avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Activitate mirelag71

Activitate mirelag71

Discuție procedura
am depus o actiune de anulare a unui proces-verbal de licitatie a unui bun imobil, vandut de lichidator în cursul procedurii de insolventă, din graba nu am trecut temeiul de drept legea insolventei si cauza a fost repartizata la complet comercial-achizitii publice.La primul termen a fost scos de pe rol si s-a dispus conexarea cererii la dosarul de faliment.In acest caz pot sa mai fac o precizare de actiune sa invoc temeiul de drept sau se considera acoperit art.112, , al.1.pct 4 din cod proc.civ prin incheierea judecatorului care s-a sesizat ca nu este o cauza de achizitii publice ci o cauza pe faliment
este adevarat ce spuneti cu privire la decizie, dar este vorba de anularea unei proces-verbal de licitatie a unui imobil in cadrul procedurii de insolventa ,pe care eu in calitate de creditor am solicitat-o judecatorului sindic, iar intre timp lichidatorul a fost pus sub urmarire penala dar a primit ordonanta de scoatere de sub urmarire.IN acelasi timp cu mine a introdus aceeasi actiune ;i parchetul, s-a judecat fondul la sectia comerciala dar nu s-a pronuntat sentinta pt.ca judecatorul a pus in discutie calitatea procesuala activa a parchetului in cauza comercilapotrivit art.45 C.PROC.CIVILA raportat la decizia XV/2005 PUBLICATA in monitorul of. din 2006 si am dorit un p.d.v. vizavi de cele solicitate de judecator pt.ca nu prea am experienta mai ales p[e partea cu procedura insolventei
parchetul are calitate procesuala activa in cauyele comerciale, tinand seama de art.45 C.pr. civila coroborat cu Decizia nr.XV/21.11.2005? DACA DA DE CE, DACA NU DE ?
e ciudat termenul, dar asa este indicat in sentinta comunicată, m-ar interesa ce alte mijloace de proba sa folosesc pentru a ma face inteles ca nu am intocmit acte contabile, ca nu este semnatura mea pe bilant, avand in vedere ca nu mai pot solicita expertiza si proba cu martori,
din punctul meu de vedere este clar ca nu am comis fapte ilicite care sa conduca societatea in stare de insolventa, neavand in realitate nici o legatura cu activitatea desfasurata in firma, activitate coordonata de alta persoana care acum e in arest si sta bine mersi iar eu sa-i platesc tampeniile
inca lucrez la motivele de recurs, sentinta a fost comunicata in 7.02.2011 cu drept de recurs in 7 zile de la comunicare, in dosarul penal s-au admis numai proba cu martori din care a rezultat ca nu am intocmit acte contabile, facturi, si s-a demonstrat ca una din cele 6 facturi puse in discutie, a fost completata de altcineva, deci fiind fictiva, iar creanta finantelor se bazeaya pe impozitul pe profit neachitat de societate, penalitati +dobanzi, tinand seama de toate cele sase facturi care din punctul meu de vedere sunt fictive, desi au fost evidentiate in contabilitate, se reflecta in bilant, dar nu se gasesc jurnale de intrari si iesiri mijloace fixe, astfel s-a cocluzionat ca nu eu am savarsit infractiuni prevazute de legea contabilitatii
culmea este ca lichidatorul in raport nu ma indica pe mine ca responsabil de insolventa societatii ci pe cealalta persoana care de fapt conducea din umbra societatea, de aceea a si fost condamnat, iar atragerea patrimoniala mi se trage de la judec sindic, si nu stiu cum sa mai probez nevinovatia mea, daca nu s-a lamurit din rechizitoriu facut in cadrul urmaririi penale
daca nu reusesc in recurs sa anulez raspunderea mea patrimoniala, ce se intampla raman singura sa platesc toata datoria daca celalalt adm nu are bunuri mobile si imobile si mai rau e ca deja este in arest
am avut calitatea de administrator la un srl in perioada 2000-2002, doar fictiv in acte, nu am stiut ca o alta persoana a intocmit 6 facturi fiscale in acea perioada ;i a depus bilanturile la finante.IN anul 2003 s-a inceput o urmarire penala impotriva tuturor administratorilor, respectiv 3 la numar, antecesorul;i predecesorul , si s-a concluyionat ca in cadrul societatii s-au savarsit infractiuni de evayiune fiscala, dar eu am fost scoasa de sub urmarire pt. infractiunea prev de art.11, lit.a si m-am ales cu o amenda administrativa. procesul penal a durat pana in octombrie 2010.IN anul 2005 ni s-a mai intentat o actiune de atragere a raspunderii patrimoniale, creditor fiind finantele care considera ca in perioada 2000-2002 am realiyat profit pe firma si m-am sustras de la plata obligatiilor de stat, cuantumul creantei fiind destul de mare, consemnat intr-un proces verbal de control intocmit in 2003 cand deja nu mai figuram in acte ca administrator si asociat. Am tot depus int]mpinari si am invocat rechiyitoriu procurorului de scoatere de sub urmarire penala care a avut in vedere si procesul invocat de finante, iar lichidatorul judiciar in rapoartele finale a mentionat ca nu sunt vinovata de insolventa societ[tii, indicand alta persoana ca ar fi responsabila de starea de insolventa a firmei.judec sindic a admis cererea lichidatorului, a dispus inchiderea procedurii de faliment,precum si atragerea raspunderii mele patrimoniale ;i a persoanei indicate de lichidator, dar care nu figureaza in actele firmei ;i a respins cererea de antrenare fata de ceilalti administratori.sentinta este cu drept de recurs, luni, 14.02.2011 este ultima zi cand pot sa-l inregistrey, dar nu stiu ce motive sa mai invoc, daca faptul invocat la fond ca nu am stiut de actele intocmite, ca nu am depus eu facturile fiscale de achiyitionare utilaje, si care s-au dovedit a fi fictive,ca somatiile de plata trimise de fisc nu au ajuns la persoana mea