avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Activitate arcopal

Activitate arcopal

Răspuns la discuția Santaj? Amenintare?
Hotararea nu lasa loc de interpretare: RESPINGE....
Cu toate astea,avocatul aceasta "notificare" pe care eu, din prizma omului obisnuit, o percep ca o amenintare si un santaj.....
Tot nu sunt sanse?
Buna ziua,
Intr-un dosar civil de pretentii cu hotarare definitiva si irevocabila de respingere a acestor pretentii, avocatul partii adverse trimite prin Posta o notificare prin care pretinde suma de bani solicitata prin dosarul de pretentii si ameninta cu executorul judecatoresc in cazul in care nu ii este platita aceasta suma.
Se incadreaza aceasta "notificare" in art.194 Cpp - santaj?
Se poate incadra si la - amenintare?
Daca da,cum se procedeaza legal?
Va multumesc!
Domnule Tomy si D, ati publicat exact cat s-a dorit sa se stie din relatia dvs cu mama copilului si raspunsurile vi s-au dat in masura in care ati oferit aceste informatii.Nu este in interesul nimanui( cu atat mai mult pe acest forum) sa starniti polemici gratuite.In privinta "maturitatii" persoanelor de pe sait ar trebui sa va ganditi mai bine cand faceti afirmatiile de mai sus,mai degraba imaturitatea este mult mai aproape de dvs - sa pretinzi ca un copil de 4ani poate alege cu cine vrea sa stea....sa afirmi ca mama copulului dvs nu stia in prima zi sa puna un scutec sau de ce plange copilul...ca sa argumentezi afirmatia
Asta numesti tu mama?
.....Nu intereseaza pe nimeni salariul dvs...chiar faptul ca vreti sa nu-i mai platiti copilului pensia trei saptamani cat il luati la dvs...va contrazice,si nu numai,nu am inteles de ce ar fi trebuit sa va dea copilul cu trusou, aveti destui bani sa-i cumparati dvs totul, nu?
Buna ziua,dosar partaj bunuri comune in recurs.Partea adversa solicita majorarea taxei de timbru judiciar platita de mine, pe motiv ca doreste aceasta taxare la valorile rezultate din expertize.Este legal? Poate Instanta sa-mi impuna acest lucru in conditiile in care partajul s-a facut 50-50% si taxa platita de partea adversa este de 4 ori mai mica???
Cum se procedeaza in astfel de caz,mentionez si ca actiunea de partaj a fost demarata in anul 2007...
Răspuns la discuția Apel hotarare include IAP-ul?
Buna ziua,
Reformulez,poate nu am fost destul de explicita: la apelul facut impotriva sentintei finale, partea adversa solicita respingerea acestuia pe motiv ca motivele din apel vizeaza IAP-ul si apelul nu a fost declarat expres pentru IAP.
Este corect acest lucru? Trebuia declarat apel in mod expres pentru IAP sau sentinta finala cuprinde inclusiv IAP-ul?
Buna ziua,
Dosar partaj bunuri comune,s-a facut apel impotriva hotararii finale fara a detalia incheieri de sedinta sau IAP. Partea adversa motiveaza cererea de respingere a apelului prin nedeclararea in mod expres a apelului impotriva IAP-ului.
Mai este necesar sa se declare apel expres impotriva IAP-ului sau declararea impotriva sentintei finale include declararea apelului tuturor hotararilor intermediare(inclusiv IAP)?Temei juridic?
Va multumesc!
Buna ziua,dosar partaj bunuri comune- sub 1 miliard - fond,instanta da sentinta cu drept de apel.Se depun in termen motive de apel si...:
Posibilitati:
1.respinge apelul ca inadmisibil,in acest caz putand fi atacata sentinta numai cu rescurs? - recurs care nu mai poate fi declarat pentru ca a trecut cu mult termenul de 15 zile...
2.incadreaza corespunzator legii( nefiind greseala mea) si considera motivele de apel ca fiind motive de recurs?
3.este aplicabila legea 134/2010 care spune ca in acest caz exista o singura cale de atac, recursul?
Buna ziua, am hotarare definitiva si irevocabila pentru o suma mare de bani de la o anumita persoana( aproximativ 10.000 E). Dar,intre timp acea persoana a instrainat si casa si masina pe care le avea si mai mult, acum are ajutor de somaj.
De unde poate executorul judecatoresc sa-mi recupereze aceasta suma, mai ales ca acea persoana se lauda in stanga si-n dreapta ca nu am ce sa-i fac chiar daca am aceasta hotarare judecatoreasca???
Chiar nu i se poate intampla nimic???(asa cum se lauda?)
A mai trecut cineva prin asa ceva?? Am sa-mi caut avocat, bineanteles, vreau sa stiu daca cineva a mai patit asa ceva si cum s-a solutionat? Nu este corect ceea ce au facut, poate aflu ca masina mea a fost cumparata la acest pret de nimic chiar de "banca"( ma rog,angajati ai bancii...),vreau sa cred ca incalcarea de catre banca a contractului are totusi efecte...
Mulumesc!
Buna ziua, am contractat acum 5 ani un imprumut pentru achizitionarea unui autoturism, am platit ratele la zi pana anul trecut cand datorita situatiei economice...am renuntat efectiv la autoturism..pierzand astfel banii depusi in aproximativ cinci ani de zile.....
Ieri am primit de la banca o notificare in care ma anuntatu ca autoturismul la care eu am renuntat a fost vandut ...cu o SUMA DERIZORIE... si ca eu mai sunt datoare la banca cu diferenta de bani pana la valoarea de vanzare initiala a autoturismului...
Cu alte cuvinte,am pierdut deja 5000 E ( rate platite in 5 ani ) ei au vandut masina cu ...3000 E si-mi cer diferenta pana la 12000E...adica inca 4000E...
Este corect???Este normal???? In contrat este specificata obligativitatea bancii de a ma notifica cu 5 zile inainte de punerea in vanzare a autoturismului pentru a-mi da posibilitatea de a participa la acea vanzare, insa nu am primit nimic........
Sunt disperata, incotro sa o iau...ce sa fac???