avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Activitate claudiamary

Activitate claudiamary

Bună ziua!
Lucrez ca functionar public,într-o instituție publică într-o comuna ,angajatorul(primarul) a acordat la 4 angajati voucher de vacanta pe anul în curs respectiv 2024 iar pentru restul angajaților nu vrea sa le dea pe motive politice .
Întrebarea mea este cum as putea beneficia de acest drept care mi se cuvine?
Buna ziua,am lucrat 5 luni intr.o multinationala dupa care am intrerupt contractul de munca din motive personale dupa 4 luni m.am intors la vechiul loc de munca ,intrebarea mea este am dreptul la concediul medical platit daca am 2 luni de cand m.am intors la munca si intre timp am ceva probleme de sanatate. Va multumesc!
Răspuns la discuția Studii superioare
Bugetar,functionar pubic.
Daca nu sunt incadrata pe studii superioare desi le-am absolvit cu diploma de licenta si lucrez in acelas domeniu cu studiile finalizate ,imi puteti spune care este calea legala sa imi fie recunoscute studiile?
Buna ziua, as dori sa stiu daca am lucrat 4 ore sambata cum se acorda liber pentru recuperarea orelor lucrate ,mai exact cat timp? Adica am lucrat 4 ore am dreptul la tot atatea ore de liber platit ?Avand in vedere ca lucrez intr-o primarie si nu se platesc orele suplimentare si in weekend.
Va multumesc!
Răspuns la discuția Concurs referent II studii medii
Multumesc pentru raspuns, dar totusi de la primaria din localitate mi sa spus ca e posibil sa mi se respinga dosarul din cauza celor scrise in contractul de munca mai exact, am fost incadrata pe postul de referent la o firma care avea ca obiect principal comert cu amanuntul, care intre timp sa dizolvat ,iar doamna decretar de primarie mia spus sa aduc o adeverinta in care sa se specifice ca am vechime minim 6 luni in domeniul studiilor terminate eu nu stiu de unde as putea lua o asfel de adeverinta, am adus de la ITM un extract din revisal si atat dar mi se spune ca nu e bun ceia ce am depus la dosar, nu mai inteleg nimic, va rog ajutati-ma cu un raspuns.
Răspuns la discuția Concurs referent II studii medii
Se cere studii medii, numai liceul cu diploma de bacalaureat.
Pentru a participa la un concurs ce se organizeaza pentru ocuparea unui post contractual de referent II , in cadrul Evidentei persoanelor, daca una dintre conditii este "are vechimea in specialitatea studiilor "iar eu am terminat un liceu cu diploma de bacalaureat in profilul Tehnician in activitati economice si am lucrat pe post de vanzatoare dar in contractul de munca nu stiu din ce motiv am fost inregistrata ca REFERENT . E posibil sa mi se respinga dosarul de participare la concurs din acest motiv? Va multumesc!
Buna ziua as dori si eu un raspuns legat de legea pensilor.Sunt nascut in anul 1969 luna iunie am inceput sa lucrezla o intrprindere miniera in anul1987 , luna iulie dupa care in anul urmator in martie am fost incadrat in grupa I de munca pana in Ianuarie 1989 cand am fost luat in armata , dupa ce am terminat armata m-am reangajat la aceias unitate de munca respectiv din luna Martie 1990 si am muncit in mina in grupa I de munca pana in anul 2006 luna Iunie cand s-a decis inchiderea intreprinderi unde lucram sa facut cocediere colectiva si am beneficiat de O.U.G 8/2003,pana in anul 2008, luna Mai dupa care m-am angajat ca sofer la o S.C pana in prezent intrebarea mea ar fi la cati ani pot beneficia de pensie deoarece am lucrat 17 ani la grupa I de munca ,mentionez ca armata nu am facut-o la mina.Va rog as dori un raspuns daca se poate.Va multumesc!
Răspuns la discuția Somaj program 4 h/zi
Multumesc pentru raspuns ,contractul individual de munca sa incheiat pe data de 30 01 2014 cu art.65 litera a dar contabila nu me-a dat acea adeverinta sa ma pot prezenta la oficiul pentru somaj credeti ca mai pot face ceva daca nu am ajuns in termen de 10 zile . Va multumesc.