xuser a scris:
Eu vreau cel putin 3 lucruri de la faptuitori:
1. Sa le para rau.
2. Sa nu se repete si cu alte persoane.
3. Sa le demonstrez ca nu au avut dreptul/puterea sa faca ceea ce au facut.
Poate nu e clar scopul instantelor in lumea noastra.
Scopul unui dosar penal deschis de partea vatamata nu are legatura cu ce sa faca inculpatul, ci cu ce sa-i faca societatea inculpatului.
Acestuia poate sa-i para rau ca a fost prins ori condamnat, poate sa-i para bine sau chiar poate sa nu-i para nicicum chiar.
Dar ca individ, e gresit sa iti doresti ca altcineva sa ajunga sa aiba anumite simtaminte pe care le vrei tu; fiecare isi traieste propria viata, poate cere anumite urmari faptice de la o condamnare, dar e ilizoriu sa cerem anumite trairi din partea altor persoane.
Aceste lucruri le rezolvati mergand la un psiholog si nu in instanta. Dar sigur, puteti trece acele cheltuieli cu psihologul la despagubiri materiale.
Pe de alta parte, daca toata lumea ar fi cinstita, nu am trai pe pamant, ci pe undeva, cu picioarele in aer, prin Paradis. Aceasta nu e o lume utopica si un gen sau altul de instante au fost intotdeauna necesare.
Dupa cum spuneam, catelul cu tema... Dar pana la tema, poate nu ajungeti in instanta din lipsa de probatoriu la organele de cercetare... :D atunci sa vad eu cat de rau ii va parea si cui!