Da aveti dreptate CCM nu are de ce sa se modifice deoarece se incadreaza perfect, dar revin la intrebarea mea, daca se face modificarea la 20 zile lucratoare este legal? Carui act legislativ "ma supun", noul cod al muncii sau trebuie sa respect CCM exact in forma existenta?
Repet se doreste modificarea la 20 de zile lucratoare dar doresc sa fie corect d.p.v. legal.
Va multumesc.
Da, stiu ca nu este obligatoriu si ca acela este nr. maxim de zile, dar ce ma intereseaza pe mine este daca pot face aceasta modificare, avand in vedere faptul ca in CCM la nivel de ramura valabil pana la sfarsitul anului termenul de preaviz este de 15 calendaristice, iar modificarea la 20 de zile lucratoare vine in ajutorul angajatorul, iar aceasta schimbare se doreste, dar nu stiu daca d.p.v legal (avand in vedere CCM la nivel de ramura) este posibil, se anileaza si CCM la nivel de ramura la noile reglementari aduse de CM sau, nu?
Pot sa fac aceasta modificare fara sa fie probleme la un control al ITM-ului?
Va multumesc.
Deci daca se doreste introducerea in CIM -urilor vechi a criteriilor de evaluare ca un drept al angajatorului aceasta se poate face oricand cele doua parti doresc, prin semnarea unui act aditional la CIM, modificarile avand efect de la data semnarii actul aditional, corect?
As mai avea o intrebare, daca in contractul la nivel de ramura care se aplica pt activitatea desfasurata de firma la care lucrez, perioada de preaviz in cazul demisiei este de 15 zile calendaristice, eu ca si angajator pot sa-i modific perioada prin act aditional la 20 de zile lucratoare cf L40/2011?
Buna ziua am o intrebare in legatura cu perioada in care se pot modifica CIM-urile pt angajatii mai vechi. Am inteles ca a fost un termen in care s-au putut modifica CIM in urma apritiei L40/2011, si anume pana la sfarsitul lunii mai, dar intrebarea este daca este cumva o problema d.p.v legal daca aceste CIM se modifica ( se adauga criteriile de evaluare in CIM prin act aditional) dupa aceasta perioada, avand in vedere ca acest lucru este un drept al angajatorului si nu o obligatie?
Va multumesc.
Buna ziua,
Am o intrebare in legatura cu recuperarea TVA-ului, poate ma puteti ajuta. Firma la care lurez, produce ambalaje, iar unul dintre clientii nostri din Belgia are o sucursala in Ploiesti-Romania, noi le facturam pe firma din Belgia, dar le livram la sucursala din Romania, care le livreaza mai apoi la firma mama din Belgia.
Asadar, noi avem CMR-uri pt. transportul facut de noi la sucursala din Romania, dar avem si CMR-urile de la transporturile facute cu produsele noastre, de catre sucursala din Ploiesti spre Belgia.
Intrebarea mea este daca procedura este ok, din punct de vedere legal, daca nu o sa avem probleme la recuperarea TVA-ului.
Va multumesc.
Buna ziua, va rog frumos sa va ajutat cineva cu un raspuns legat de noua lege a pensiilor; si anume tatal meu are ani lucrati in grupa I si II de munca, si este derutat de faptul ca a auzit niste zvonuri precum ca grupa I va fi asimilata de de grupa II, si automat varsta standrad de pensionare va fi diferita decat daca s-ar lua in calcul grupa I de munca-scazand astfel varsta cu mai multi ani.
Va multumesc pentru raspunsuri si promptitudine.
As mai avea o nelamurire cu privire la criteriile de evaluare, stiu ca trebuie sa existe in ROI si in noile CIM, dar acestea trebuiesc specificate si in fisa postului?
Buna ziua,
Am o nelamurire odata cu intrarea in vigoare a noului cod al muncii, am auzit ca nu se mai prelungesc CIM pe perioada determinat, se face decizie de incetare si se incheie un alt CIM (in cazul meu cu aceasi persoana dar pe perioada nedeterminata). Nu am gasit niciunde in noul cod al muncii aceast fapt si de aceea va rog frumos poate ma ajuta cineva cu ceva concret din lege.
Va multumesc