Buna ziua!
In cazul in care un salariat are mai multe dosare de executare silita si un CAR, conform Codului muncii retinerile din salariu nu pot depasi 1/2 din salariul net.
Fiind vorba de mai multe dosare, daca CAR-ul face parte din retinerea de 1/2 din salariu, avand in vedere ca la data respectiva rata lui a fost stabilita destul de mare, neavand retineri pe statul de plata?
Daca retin si CAR-ul nu mai pot retine Dosarele care sunt cu sentinta judecatoreasca.Cum sa interprezet acest caz pentru a nu incalca Sentintele judecatoresti?
Buna ziua!
Daca in Contractul colectiv de munca este specificat ca plata salariilor se face chenzinal, cum a-si putea sa-l primesc o data pe luna, si daca se poate?
Buna seara.
Sunt unul din cetateni disperati ai acestei tari!Ascultati-mi povestea!
In anul 2008 am contractat un credit de la CEC, pesta 1 miliard lei, in care am fost de acord sa-mi pun sub ipoteca imobilul, altfel nu-l obtineam, si la timpul respectiv puteam sa-mi achit ratele.Pe langa imobilul respectiv am trecut coasigurati pe sotia, mama si soacra.Despre imobil vreau sa va spun ca 30% este al meu si al sotiei, iar restul este al mamei mele cu care aveam facut contract de intretinere.
Toate bune si frumoase pana in 2010 cand in urma unor probleme de sanatate, am fost nevoit sa ma pensionez, achitarea ratelor devenind o problema, pensia fiind de 950 lei net, fapt pentru care sotia a plecat in strainatate pentru a putea achita ratele.Imi trimitea bani pt rata, pana cand intro zi, adica dupa aproape un an , ma anunta ca vrea sa divorteze.Refuza sa vina in tara,eu bolnav, cu grave probleme de sanatate, iau drumul spre strainatate, pentru a vedea ce se intampla.
In strainatate aflu multe lucruri imorale despre ea, iar in ceea ce priveste achitarea creditului imi spune ca plateste doar jumatate din rata lunara, lucru pe care nu pot sa-l mai cred dupa toate cele intamplate.Avem 2 copii majori care locuiesc cu mine, mama locuind la o alta adresa(localitate in alt judet) si niciodata nu am intretinut-o.Sfatuiti-ma ce sa fac sa nu-mi pierd casa, este munca a trei generatii, toti vom fi pe drumurri si ce-asi putea sa fac cu sotia(sentinta de divort am primit-o) sa o oblig sa plateasca din credit, acesta fiind facut de catre noi doi?
Buna seara.
As dori sa stiu daca intro familie fara copiii, unul din soti mosteneste pe celalalt, daca respectiva mostenire este dobandita de la parinti.
Buna seara.
Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna care este indemnizatia pentru ingrijire copil
avand in vedere ca nu mi s-a comunicat prin nici un act, iar suma neta pe care o ridicam de pe card este 1255 lei.
Este vorba de anul 2011, nu stiu ce contributii se opresc in concediu de ingrijire copil pana la 2 ani.
Buna seara!
As dori sa stiu cum se calculeaza un concediu medical, daca in ultimele 6 luni a avut concediu pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani, si a lucrat doar jumatate de luna, dupa care a ramas in concediu medical?
Stiind ca retrinerile din salarii nu pot depasi 1/2 din salariul net, as dori sa ma lamuriti daca un salariat are mai multe Dosare de executare, mai are si un CAR(cu care nu am facut nici un act de colaborator), si toate insumate depasesc 1/2 din net, cum sa procedez ? Stiind ca neretinerea ratelor conform cotei si graficelor vor atrage dobanzi si penalitati viitoare.
Am primit de la un executor o adresa prin care imi cerea veniturile nete si cate datorii are salariatul, daca nu am retinut 1/3 din venit poate sa intre in contul societatii?