Buna ziua, va solicit o parere avizata pentru urmatoarea situatie:
Sunt casatorita din iunie 2012 iar sotul meu a cumparat o casa prin programul,,Prima Casa'' inaintea casatoriei, in 2009.
In cazulu unui divort, am vreun drept la aceasta casa? Sau trebuie sa treaca 5 ani de la casatorie?
Si daca acum imi da hartiile de buna voie, eu oricum voi semna cu data primirii chiar daca ei dau decizia de incetare cu data de luan trecuta. Diferenta asta de timp, o pot sesiza undeva? ITM? sau cui sa ma adresez?
Am lucrat 11 luni al o firma si de o luna a incetat contractul de munca, preavizul. Pana acum nu mi-au dat decizia de incetare si deci nu am putut sa beneficiez de somaj o luna de zile.
Intrebare: cum pot sa recuperz aceasta luna de somaj pierduta daca angajatorul nu a vrut sa dea actele de depunere a somajului?
2. Inainte de ei am lucrat tot la o firma patronata de aceeasi oameni care s-a inchis iar mie imi trebuie sid e la ei acte de somaj. Daca refuza sa mi le dea cui ma pot adresa?
Buna ziua! Va supun atentiei urmatorul caz pentru care doresc ajutor. Am fost data afara de la serviciu prin desfiintarea postului atat eu cat si colega mea. Numai ca dupa expirarea preavizului pe colega mea au chemat-o inapoi sa munceasca. Mentionez ca aceasta concediere a fost ca urmare ca am dat firma in judecata deoarece am cumparat o masina de la ei si nu au vrut sa mi-o dea.
Daca ii dau in judecata pentru faptul ca pe mine nu m-au primit inapoi si pe colega mea da intru-cat concedierea mea a fost facuta in mod rau voit intentionat din cauza procesului, am sanse sa castig?
Mai mentionez ca aveam si contracte in derulare si colega mea nu si mai mult decat atat, am numeroase mailuri prin care propuneam tot felul de business planuri iar colega mea, cea care a fost primita inapoi nu detine vreo initiativa. Multumesc!
Buna ziua. Am nevoie de o parere in domeniul resurselor umane. Am fost data afara cu art 65, lit.1 din motive de restructurare a postului. Conf art.Art. 67, salariatii concediati pentru motive care nu tin de persoana lor beneficiaza de masuri active de combatere a somajului si pot beneficia de compensatii în conditiile prevazute de lege si de contractul colectiv de munca aplicabil.
Intrebare: firma are 18 angajati deci nu are un contract colectiv de munca incheiat. In acest caz am inteles ca se aplica contractul colectiv de munca la nivel national pe anii 2011-2014. Este adevarat sau nu? Mai exista contractul acesta colectiv de munca la nivel national?
multumesc pentru raspuns. Inca nu doresc sa divortez dar am vrut sa ma informez asupra acestor chestiuni in caz ca se intampla ceva ....in viata se intampla o multime de lucruri bune dar si rele.
Regimul comunitatii legale, asa se numea si am vazut ca trebuie sa impart bunul pe care il cumpar acum cu sotul. Dar il impart indiferent de cat timp trece de la casatorie pana la divort? sau exista o perioada de ,,n'' ani de casatorie dupa care se imparte?