buna!
ong, activitate gradinita. pentru incasari taxa gradinita este obligatorie casa de marcat?sau sunt suficiente chitantele si pentru cei care solicita facturi?
buna!
fundatie cu activitate inv prescolar, gradinita. incaseaza taxa gradinita de la parinti.
este considerata activitate economica sau nu? din cate am citit, daca merg pe lg invatamantului nu, daca citesc codul fiscal...se pare ca nu.
am considerat achizitiile penrtu bucatarie ca "alte materiale consumabile" am facut NIR si bonuri de consum. este corect sa efectuez in contabilitate consumul pentru aceste materiale sau sa efectuez ca la bucatarie restaurante 345=711 si 711=345?
buna! va rog frumos daca ma poate ajuta cineva:
-firma nou infiintata doreste sa importe marfa Turcia. ce declaratii trebuies intocmite si in ce registre trb sa sa inregistreze societatea?
zi buna tuturor! multumesc anticipat ptr raspuns!
pe trim 1 am profit, il calculez, raportez in decl 100. in trim 2, am pierdere care anuleaza total profitul obtinut. este corect dpv legal, fiscal, contabil, sa vin cu art contabil 691 la 441 cu minus valoarea declarata?:frantic:
buna! ce ar trebui sa contina bilantul unui ong de utilitate publica in cazul in care:
-statutul prevede cenzor, deci raport cenzor?
-nota informativa mf la bilant 2013, pct 11 zice de auditor financiar.
DECI RAPORT CENZOR, AUDIT, SAU AMBELE?:(
cum se inregistreaza nr de facturi in noua decl 394X-(
va rog frumos, cunoasteti daca mai sunt de actualitate acele ordonante care prevedeau ca, daca societatea achita debitele restante prin propria initiativa, se reduce sau anuleaza valorile dobanzilor, majorarilor si penalitatilor? multumesc anticipat de raspuns.
am citit dar...am vazut clar ca numai societatile care nu au depus in rastimp de un semestru declaratiile pot fi declarati inactivi, nu gasesc ca daca inspectorii fiscali cauta la sediu si nu este numeni poate fi societatea declarata inactiva. la procedura de reactivare zice la A 1 c ca organele fiscale trebuie sa constate ca se desfasoara activitate la sediu. poate nu am vazut eu bine, ma puteti ajuta? multumesc!
la data declararii inactivitatii firma era cu declaratiile la zi, au motivat ca declara inactivitate ca nu au gasit pe nimeni la sediu. iar acum nu vor sa elibereze un certificat de atestare fiscala pana...nu se reactiveaza firma! si intradevar au zis de declaratii, le-am spus ca m-am prezentat la ei cu ele si au zis ca nu, ca suntem inactivi- evenimentele s-au desfasurat undeva in primul semestru al anului 2011. ce ma sfatuiti? exista vreo sansa legislativa? mai mult, erau chiar indignati ca am cerut cerificat fiscal. MULTUMESC ANTICIPAT DE RASPUNS
buna! in cazul in care administratia financiara declara o societate inactiva-verifica la sediu si nu gaseste pe nimeni-societatea respectiva are obligatia de a mai depune declaratii fiscale?