avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Activitate c.sonia

Activitate c.sonia

OUG 158
Art. 33
Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situaţii prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurată conform prezentei ordonanţe de urgenţă, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator. Baza de calcul pentru fiecare indemnizaţie o constituie numai venitul obţinut pe fiecare loc de realizare.
*) Prevederile se aplică începând cu veniturile aferente lunii ianuarie 2018.
Vi s-a raspuns mai sus, nu se poate
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


Daniela Cretu a scris:

Pentru completarea stagiului de 6 luni la cel de-al doilea angajator va solicita o adeverinta de stagiu de cotizare ultimele 12 luni de la primul angajator. Prezinta aceasta celui de-al doilea angajator si astfel are stagiul completat.


Va rog sa verificati, raspunsul dumneavoastra este valabil in cazul in care a incetat activitatea la un loc de munca si a inceput sa lucreze la alt loc de munca. In cazul in care salariatul are doua locuri de munca in acelasi timp, stagiul de cotizare se urmareste distinct pentru fiecare loc de munca si nu sunt complementare. In cazul de fata doamna va primi indemnizatie doar la locul de munca in care are stagiul complet.

Solutia ar fi sa mai reziste doua saptamani ca sa ajunga la stagiul de 6 luni si la al doilea job, sau sa primeasca CM cu cod 06, ceea ce nu prea cred ca poate sa obtina pentru doua saptamani.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie vazut si cate zile ati lucrat in luna ianuarie. Daca ati avut invoiri se schimba datele problemei
Cereti angajatorului un fluturas de salariu, sau orice altceva de unde sa rezulte modul de calcul al salariului si atunci veti avea dovada in ceea ce priveste majorarea (sau nemajorarea) salariului
Se intampla destul de des ca salariatii desi au toate contributiile achitate si contractele inregistrate, sa nu apara inregistrati la CJAS cand face verificarea medicul de familie.
Puteti sa verificati si dumneavoastra pe pagina casei de sanatate, va introduceti CNP-ul si primiti raspuns pe loc daca sunteti sau nu asigurata. Daca nici acolo nu sunteti atunci probabil contractul nu va este inregistrat la ITM.
Taxa aceea suplimentara nu cumva v-o factureaza curierul pentru ramburs?
Daca asa este, le prezentati celor de la OPC dovada ca nu este un venit pe care vi-l insusiti, ci este o taxare suplimentara de la firma de curierat. Presupun ca la plata cu cardul nu va ia banca un comision pentru fiecare plata in parte. Daca am dreptate, prezentati si acest aspect cand va vin in control .
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema este doar tehnica pentru ca poate sa fie multa munca in plus (functie de numarul de salariati cu cont in alte banci) si costuri suplimentare pentru ambele parti cu comisioanele bancare.

In compania in care lucrez la angajare se prezinta candidatului inclusiv modul de plata a salariului. Daca este de acord bine, daca nu, merge in alta parte. Consider ca face parte din negociere.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dincolo de faptul ca veti avea dumneavoastra personal de suportat comisioane in plus (bancile obisnuiesc sa incaseze comisioane la incasarea din alta banca), ganditi-va ca pentru plata pe card angajatorii au incheiate conventii cu bancile si transmit de regula electronic fisierul cu salariati si sumele aferente. In schimb daca ar avea mai multi salariati fiecare cu banca lui, atunci ar trebui sa transmita cate un ordin de plata pentru fiecare, deci munca mai multa si costuri mai mari pentru ambele parti.
Angajatorul nu poate sa va oblige, insa daca ati acceptat sa lucrati intr-o firma ar fi frumos din partea dumneavoastra sa va aliniati la regulile de acolo.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cereti un fluturas de salarii sub pretextul ca va solicita banca pentru un imprumut personal.
Apoi il pastrati ca sa aveti dovada
Daca retinerea se face pe statul de plata nu se elibereaza chitanta. Banii ar trebui sa fie virati intr-un cont special de garantii de unde angajatorul nu-i poate scoate decat in situatii speciale.