avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters190226

Activitate ContSters190226

Nu am pus nici o eticheta. In lipsa oricaror alte dovezi nu am nici un motiv sa cred ca jandarmul are un indice de inteligenta inferior dvs. Indicele de inteligenta nu tine de invatutura, de cata scoala are cineva, ci tine de ... harul cu care a fost inzestrat de Dumnezeu. Nu vad de ce ar trebui sa fiti deranjat de faptul ca jandarmul este la fel de inteligent ca dvs. Eu, de pilda, nu as fi foarte reticent daca mi s-ar spune ca sunt la acelasi indice de inteligenta cu al dvs. [EDITAT] Tentatia care va anima, de a-i provoca pe jandarm si pe forumisiti, doar pentru a avea un motiv de rezbunare, ar trebuie sa fie un semnal de alerta pentru dvs.
Povesta asta cu jandarmul, etichetat incult si nu mai stiu cum este un sindrom de care sufera foarte multi onorabili cetateni ai Romaniei. Pretentia celor care sufera de acest sindorm e generata, pe de o parte, de prorpria lor incultura ori subcultura iar, pe de alta parte, de reflexul antiautoritate. Jandarmul, e tot atat de cult si destept, precum e poporul roman. Nu cred, din cele ce am vazut in comentariile pe acest subiect ca jandarul ar avea un indice de inteligenta inferior amicului care i s-a pus pata sa-i tranteasca o reclamatie. [EDITAT - inutil discutiei]
Răspuns la discuția IMPARTIALITATEA MEDIATORULUI
Subiectul acesta tinde sa devina o... TELENOVELA, cu multe personaje si, mai ales, cu foarte multe pareri. Deci, doua persoane, au o problema, incalcita, pe care nu sunt in stare sa o descure singuri si atunci se duc la. ..Rabin , la Mediator, cum s-ar zice. Mediatorul este impartial. Il asculta pe intaiul necajit, mediteaza si spune:"Ai dreptate. Al doilea isi spune si el oful. Mediatorul, pentru a pastra pozitia de impartialitate, mediteaza si rosteste: "Si tu ai dreptate"."Cei doi se uita nedumeriti unul la altul dupa care rostesc in cor: "Mediatorului, dar nu putem avea amandoi dreptate ! " " Corect, spune mediatorul, aveti dreptate".... Astea e sublima impartialitate a mediatorului. Evident, am plasat subiectul in derizoriu in mod deliberat pentru a simplifica chestiunea medierii. Eu nu spun ca medierea nu este importanta in stingerea unui litigiu. Dar de unde vine medierea asta la noi, la romani ? Povestea cu Rabinul o stie toata lumea. El era mediatorul pentru ca era socotit un intelept. Deci, pentru a scurta comentariul, nu despre impartialitatea mediatorului ar trebui sa vorbim, ci despre intelepciunea acestuia si ar fi suficient. Intelepciunea este suma tuturor virtutilor. Dixit !
Răspuns la discuția IMPARTIALITATEA MEDIATORULUI
Impartialitatea este o chestiune absolut subiectiva. Eu cred ca sunt impartial pentru ca asa gandesc, dar in fapt s-ar putea sa gresesc sau ceea ce cred eu ca este o atitudine impartiala sa nu aiba aceeasi valoare pentru cei care apeleaza la mediere. Si judecatoerii sunt obligati sa fie impartiali. Sunt ? Intodeauna ? Pot fi impartiali in sensul ca sunt la nivelul obiectivitatii absolute. Nu stiu daca nu gresesc cumva, dar la originile sale s-a invocat ca impartialitatea - ca atitudine necesara in actul de justitie - este asemenea justitiei, de origine divina. Zeita justitiei, reprezentata cu balanta un pic inclianta ne spune ca nici macar zeii nu pot fi impartiali... pentru a au fost conceputi dupa chipul si asemenare omului. Si mediatorul este ... dupa chipul si asemanarera omului. Adica, imperfect, imperfectiunea afectand si impartialitatea.
Răspuns la discuția renuntare la judecata
Desi nu ati precizat ce calitate aveti in proces, e de presupus ca sunteti reclamant. Daca aveti aceasta calitate, atunci procedati cum ati fost sfatuit. Fiind la primul termen, renuntarea nu atrage cheltuieli de judecata. Dar poate ca obiectul procesului la care va referiti e o plangere impotriva unui proces-verbal de contraventie. In acest caz nu vad de ce ati renunta la judecata. Puteti cere judecata in lipsa. De fapt, puteti cere judecata in lipsa chiar daca obiectul procesului e altul. Renuntarea la judecata se justifica doar atunci cand sansele de reusita sunt zero. Daca credeti ca aveti sansa iar cheltuilelile de judecata nu sunt de speriat, atunci e preferabil sa continuati judecata in lipsa. Trimiteti un inscris in acest sens la judecatorie.
Chiar nu stiu ce sa spun despre acest subiect. Mi se pare ... Ce cuvant sa folosesc, pentru a nu jigni pe nimeni ? Infantil ?
Răspuns la discuția MANDATARUL MANDATARULUI
Corect. Regulile sunt facute pentru a fi respectate.
Referitor subiectul Mandatarul madatarului. Ce parere aveti de avocatul care, in baza unui contract prestari servicii de asistenta juridica cu o autoritate publica locala ( care are si consilieri juridici), depune imputernicie intr-o cauza, dupa data expirarii contractului, imputernicire in care mentioneaza ca actioneaza in baza contrctului cu acea autoritate. Iar instanta, desi i-a la cunostinta ca imputernicirea este data in baza unui contract care a incetat inainte de depunerea imputernicii, dispune ca partea cazuta in pretentii sa plateasca cheltuieli de judecata reprezentand onorariu avocat ?
Răspuns la discuția MANDATARUL MANDATARULUI
Mandatul. in principiu, este gratuit. Poate fi si oneros, dar in mod expres. Poate ca mandatul este gratuit. In felul acesta se vrea evitarea impozitarii pe venitul realizat....
Ar fi trebuit ca inainte de a porni actiunea civila, reclamantul sa fi stabilit situatia juridica si de fapt a terenului si sa nu ceara parcela cu pricina. Acum nu are alta solutie decat tot la instanta de judecata. Sa ceara anularea propriului titlu, pe considerentul ca terenul este ocupat si sa oblige pe cale de judecata ca statul , prin comisia locala si comisia judeteana de fond funciar, sa va puna in posesie pe un alt amplasament. Dar probabil ca actiunea va fi respinsa pe considerentul -- va spune instanta de judecata - ca are deschisa calea actiunilor posesorii. Sper sa nu intrati intr-un cerc vicios. Eu am avut un proces similar. Mostenitorii unei persoane in favoarea careia se constituise un drept de proprietate asupra unui teren, au chemat comisia locala si cea judeteana sa le ofere un alt amplasament pentru ca amplasamentul din titlu fusese ocupat intre timp cu alte titluri si pe parcelele respective se construisera case. Singurul castig in acest proces a fost ca instanta nu i-a anulat titlul desi comisia locala a invocat faptul ca titlul a fost emis ilegal iar actiunea a fost respinsa ca inadmisibila pe considerentul ca au deschisa calea actiunilor posesorii. Incercati. Poate un alt judecator va judeca altfel.
Răspuns la discuția taxa de timbru
Legea 146/1997 - taxa judiciara. Este prevazut in lege cu cat se taxeaza actiunile care sunt evaluabile in bani. Art. 17. pare-mi-se, din Legea contenciosului admnistrativ spune ca cererile evaluabile in bani se taxeaza potrivit Legii 146/1997.