Timp de 3 ani am platit fondul de rulment,Dupa care administratoarea a zis ca numai trebuie sa platim (din motive numai de ea stiute) Suntem 7 locatari intr-o curte comuna.Din acesti bani nu a reparat nimic in curte,decat desfundarea (cu vdanja) a unui camin,ceea ce o deranja numai pe ea.De vreo 5-6 ori a tot chemat oameni pt desfundat si de fiecare data ne cere bani.Lucrarile sunt facute de fiecare data la negru (fara acte,chitante).Este corect? Unde trebuie sa apelez si cine o poate controla in privinta banilor adunati de administratoare? In cazul ca ma mut din locuinta (vand) am dreptul sa-mi cer partea mea din fondul de rulment? Am toate chitantele,cu care pot dovedi ce si cat am contribuit.
In 15 septembrie,imi expira viza de flotant (la domiciliul surorii mele).Ea este in strainatate si nu poate veni in tara ( sa vina cu mine la politie pt a confirma acceptul de prelungire a vizei de flotant pe inca un an).In acest caz cum pot sa-mi prelungesc viza de flotant? Mentionez ca si mama este pe contractul locuintei,deoarece este in intretinerea surorii mele.Poate veni mama cu mine la politie sa-si dea acceptul pt viza de flotant?:(
Cum trebuie sa procedez pentru a chema S.A.N.IP.ID.-ul,pentru a constata mizeria care o aduna un locatar dintr-o curte comuna? Se plateste daca-i chem?
Locuiesc intr-o curte comuna,cu opt apartamente.La unul din apartamente locuieste o familie de tigani , vreo 10 - 12 persoane.( pe timpul noptii poate si 15-16 ).Toti avem apometre,inclusiv si aceasta fam.de tigani.Problema este: Ei sustin ca nu consuma lunar,mai mult de 5 mc de apa.Apometrul lor ei si-l citesc(!?) deoarece nimeni nu are curaj sa intre la ei.Noi,restul locatarilor intotdeauna trebuie sa platim mai mult,fata decat consumam din cauza acestor tigani.Ei au in apartamentul lor,un wc si o chiuveta.As vrea sa stiu cu aproximatie,cam care este media consumului de apa,pentru o persoana? Ce putem face? Suntem asociatie de proprietari,dar administratorului, i este frica de tigani si ce sa mai zic...Multumesc!
Locuiesc intr-o curte comuna cu alti 5 locatari.O biserica de pocaiti a cumparat un apartament,pe care l-a donat unei familii de tigani cu vreo 15 copii(dar niciodata nu se stie cati sunt,dar in orice caz de multe ori pese 20).De cand aceasta fam.de tigani a venit in aceasta curte,nu avem liniste si curatenie.Aduna fier vechi si tot felul de gunoaie.Ne ameninta ne injura etc.Primaria ( cei de la mediu ) a fost,si doar i-a avertizat.Politia,la fel.Ce am putea face si eventual in ce conditii pot fi evacuati?Pur si simplu ne este deja frica de aceasta familie.Va multumesc.
Formulati o scrisoare la consulatul roman din Germania la care atasati si copia actului dvs. de identitate ,eventual copia hotararii de divort sxau copia certificatului de nastere al fiicei dvs. si solicitati date priovitoare la adresa fiicei dvs. si numar de telefon .Aratati in scrisoare gradul de rudenie, motivul pt.care o cautati (plauzibil, cum ar fi ca nu mai stiti nimic de ea,insa trebuie sa aratati si vechiul domiciliu al ei ).Veti indica in cerere cat mai multe date de stare civila ale fiicei , nume , prenume, data nasterii, locul, CNP, ultimul domiciliu, prenumele parintilor, nr.unui act de identitate al ei etc .Veti primi un raspun succes!
Am o fata care este stabilita in Germania si nu am mai vazut-o de cand am divortat ( avea patru ani ).In urma divortului ( cu multe semne de intrebare )nu am fost lasat sa-mi vad copilul. Intrebarea mea este urmatoarea: Cum pot afla, prin mijloace legale,in ce localitate din Germania se afla? Ea, dupa cate am aflat,de cativa ani s-a casatorit.Rudele si cunostintele din tara (Romania) nu vor sa-mi spuna in ce localitate din Germania se afla.Ce pot face ca sa pot lua legatura cu ea? Ea a plecat din Romania cu fosta sotie,in 1984.