nu ma refeream la cazul de pe \"feisbuc\" ci la cazul meu (conduc f mult si din cand in cand ma lovesc de cate..unele) si anume o sa argumentez:
1. in primul rand la contestarea unui p.v se poate cere in instanta ca politia rutiera sa prezinte acele acte ( pe mine ma interesa strict daca eu am dreptul sa le cer la \"locul faptei\").
2. spre deosebire de alte actiuni in instanta (civile si/sau penale) la contestarea unui p.v intocmit de brigada rutiera contravenientul trebuie sa faca dovada nevinovatiei lui si nu invers , unde politia/procurorul trebuie sa faca dovada vinovatiei, deci orice act,poza, filmare trebuie adusa in apararea contravenientului. de cele mai multe ori reprezentantul politiei rutiere nu se prezinta la proces in cauze minore.
in instanta (in aceste spete) se merge pe principiul ca politistul are dreptate iar tu ca si contravenient trebuie sa-ti dovedesti nevinovatia
PS: am avut cateva procese cu politia rutiera, unele pierdute altele castigate, si orice sfat/idee ma ajuta si acum si in viitor.
am dreptul, atunci cand sunt oprit de "radar", sa solicit de la agentul constatator sa-mi prezinte autorizatia de operator radar si celelalte documente ce insotesc un echipaj radar si deasemenea politistul rutier are obligatia de a le prezenta?
Buna ziua
am o nelamurire in privinta filmatului in taxi care din cate stiu este spatiul public fiind considerat mijloc de transport in comun.
se poate filma in taxi fara acordul celui filmat? ar trebui sa existe afise in interior sau exterior care ar trebui sa te previna ca ...in interior exista supraveghere video?
multumesc anticipat pt raspuns si sper ca am postat intrebarea unde trebuie
Buna ziua, am o mica problema si sper cu ajutorul dvs sa ma lamuresc
deci: prin anul 1995 am suferit o condamnare cu executare pt evaziune fiscala si inselaciune si una pt furt, pana in ziua de azi nu am avut nevoie de cazier si nu m-am interesat absolut deloc ce si cum trebuie sa procedez pt a fi reabilitat.
zilele astea am avut nevoie de cazier si cand l-am scos am vazut ca sunt trecute faptele si condamnarile din trecut.
pot sa introduc singur in instanta actiune de reabilitare sau este obligatoriu cu avocat si care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez.
va multumesc anticipat si sa aveti o zi excelenta!
salut, hai sa-ti spun eu cum o sa fie, am trecut printr-o situatie similara, e adevarat ca este obligatia ta sa predai permisul in 15 zile de la ramanerea definitiva si irevocabila a instantei, nu vei primi in veci hotararea acasa ptc nu ti-o trimite nimeni deoarece ai pierdut procesul, hotararea va fi primita doar de politia rutiera, numai ca dureaza pana o primesc ei, deci sa revin, politia rutiera cand va primi hotararea o sa-ti trimita acasa o scrisorica prin care te anunta ca incepand cu data de..iti va fi suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioada de ...cat a fost suspendat initial plus un bonus de 30 zile. eu asa am patit, si fii atent la cutia postala sa nu risti sa fii prins conducand cu permisul suspendat ca o dai in penal.
mai rau o sa fie cu al-2-lea proces, acolo ti se va da suspendarea initiala +30 de zile ptc ti-a fost suspendat permisul in mai putin de 6 luni de la ultima suspendare +30 de zile pt nepredarea in termenul prevazut de lege adica 15 zile.
multumesc mult pt raspuns, deci acele puncte intra in vigoare de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti si se adauga punctelor acumulate si "neprescrise" pana la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti.
si acum o ultima intrebare si o situatie tragi-comica : pana la data pronuntarii instantei 2 pct (luate pt nepurtarea centurii) s-au "prescris" si am coborat sub 15 pct, politia rutiera refuza sa-mi restituie permisul pe motiv ca ei nu stiu cu sa incheiat procesul si-mi cer sa le aduc certificat de grefa dar totodata m-au "deblocat"(asa s-au exprimat dansii) din calculator si am dreptul de a conduce dar refuza sa-mi restituie documentul si am ramas doar cu dovada aceea fara drept de circulatie care mi-au eliberat-o dansii,si pe care au refuzat sa o primeasca , deasemenea refuzand sa-mi elibereze alt document prin care sa fac dovada ca am drept de circulatie sau un act prin care sa justifice retinerea permisului.
ce trebuie sa fac in situatia asta?
mentionez faptul ca pv-ul pe care l-am contestat a fost intocmit in alt judet, iar brigada rutiera din judetul de domiciliu este cea care refuza sa-mi restituie permisul.
chiar nu stiu ce sa fac in situatia asta.
buna ziua,
am o nelamurire si sper ca o sa ma lamuriti dvs. deci:
am avut un pv cu 4 pct penalizare si am facut contestatie, procesul a durat aprox 24 luni, intrebarea este de cand se contabilizeaza pct alea? de la data incheierii pv-ului sau de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti?
am intrebat 2 pers diferite ( ambii cunostinte mai indepartate, ambii lucratori in brigada rutiera din judete diferite, ambii raspunsuri diferite #-o ).
daca ar intra de la data incheierii pv-ului legal dupa 6 luni se sterg(deci ne-am judecat pt niste pct care oricum sau sters), daca intra de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti celelalte pct acumulate anterior pv-ului isi urmeaza "prescriptia" de 6 luni?
ptc daca intra de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti acumulez mai mult de 15 pct si mi se suspenda permisul de conducere.
va multumesc pt eventualele raspunsuri.
o zi excelenta
nu puteti sa conduceti ( m-am lovit de o situatie asemanatoare cu a dvs), deoarece in calculatorul brigazii rutiere figurati cu permisul suspendat, in momentul in care semnati de primirea permisului atunci politistul va sterge si suspendarea din calculator, riscati dosar penal daca va prinde conducand.