cum poate fi demonstrata constrangerea morala in situatia in care un parinte - cu buna stiinta- profitand de relatia de afectiune cu fiul sau (major) il pune pe acesta din urma sa efectueze o infractiune de dare de mita? multumesc
ynocentta a scris:
Aveti posibilitatea sa regularizati suma inregistrata in evidenta asociatiei pe parcursul catorva luni in care comunicati un consum mai mic astfel incat in final sa ajungeti sa corespunda indexul cu inregistrarea asociatiei de proprietari
Deoarece nu am transmis citirea apometrelor, suma de plata a fost calculata la 5 mc apa rece si 5 mc apa calda. Am solicitat asociatiei de proprietary sa efectuam o regularizare prin citirea apometrelor de catre dansii si verificarea cu evidentele lor contabile insa mi-au raspuns ca ei nu citesc apometrele si ca sunt buna de plata. Se poate va rog sa stiu cadrul legal in baza carora dansii refuza regularizarea consumului de apa calda si rece si recalcularea sumelor de plata? Multumesc frumos,
rog frumos suport in urmatoarea situatie: sunt proprietar imobil compus din apartament situat la parterul unui bloc si teren aferent (cu destinatie gradina) ce se desfasoara pe toata suprafata exterioara a apartamentului; in vecinatatea terenului mai sus prezentat, exista un teren ce apartine unei terte persoane , teren pe care au inceput lucrari de constructii bloc; s-au efectuat sapaturi pt turnare fundatie insa in cursul zilei de azi au sapat pana au ajuns pe proprietatea mea si au daramat gardul, zidul de sustinere si au avut loc alunecari de teren din proprietatea personala. Va rog sa-mi spuneti catre ce autoritati sa ma indrept pt a se remedia in cel mai scurt timp situatia (completare pamant, construire gard), daca au fost efectuate in mod legal sapaturile si cine despauibeste pentru daunele produse, avand in vedere afectarea dreptului de proprietate. multumesc
Buna seara,
Va rog opinia dvs in solutionarea legala a urmatoarei spete:
am avut inchiriata o garsoniera timp de 2 ani catre o persoana fizica; s-a incheiat un contract de inchiriere pe un model transmis de agentul imobiliar pe o perioada de 6 luni insa dupa cele 6 luni nu am semnat un act aditional sau alt document care sa precizeze o noua perioada de inchiriere. Contractul (deja expirat) nu este inregistrat la fisc. Dupa cei 2 ani chiriasul a hotarat sa plece precizand ca din garantia acordata initial se va considera chiria pe luna ramasa. Intre timp am verificat care este situatia platilor catre asociatia de proprietari privind intretinerea si am constatat ca sunt restante foarte mari. I-am solicitat chiriasului sa rezolve problema si pana nu clarificam nu-l mai pot lasa in apartament. Chiriasul in aceeasi zi a adus politia la mine la domiciliu undeva la orele 10-11 seara si mi-a comunicat ca i-am sechestrat bunurile in imobil. Am precizat ca pana la verificarea si lamurirea situatiei trebuie sa inteleaga ca nu-l mai pot lasa in imobil. La acea ora in prezenta politiei am predat cheile imobilului inchiriat si l-am lasat sa-si ia obiectele desi situatia intretinerii nu era rezolvata. Intre timp s-a dovedit ca firma care se ocupa de calculele intretinerii nu si-a facut datoria in mod responsabil si anumite plati efectuate de chirias (achita prin virament bancar) nu au fost scazute din datorie generand evident si penalitati.
De curand am fost sunata de o persoana care s-a prezentat a fi organ de politie si cu un ton recalcitrant si abuziv m-a chemat de urgenta la politie ca sunt reclamata; am intrebat de cine sunt reclamata si de ce; cu chiu cu vai mi-a spus ca este vorba de 200 de euro reclamati de acest chirias. Am fost destul de iritata de tonul si amenintarea organului de politie care mi-a transmis ca in cazul in care nu ma prezint la politie imi va fi mai rau. Am solicitat sa fiu chemata pe cai oficiale, nu telefon ;la 8 seara. Organul de politie s-a prezentat personal azi cu o citatie, citatie in care desi s-a prezentat numele meu, adresa este eronata (s-a trecut adresa imobil inchiriat desi eu nu am domiciliul acolo, deranjand o alta persoana).
Va rog sa-mi spuneti si mie cum vedeti rezolvarea acestei situatii avand in vedere ca eu sunt cea care trebuie sa rezolv cu sumele deja calculate ca restante si pe deasupra mai sunt citata la politie ca si reclamata.
Multumesc frumos pentru suport !
Multumesc frumos pentru raspuns !
Multumesc pentru raspuns. Insa, in situatia in care pe donatie se precizeaza "scutire de raport", tot e atacabila?
Buna ziua,
Va rog frumos sa-mi spuneti daca o donatie de imobil efectuata de parinti catre mine poate fi atacata de fratele meu (suntem 2 frati). Sunt clauze specifice pentru a nu fi atacata donatia sau sunt riscuri indiferent de clauze.
M-am gandit la varianta actului de donatie deoarece este mai ieftin din punct de vedere al taxelor juridice.
Multumesc frumos.
multumesc frumos pt ajutor; voi demara aceasta procedura si sper sa rezolv; daca sunt si alte cai va rog sa-mi spuneti. e necesar sa ma deplasez in orasul unde am locuit si implicit este inregistrata masina sau pot merge la orice sectie de politie a capitalei?
multumesc
buna seara; in urma cu ceva ani (aprox 8-10 ani) am detinut o masina care a fost instrainata' din pacate nu am acte in acest sens (probabil s-a incheiat un act de v-c), nu detin nici cartea masinii; impozitul ptr acel auto este inregistrat pe numele meu si ptr neplata lui am primit poprire pe venitul salarial.
Rog o opinie in sensul rezolvarii urgente a acestei neglijente; ce solutii sunt pt a dovedi ca masina nu a fost in proprietatea mea in perioada mai sus mentionata; precizez ca persoana catre care am transferat masina refuza calea amiabila de solutionare. multumesc