Daca detin o proba care poate incrina destul de rau partea adversa, am voie ca la rugamintea "va rog sa ne prezentati probele" sa zic ca nu le detin, doar pt. a lasa partea adversa sa minta,iar apoi sa scot proba din buzunar?
Din cauza asta a ajuns justitia unde o gasim azi cu totii.:) Culmea culmilor este sa minti in instanta pentru a face nu stiu ce proba diabolica a ticaloseniei adversarului. De ce nu poti dovedi asta cu actele pe care le ai, de care acesta nu stie, ca sa dovedesti astfel in mod corect si legal faptul ca tu esti bun si restul sunt rai?
:)
Daca am fi toti corecti si cinstiti judecatorii si procurorii s-ar plictisi de moarte si s-ar face toti notari.
:)
Voi completa mesajul meu anterior cu faptul ca, in practica, magistratii urasc astfel de proceduri ale unor parti. Proceduri care sunt, din pacate, dese...
Daca ajungi intr-un dosar, nu vad de ce ti-ai atrage antipatia magistratului care se ocupa de el, lucru care ori te va dezavantaja pe tine ori il va avantaja pe adversar.
Ambele, defavorabile.
Asa incat, daca doriti sa faceti asa ceva, rugati-va sa nu se prinda magistratul..
Ce proces e asta? Daca sunteti parte vatamata, scopul dumneavoastra in procesul penal este sa va constituiti parte civila si sa va recuperati daunele provocate, nu sa-l faceti de ras pe inculpat.
Legal, inculpatul nu este pasibil de marturie mincinoasa daca neaga tot, prin urmare nu castigati absolut nimic, decat ca va decredibilizati in fata instantei. E ca si cum partea vatamata zice ca si-a uitat chitantele de cheltuieli medicale acasa, tot ce risca e sa nu primeasca reparatia. :">
pacat ca nici clientii nu dau dovada de mai multa inteligenta in relatia cu avocatii.....e in interesul tuturor..pacat.. nivelul...e ...cum e...daca toti ar avea un an de drept in spate (altfel ar intelege lucrurile de baza)
Martori
cercetasa
daca martorii partii civile intr un dosar penal pt. vatamare corporala se demonstreaza ca mint
adica martorii inculpatului au dreptate .ce se ... (vezi toată discuția)