Buna ziua.Vreau sa stiu daca exista o distanta minima legala la care pot face drumul de acces spre casa (pe terenul meu) fata de casa vecinului.Casa mea urmeaza sa fie in"fundul proprietatii" mele si vroiam sa fac drumul de acces pe langa gardul comun cu vecinul cand aflu cu stupoare ca vecinul nu imi da voie sa trec decat la minim 2 metri de gardul lui cu masina (asta presupunand si masini de mare tonaj in faza de constructie). Vecinul imi spune ca ii zdruncin casa care e facuta la 60 de cm de gardul comun (intradevar cu acordul celui de la care am cumparat eu terenul). Stiu si eu ca legea zice ca nu am voie sa construiesc decat la minim 1.90 m fata de casa vecinului,dar aici e vorba de drumul de trecere prin curtea mea, pe terenul meu. Are vecinul vreo baza legala ca sa imi ceara sa nu fac drum decat la 2 metri de gardul comun....?va multumesc
buna!
as vrea si eu niste lamuriri in privinta returnarii taxei de prima inmatriculare:
mai exact: am o masina inmatriculata in 2007 (adusa "de dincolo");am platit o taxa de aprox 5600 ron;au fost ceva recalculari in ianuarie 2008, in urma carora am primit o parte din bani inapoi ( aprox 1900 ron).mai am dreptul acum sa cer si restul de bani?..e vorba de aproape 1000 de euro, care " nu sunt de aruncat".daca pot sa fac asta va rog sa imi spuneti ce am de facut? trebuie angajat un avocat?
va multumesc
va rog sa imi spuneti daca pot radia o masina pe care am vandut-o acum 7 ani doar cu contract de mana? mentionez ca platesc impozit de atunci si nu mai pot da de cel caruia i-am vandut masina .(e plecat in starinatate)
va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: in urma unei succesiuni trebuie facuta iesirea din indiviziune . care sunt pasii ce trebuie urmati si calea cea mai ieftina?
precizez ca e vorba de o casa la tara cu gradina aferenta si mai multe parcele de teren pe camp (arabil).
va rog sa ma lamuriti intr-o problema:
parintii mei vor sa ne dea un teren pt construirea unei case,dar terenul nu e intabulat pe numele lor.e primit dintr-o succesiune. in titlul de proprietate mai apare o ruda care ar fi de acord sa primim respectiva bucata de teren.(au o intelegere "verbala" cine ce foloseste) .precizez ca parintii nu au momentan bani sa treaca totul pe numele lor( e vorba de o casa si mai multe parcele de teren). care ar fi posibilitatea sa dezmembram bucata de teren si sa intabulam doar aceasta parcela?
va multumesc