Buna ziua,
Doresc sa intru in curtea vecinului sa repar peretele casei dar, nu ma lasa. Ce pot face? Pot obtine ordonanta presedentiala in acest caz? Procesul ar amana foarte mult lucrarea.
Am nevoie de ajutor ce trebuie sa prevada un act aditional si ce trebuie sa stalbilesc cu creditorul pt a avea dobanda fixa pe toata perioada conform definitiei de mai jos.
Va rog dati-mi exemple.
.
Art. 7
In sensul prezentei ordonante de urgenta, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
11. rata dobanzii aferente creditului - rata dobanzii, exprimata ca procent fix sau variabil aplicat anual sumei trase din credit;
12. rata fixa a dobanzii aferente creditului - convenirea de catre parti in contractul de credit asupra unei singure rate a dobanzii aferente creditului pentru intreaga durata a contractului de credit sau asupra mai multor rate ale dobanzii aferente creditului pentru termene partiale aplicand exclusiv un procentaj fix specific. ]In cazul in care nu sunt stabilite toate ratele dobanzii aferente creditului in contractul de credit, se considera ca rata dobanzii aferente creditului este fixa numai pentru termenele partiale pentru care ratele dobanzii aferente creditului sunt stabilite exclusiv printr-un procentaj fix specific convenit in momentul incheierii contractului de credit;
In actul aditional pe care urmeaza sa-l semnez este specificat rata fixa a dobanzii curente de 4,25% p.a de la semnarea actului aditional pana la maturitatea creditului.
Buna ziua,
Urmeaza sa semnez un act adtional cu banca.
Cum este dobanda fixa pt termene partiale? Daca banca scrie in actul aditional
rata fixa a dobanzii curente,4.25 p.a de la semnarea actului pana la maturitatea creditului.
Unde ma situez in art.7 la punctul 12.
Art. 7
In sensul prezentei ordonante de urgenta, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
11. rata dobanzii aferente creditului - rata dobanzii, exprimata ca procent fix sau variabil aplicat anual sumei trase din credit;
12. rata fixa a dobanzii aferente creditului - convenirea de catre parti in contractul de credit asupra unei singure rate a dobanzii aferente creditului pentru intreaga durata a contractului de credit sau asupra mai multor rate ale dobanzii aferente creditului pentru termene partiale aplicand exclusiv un procentaj fix specific. In cazul in care nu sunt stabilite toate ratele dobanzii aferente creditului in contractul de credit, se considera ca rata dobanzii aferente creditului este fixa numai pentru termenele partiale pentru care ratele dobanzii aferente creditului sunt stabilite exclusiv printr-un procentaj fix specific convenit in momentul incheierii contractului de credit;
Buna ziua,
Inaintea casatoriei sotul meu a luat un credit ipotecar, el fiind singurul titular pe contractul de credit.
In caz de de deces voi fi obligata sa preiau acest contract de credit? Voi fi obligata sa mostenesc acest apartament ipotecat? Rata depaseste cu mult salariul meu!
Dupa noul cod civil care va intra in vigoare la 1.10.2011, voi fi obligata sa accept datoriile sotului facute inaintea casatoriei?
Doresc sa stiu daca noul cod civil aduce modificari privind bunurile dobandite inaintea castoriei. Sotul a luat un credit ipotecar inaintea casatoriei. In cazul in care a ajunge la executare silita, banca se poate indrepta asupra bunurilor mele mostenite de la parinti inaintea sau in timpul casatoriei. Mentionez ca eu nu sunt trecuta in convetia de credit.
Doresc sa stiu daca noul cod civil aduce modificari privind bunurile dobandite inaintea castoriei. Sotul a luat un credit inaintea casatoriei. In cazul in care a ajunge la executare silita, banca se poate indrepta asupra bunurilor mele mostenite de la parinti inaintea sau in timpul casatoriei. Mentionez ca eu nu sunt trecuta in convetia de credit.
Dar sa prespunem ca poate se reduc iar salariile sau raman fara servici si nu mai pot achita ratele. Cu alte cuvinte intru in executare silita! Unde se incadreaza aceasta fapta?
Credeti ca as putea raspunde penal pt nerespectarea unei clauze din contract, si anume ca nu am cerut acordul bancii pt inchiriere? Pot sa fiu trasa la raspundere pt inselaciune in conventie?
Am renuntat la ideea de a cere acordul bancii pt ca mai nou ne impune sa semnam tot felul de hartii si sa cesionam toate veniturile in favoarea bancii.
Am inchiriat apartamentul ipotecat si inregistrat la finante fara acodrul bancii.
Am trecut in contractul de inchiriere ca apartamentul este ipotecat iar caz de nepalata a ratelor sau alte probleme ce pot aparea intre client si banca, chiriasul va trebui sa elibereze apartamentul.
Doresc sa stiu la ce ma pot astepta din partea bancii in cazul in care vor descoperii ca nu am respecta conventia de credit si nu le-am cerut acordul?
M-am gandit si eu la a doua posibilitate. Dar asta ar insemna ca in urmatoarele 11 luni sa fiu in ilegalitate fata de banca. Si imi este teama pt situatia este incerta cu salariile in tara asta. Daca la anul sau peste 2,3 ani nu imi mai pot plati rata. Nu ma trag raspundere pt inchirierea facuta fara acordul lor.
Pot sa fac inchisoare pt fapta asta?