Rezolvarea problemei nu se face numai prin instanta.
Plus ca instantele sunt supraincarcate de dosare iar termenele care se dau incep sa fie prea lungi.
Pretentiile pot fi onorate si printr-o negociere, un fel de conciliere prealabila inainte de o sesizare a instantei de judecata.
Scuze,dar aceasta data e valabila si pentru Noul Cod penal.
[ link extern ]
"Adoptarea (24 mai 2011 ) de catre Parlament a Legii pentru punerea in aplicare a Noului Cod Civil si intrarea acestuia in vigoare la 1 octombrie 2011 implineste peste 14 ani de eforturi continue pentru innoirea si modernizarea codurilor fundamentale ale Romaniei. Legea a fost adoptata cu 281 voturi pentru si o singura abtinere, ceea ce inseamna ca in jurul acestui proiect a fost realizat un consens politic remarcabil. Noile coduri fundamentale ale Romaniei demonstreaza ca societatea romaneasca isi poate asuma proiecte institutionale de anvergura?, a declarat ministrul Justitiei Catalin Predoiu.
Asadar de la 1 octombrie vor intra in vigoare prevederile articolelor de mai sus.
In baza art 38 din Codul familiei puteti desface casatoria in fata notarului public sau ofiterului de stare civila de la locul casatoriei sau al ultimei locuinte comune.
Vi se va acorda un termen de 30 de zile timp in care va veti putea retrage cererea de divort.
Sa ai grija la onorarii, unele primarii nu percep onorarii pe cand toti notarii va vor taxa...la ora.
Proprietarul a savarsit deja cateva fapte incriminate ca infractiuni respectiv contraventii insa interesul dvs este sa continuati sa locuiti acolo drept pentru care nu sariti direct la amenintari cu organele de urmarire penala.
Chemati-l la apartament si vorbiti in prezenta unei a treia persoane(eventual administratorul blocului sau pres. Asociatiei de proprietari).
Executarea amenzii se prescrie in termen de 5 ani, incepand cu anul imediat urmator celui in care ai fost sanctionat.
Buna ziua Otilia!
Raspunsul depinde despre ce institutie este vorba mai exact si unde are sediul.
Cert este ca Politia locala(fosta politie comunitara) nu este organ de cercetare si nu are competenta.
Asadar, plangerea se depune la organul de cercetare al politiei judiciare din circumscriptia parchetului corespunzator instantei care, potrivit legii, judeca in prima instanta cauza.
Sa ai in vedere si disp. art. 222 Cod proc. pen. care spun ca plangerea gresit indreptata la organul de urmarire penala se trimite pe cale administrativa organului competent de aceea ca sa nu ai neplaceri cu politia judiciara, te sfatuiesc sa te adresezi direct Parchetului corespunzator instantei care, potrivit legii, judeca in prima instanta cauza.
Se cunosc modificarile, e cu negru pe alb de ceva timp si va intra in vigoare la 1 octombrie 2011.
In primul rand uciderea din culpa(art 178 in prezent) v-a lua locul art. 192.
Se vor majora limitele pedepsei(1-5 sau 2-7 ani) cu jumatate in cazul in care fapta a produs moartea a doua sau mult de 2 persoana.
Legiuitorul a scos alineatul care majora pedeapsa in cazul in care faptuitorul conducea si era in stare de ebrietate sau avea o imbibatie alcoolica peste limita legala in momentul comiterii infractiunii.
Deasemenea si al. 4 nu mai este in noua reglementare.
Codul penal nou se va aplica si infractiunilor care au fost savarsite inainte de intrarea in vigoare dar pana la judecarea definitiva conform Principiului aplicarii legii penale mai favorabile, asta bineinteles daca legea noua e mai favorabila inculpatului.
Noul cod penal se poate aplica si pedepselor definitive si pana la executarea completa in baza art 6 NCP.
Probleme cu vecinii toti avem.
Dvs aveti o problema mai complexa insa.
Daca pentru atata lucru, a iesit cum a iesit, ma intreb pentru un motiv mai serios vecinul cum va reactiona.
Nu trebuie sa stati in pasivitate si sa asteptati sa se intample un scandal cu urmari grave pentru dvs., insa trebuie sa va ganditi ca tiganii, in marea lor majoritate nu au acte de identitate, nu le pasa ca primesc amenzi si pot deveni foarte violenti cand ii ameninti.
Va sfatuiesc sa apelati totusi la organele abilitate in aceasta chestiune, adica Politia pentru contraventiile savarsite care pot deveni chiar infractiuni si Primaria pt ocupare domeniu public fara drept.
Cererile trebuie sa contina datele de identificare ale solicitantului si descrierea cat mai exacta a faptelor pt care ii reclamati pe tiganii vecini.
Accesul pompierilor, celor de la SMURD, Politie, etc. constituie o exceptie de la principiul prezentat mai sus dat fiind situatia de urgenta in care intervin si scopul pe care il au in timpul interventiei.
Cu alte cuvinte, accesul le este permis daca sunt intr-o misiune.