avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Activitate iluce

Activitate iluce

Buna ziua,
multumesc pt raspunsul rapid.
Pe mine nu ma intereseaza sa imi iau permisul acum, ci nu stiu daca din cauza contestatiei facute mi se da sau nu permisul dupa ce trec cele 30 zile care le am primit . Politistul mi-a spus ca ma pot duce cu acea hartie care mi a dat o sa imi ridic permisul dupa ce trec cele 30 zile, dar eu intre timp am facut contestatie la PV primit. Aici sunt eu nelamurita. Stiu ca o data facuta contestatia se suspenda toate masurile, dar daca procesul va dura mai multe luni ce se intampla cu permisul de conducere ?

Va multumesc mult pt ajutor!
Certificat de grefa.
Buna ziua, am depus contestatie pt Procesul verbal primit in care mi s-a suspendat permisul 30 zile.
Nu am cerut sa mi se elibereze certificat de grefa pt ca nu am nevoie de masina in aceasta luna si nu stiu daca o sa castig.
Intrebarea mea este : Pot sa ma duc la Politie ,pe Udristei din cate am inteles , ca sa imi iau permisul dupa ce imi expira perioada de suspendare de 30 zile? Chiar daca eu sunt in timpul unui proces?
Mentionez ca la data de azi nu s-a inceput procesul, abia am facut contestatie.
Ce ma sfatuiti sa fac?

Va multumesc anticipat!
Buna ziua, multumesc frumos pt raspunsul rapid.
Buna ziua,
As dori sa ma ajute cineva cu o nelamurire legata de un proces verbal pe care vreau sa-l contest.
Inainte de a mi se intocmi procesul verbal de catre politist ,l-am intrebat daca pot sa vad pozele celeilalte masini, ca sa vad unde e zgariata masina care cere daune , dupa cum a reiesit din declaratia pe care a dat-o soferul respectiv.
Politistul mi a spus ca nu se poate asa ceva.
Eu daca fac contestatie la procesul verbal si cer sa mi se arate pozele, exista vreo sansa sa le pot vedea ?
Mentionez ca masina mea nu a avut nici o zgarietura, a vazut si politistul asta, a coborat de 2 ori cu mine sa faca poze, dar totusi mi-a spus ca la cealalta masina se vad zgarieturi. si i -a dat dovada pt reparatie.
Daca se constata de cei de la firma unde avem asigurarea ca nu este zgariata respectiva masina, i se poate refuza reparatia, chiar daca politistul in procesul verbal i- a dat-o ?

Multumesc anticipat!
Multumesc frumos pt raspuns.
Buna ziua,
Am rugamintea daca stie cineva sa imi spuna daca CONSTATAREA AMIABILA se poate completa oriunde sau numai in locul unde s - a produs accidentul ? exista vreun articol/lege in acest sens?

Multumesc anticipat!
Bună ziua !
Cum soluționez un accident rutier în care am fost victimă ( doar pagubă materială ) ? Șoferul vinovat a părăsit locul accidentului. Politia a venit după 30 min. prin apel la 112. Au făcut doar constatarea și am primit doar adeverință de reparație al autovehiculului fără P.V. de vinovăție.
Șoferul este bulgar, conducea un autotren, și incidentul s-au produs în incinta parcarii magazinului Hornbach. Probabil a fost și filmat de către camerele de supraveghere.
După nenumărate demersuri pe la cei de la BAAR România aceștia spun că șoferul bulgar nu-și recunoaște vina și au nevoie de act pentru stabilirea vinovăției.
Am o duba <3,5 T, pe persoana fizica, intrebarea este daca-mi trebuie acte speciale (licenta de transport, etc.) pentru a transporta marfa in Bulgaria sau in alta tara U.E Am si firma dar nu are in codul CAEN transport de marfuri iar masina este pe persoana fizica.
Multumesc pentru orice raspuns.
Am si eu o intrebare:
Asociatia de proprietari unde locuiesc vor schimbarea usii de la scara ( din metal ), cu una din termopan. Mentionez ca usa existenta este foarte buna, nu prezinta nici o deteriorare, se inchide/deschide perfect cu toate acestea ei vor sa o schimbe.
Intrebarea mea este: Ma pot obliga sa platesc pentru schimbarea usii?
Multumesc pentru orice raspuns primit.