avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Activitate kosa maria

Activitate kosa maria

Discuție PENSIONARE
Bună ziua
Dacă am lucrat 2 ani și 9 luni în condiții deosebite în perioada 01.04.2001 până în 31.12.2003 se consideră la calculul pensiei ca ani lucrați în grupa I ?
Mulțumesc anticipat pentru viitorul răspuns.
Răspuns la discuția plata cei 5 ani de pensie
Imi cer cer scuze pentru raspunsul târziu. Mulțumesc mult.
Bună ziua.
Dacă mă poate ajuta și pe mine cineva cu un răspuns.
Cumnata mea a lucrat la Combinatul Brazi Ploiești 23 de ani după care a fost disponibilizată. Menționez ca are 23 de ani în grupa I de muncă. De atunci nu a mai lucrat. Acum ar vrea să plătească cei 5 ani dar nu reușește să facă cei 30 de ani vechime. Se ține cont de cei 5 ani plătiți dacă iese la pensie sau nu contează? Ea are acum 51 de ani.
Mulțumesc pentru răspuns.
Discuție pensionare
Am 20 de ani lucrați în grupa I de muncă și vârsta de 55 ani. Am fost anunțată că mă pot pensiona începând cu decembrie 2016. Firma mă mai lasă să lucrez. Dacă vreau să mă pensionez în decembrie 2017 se mai ține cont de grupa de muncă pentru reducerea vârstei de pensionare sau trebuie să lucrez până la 60 de ani?
Bună ziua
Am o întreprindere familială unde îmi desfășor și activitatea. Spațiul este prin contract de comodat. Pentru eliberarea autorizației de funcționare de la primărie mi se solicită înscrierea spațiului în cartea funciară care costă foarte mult(trebuie avize de la toate instituțiile: sanitar, ISU, mediu, cultură, electrica, gaz, arhitect (plan situație), etc. După încetarea activității pentru scoaterea din spațiu comercial în spațiu de locuit se fac aceleași demersuri. Credeți-mă taxele nu sunt mici.
Această hotărâre este dată prin Consiliul Local. Vreau să știu este legal
Bună ziua.
Locuiesc în Brașov și dacă mă poate lămuri cineva cum va fi cu impozitul pe clădiri din 2016 dacă este și spațiu de locuit și prin contract de comodat (40 mp) pentru sediu de firmă și desfășurarea activității?
- Unde trebuie declarat ce suprafață este dată prin contract de comodat?
- Trebuie trecut spațiul în cartea funciară?
Casa este proprietatea noastră şi am deschis o asociaţie familială. Am încheiat un contract de comodat. Consiliul Local a dat o hotarăre ca trebuie să obţin autorizaţie de funcţionare si de la Primărie. Acum nu vor să îmi dea acordul spunând că trebuie să trec spaţiul dat in comodat în extrasul de carte funciară.Sunt obligată să fac acest lucru ? Si dacă nu, care sunt sunt căile legale pentru a-i contrazice şi nu a trece în cartea funciară?
Mulţumesc pentru răspuns.