avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am dreptul sa \"mint\" in instanta?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am dreptul sa "mint" in instanta?

Daca detin o proba care poate incrina destul de rau partea adversa, am voie ca la rugamintea "va rog sa ne prezentati probele" sa zic ca nu le detin, doar pt. a lasa partea adversa sa minta,iar apoi sa scot proba din buzunar?

v-ati uitat la prea multe filme. nu, nu puteti face asta, ba chiar legea va obliga sa prezentati dovezile fara neaparat sa vi se ceara acest lucru. se numeste impiedicare infaptuirii justitii, marturie mincinoasa...etc. pt prima puteti f arestat mai ales ca e vb de o sala de judecata. din pacate infractorul are posibilitatea sa spuna ca nu a facut lucrul respectiv si nu va fi acuzat de marturie mincinoasa pt ca se considera ca aceasta este apararea ce considera sa si-o faca. desigur ca asat ii va atrage o pedeapsa mai mare.
NU MINTITI IN INSTANTA.
se pare ca viata bate filmul...;) nu de alta, dar si filmul este inspirat din viata si din imaginatia unora.Oricum, aveti dreptul sa faceti ce vreti, dar veti trage ponoasele...:yes:
Poi eu nu mint instanta la propriu zis, ce doar vreau sa trag partea adversa intr-o capcana, vreau sa le arat tuturor caracterul lui viclean.

Este vorba despre niste inscrisuri, de existenta caruia inculpatului are certitudine ca nu ar exista.

M-au intrebat si la politie de ele, am zis ca vorbim cand imi iau avocat, etc...
Vreau doar sa arat caracterul lui in fata instantei.

S-ar putea sa ma prezint fara avocat intrucat... pt. mine e mai mult decat un proces, e sa-mi dovedesc mie ceva.

Si parca am dreptul sa depun probele oriand vreau eu pe durata procesului, chiar pot cere termene pt. admiterea de noi probe?
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2011
xuser, utilizator
Domnule ,teoretic nu se minte in instanta,dar practic ,cand minciuna este ticluita, sunt martori mincinosi,care din diferite motive mint pana la capat. Eu am primit o amenda "inventata" la care am facut recurs ,si fiindca martorii au mintit si la tribunal ,si au fost majoritari(doi) a ramas minciuna adevar...
Eduardx a scris:

Domnule ,teoretic nu se minte in instanta,dar practic ,cand minciuna este ticluita, sunt martori mincinosi,care din diferite motive mint pana la capat. Eu am primit o amenda "inventata" la care am facut recurs ,si fiindca martorii au mintit si la tribunal ,si au fost majoritari(doi) a ramas minciuna adevar...

Trist ceea ce spuneti.Nu v-ati putut apara in niciun fel de aceste minciuni?

Alte discuții în legătură

Martori cercetasa cercetasa daca martorii partii civile intr un dosar penal pt. vatamare corporala se demonstreaza ca mint adica martorii inculpatului au dreptate .ce se ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa ciucacri ciucacri am si eu o intrebare: ce se poate intampla unui martor care a depus marturie mincinoasa in fata organelor de cercetare, motiv pt care a fost chemat in ... (vezi toată discuția)
Avocati scutiti de codul penal? dar cei pe care-i reprezinta? justice123 justice123 Avocatii sunt scutiti de a putea fi acuzati de marturie mincinoasa? Dar fiindca sunt mandatarii celor pe care-i reprezinta? Asta nu inseamna ca cei ... (vezi toată discuția)