun sigur pt ca eu asta fac de 2 ori pe luna. va sfatuiesc sa mergeti la banca si sa le rugati pe casiere sa se intereseze de aceasta situatie pt ca banuiesc ca nu au mai avut una similara si nu stiu despre ce este vorba.
cu respect, maria sandulache
bafta!!!
cred ca am mai scris despre acest subiect. ma iertati daca ma repet.
salariul meu este de aprox. 1600 ron.
de la serviciu mi se face poprire de 750 ron deci jumatate din salariu.
urmeaza poprirea pe contul de salariu care este de inca 33% din ceea ce ramane.prin urmare eu raman cu nici 500 ron pe luna.
acum stiu ca popririle astea de fac din cauza ca eu nu am mai putut plati ratele dar vreau sa stiu daca se mai aplica legea ca nu pot fi mai mari de jumatate de salariu.
si daca este asa cui sa ma adresez?
buna dimineata!
am un salariu de aprox 1600 ron, din care se retin lunar una plata car 450 ron si, dupa aceasta am o poprire pe contul de salariu 33% din ce ramane dupa plata celor 450.
problema este ca luna aceasta, pe langa cei 450 ron, mai am o retinere de 300 ron, si apoi, la suma care ramane, se vor aplica iar cei 33%.
prin urmare, mai raman cam 500 ron, adica nici o treime din salariu
mentionez ca am in intretinere 3 persoane, din care 2 copii minori.
spuneti-mi cui ma adresez ca sa pot primi macar jumatate din salariu, si daca legea permite sa fie poprit mai mult.
va multumesc, cu respect
buna ziua!
detin mai multe credite pentru nevoi personale negarantate, dintre care unul in franci elvetieni.
acest credit a fost declarat scadent din cauza neplatii ratelor.
mentionez in continuare ca detin card de salariu la o alta banca, care a fost blocat.
am incercat sa ajung la o intelegere cu executorul bancar, a zis ca este posibil sa esalonam ratele si ulterior a spus sa vin cu 1500 ron la banca intr-o saptamana (in conditiile in care salariul meu este de 1500 ron si cu 2 copii minori).
spuneti-mi daca mai este valabila legea potrivit careia o banca nu poate face poprire decat pe 30% din venituri si daca este asa, de ce executorul a fost indreptatit sa imi blocheze contul de salariu in totalitate si cum pot debloca contul
multumesc
Buna ziua,
Numele meu este Maria Sandulache si, bineinteles, am o problema.
Cardul meu de salariu este [BANCA]. Pe data de 17.01.2011 am ajuns sa retrag banii din salariu de la bancomatul atasat [BANCA] din Piata Iancului, sector 2, Bucuresti, chiar langa una din gurile de metrou Piata Iancului.
In fata bancomatului se afla un domn, care am inteles ca era persoana care incerca sa repare acest bancomat in urma unei defectiuni.
A facut dansul ce a facut si a spus ca e gata, merge, pot retrage bani.
Am dat pentru inceput operatiunea Afisare sold, mi s-a aratat suma- 980 ron- apoi am dat Retragere numerar, au fost urmati toti pasii, numai ca atunci cand trebuia sa iasa banii, acestia nu au mai iesit. Domnul respectiv a sunat pe cineva in telefon si a tras concluzia ca nu, bancomatul Nu mergea, de fapt. Mentionez ca iesise si una dintre angajatele bancii si vazuse totul.
Am intrebat : "Ok, defect, defect, dar banii mei?". La care dansul :" Nu va faceti griji, doamna, contul dvs nu a fost debitat, aveti toti banii in cont."Am crezut ca dansul stie ce spune, ca doar se ocupa cu asa ceva. Am scos si o chitanta pe care nu apare nici data, nici ora, decat"ne cerem scuze. tranzactie esuata"
Am mers la un alt bancomat si dand din nou Afisare sold, am vazut ca nu mai aveam nici un ban in cont, deci banii mei erau in bancomatul respectiv.
M-am intors la aceeasi banca plangand, pentru ca asteptam salariul ca pe painea calda, in conditiile in care sotul meu abia castiga in constructii si avem si 2 copii. Doamnele mi-au dat sa completez fel de fel de cereri si mi-au spus ca nu pot primi banii inapoi, poate a doua zi. Ma rog.... Astazi este data de 25 ianuarie si nu am primit inca banii pe card..
Au trimis pana si bodyguardul probabil pentru ca tipam. Am ajuns sa cersesc intr-o banca banii mei munciti o luna de zile.
Am tot insistat pe langa doamne, am vorbit chiar si cu domnul director a doua zi, si dansul a zis ca au numarat banii din bancomat si este adevarat ca acesti bani au fost in plus( ai mei si inca ai unei doamne, careia i s-a intamplat acelasi lucru dupa mine) si ca ei au trimis toate dovezile unui alt serviciu din banca , serviciu care se ocupa cu asa ceva, dar ca nu pot face nimic pentru mine, nu am decat sa astept.
Am intrebat si am rugat sa mi se spuna un termen, nu sa ma dea de pe o zi pe alta, mi s-a spus max 2 zile. Am insistat si am rugat sa mi se dea un nr de telefon de la acest departament care se ocupa cu problema mea, dar nici macar nu mi-au spus cum se numeste, daramite sa mai imi dea si nr de telefon.
Ieri am fost din nou si mi s-a dat un nr de telefon de la Carduri, cu mentiunea doamnei de la ghiseu bancii ca ei oricum nu imi vor da nici o informatie. Nu le inteleg atitudinea, cum adica nu primesc informatii despre banii mei, in conditiile in care nu am gresit cu nimic, ci ei au gresit.Doamna de la ghiseu din nou imi spune ca am venit de atatea ori pe acolo si.... cred ca o plictisesc deja. Pe banii mei!!!!
Va rog daca se poate sa ma faceti sa inteleg de ce, in conditiile in care nu eu erm vinovata de retinerea banilor in bancomat, de ce nu au numarat banii atunci, in momentul in care eu am facut sesizarea si sa imi dea pur si simplu banii. Mi s-a explicat ca asta e procedura.
Astazi 25 ianuarie de la Serviciul Carduri de debit [BANCA] mi s-a raspuns ca voi avea UN RASPUNS candva saptamana viitoare. Banii???? cine stie cand...
Mentionez ca am incercat sa aflu ce se intampla cu banii mei : am rugat, am implorat, am plans, am tipat.
Am facut drumuri peste drumuri sa vad daca au intrat banii in cont.
Vreau sa imi primesc banii din salariu si atat. Nu vreau sa pedepsesc pe nimeni, dar nu as vrea sa mai treaca si altcineva prin ce am trecut eu.
Am crezut ca o banca nu se poate cobori chiar la acest nivel. Pur si simplu ma simt ca o cersetoare si ei ridica din umeri.