avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Activitate DOINA NITA

Activitate DOINA NITA

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: la un srl (comert) cu angajati putini, cu orar de lucru si sambata de 6 ore, cum trebuie sa arate pontajul si cum se vor platii orele suplimentare,in conditiile in care se doreste respectarea repaosului saptamanal si plata orelor suplimentare.
Fiecare angajat va lucra 3 sambete/luna, cate 6 ore si de luni pana vineri cate 8 ore, norma/luna de 168 ore.
Va rog sa-mi spuneti care este parerea dumneavoastra in aceasta privinta, daca aveti certitudinea ca ITM-ul nu ar contrazice un astfel de pontaj.
Buna ziua,

Va rog daca ma poate ajuta cineva cu urmatoarea speta:
este deductibil TVA-ul aferent cheltuielilor cu combustibilul pentru un autoturism achizitionat numerar de catre administratorul unei firme, care indeplineste cumul de functii (contabil -4 ore/zi si agent vanzari/director vanzari- 4 ore/zi)?
Poate fi considerata functia de director vanzari asociata functiei de agent vanzari?
Multumesc foarte mult.
Asa este, cred ca toata lumea se intreaba asta...
Multumesc mult pentru raspuns.
Buna seara,
Problema mea este urmatoarea: avem un salariat cu handicap grav, care a prezentat o decizie in acest sens, emisa de Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap, in baza Legii nr.448/2006.
Trebuie ca la calculului salarial sa se aplice sau nu impozitul pe salariu.
Astfel, daca in Codul Fiscal art.55,alin (4), lit.k1), se precizeaza ca nu se impoziteaza veniturile din salarii realizate de catre persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat, in Legea nr. 448/06.12.2006-privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, actualizata sectiunea 7, art.26, lit.a), unde se prevede acelasi lucru, a fost abrogata iar in acest caz ma intreb daca se va aplica impozit sau nu asupra veniturilor salariale ale persoanei in cauza.
Multumesc.
Multumesc mult.=D>
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu baza legala care stabileste clar impozitarea/neimpozitarea unui concediu medical cod 09, acordat pentru ingrijirea copilului bolnav pana la 7 ani.
In situatia in care se poate, va rog sa-mi dati un exemplu de calcul.
Multumesc.
Cand am spus de viza ITM-ului m-am referit la perioada lucrata din 2007 pana in 31.12.2010.
Angajatorul este obligat sa incheie situatia cartilor de munca/adeverintelor de vechime, pana la aceasta data.
Desigur vechimea care incepe cu 01.01.2011 nu se mai vizeaza de ITM ci se certifica prin adeverinta eliberata de angajator, D112 si REVISAL.
Nu mai puteti cere crearea unui astfel de carnet pentru ca nu mai exista carnete de munca.
Incepand cu 01.01.2011 au fost abrogate dispozitiile Decretului nr.92/1976 privind carnetul de munca.
In situatia dumneavoastra sunt foarte multi salariati, insa adeverinta de vechime este perfect valabila.
Adeverinta de vechime este perfect valabila daca are stampila ITM-ului prin care certifica valabilitatea inregistrarilor efectuate in adeverinta.
Carnete de munca nu au mai fost tiparite de mult timp, pentru ca angajatorii sa le poata achizitiona pentru noii angajati.
Daca o persoana este angajata cu contract de munca nedeterminat, durata normala de lucru, asigurat fiind la cas,cass, somaj si platitor impozit pe salariu iar in timpul liber doreste sa presteze o activitate suplimentara de exemplu :"interpret la nunti, botezuri etc", care ar fi varianta legala de inregistrare: PFI sau PFA, astfel incat cuantumul legal de taxe sa fie cat mai mic.