avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Activitate stelutamaria

Activitate stelutamaria

multumesc pentru raspuns, dar nu ma regasesc in situatia de a introduce o contestatie in anulare.

sarbatori fericite intregii comunitati avocatnet!
buna ziua
am si eu o nelamurire art. 118 alin 3^1prevede:
" Hotararea judecatoreasca prin care judecatoria solutioneaza plangerea este definitiva si irevocabila."

totusi nu mi se pare normal consider ca mi se incalca drepturile si am sa va explic si de ce in procesul verbal de sanctionare sunt trecute alt autovehicul pe un drum care nu exista. procesul verbal aratand cam asa in localitatea x pe str. y autovehicolul cu nr. NNN se deplasa cu o viteza de... km la ora. problema este ca in localitatea x nu exista str. y si nici nu a existat vreo data schimbandu-se ulterior numele, iar numarul de inmatriculare este gresit NNN in loc de NNM.

cu toate ca am explicat in instanta ca autovehiculul condus nu este acelasi cu cel amendat si nici descrierea faptei nu coincide cu realitatea nu s-a luat in calcul si am pierdut vreau sa stiu daca totusi se mai pote face ceva.
multumesc anticipat.
din cate stui eu nu exista o pevedere legala expresa privind inscrierea in UCJR, deci unde legea nu distinge nici legiuitorul nu ar trebui sa o faca, in plus pe site-ul INM este prevazut:

"La concursul de admitere în magistratura pot participa fostii judecatori si procurori care si-au încetat activitatea din motive neimputabile, personalul de specialitate juridica prevazut de art. 87 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, avocatii, notarii, asistentii judiciari, consilierii juridici, personalul de probatiune cu studii superioare juridice, ofiterii de politie judiciara cu studii superioare juridice, grefierii cu studii superioare juridice, persoanele care au îndeplinit functii de specialitate juridica în aparatul Parlamentului, Administratiei Prezidentiale, Guvernului, Curtii Constitutionale, Avocatului Poporului, Curtii de Conturi sau al Consiliului Legislativ, din Institutul de Cercetari Juridice al Academiei Romane si Institutul Roman pentru Drepturile Omului, cadrele didactice din învatamântul juridic superior acreditat, precum si magistratii-asistenti de la Înalta Curte de Casatie si Justitie, cu o vechime în specialitate de cel putin 5 ani, la data sustinerii testului grila, daca îndeplinesc conditiile prevazute la art. 14 alin. (2) si, dupa caz, la art. 32 din Legea nr. 303/2004."
Răspuns la discuția salar grefier arhivar
din cate stiu eu pentru debutanti cu studii medii este 800 primele 6luni pana la ex de definitivat. urmand sa creasca pana la 1100 la implinirea unui 1an vechime de aici nu mai stiu.
buna seara tuturor si scuze ca nu am mai revenit si cu solutia la problema mea, daca tot am rezolvat-o, cine stie poate cineva are aceeasi nedumerire.

intradevar sunt 2 certificate distincte un certificat eliberat de judecatorie din care reiese ca asociatia a fost inregistrata in registrul persoanelor juridice si unul eliberat de ministerul justitiei din care reiese numarul sub care a fost inregistrat in RAF.

din iunie am intrat in posesia certificatului de inregistrare in RAF. nu a trebuit decat sa fac o cerere pe adresa ministerului justitiei, fara nici un altfel de formalitati, fara nici un fel de taxe, doar o cerere trimisa prin posta certificatul a fost trimis tot prin posta.

multumesc inca o dat celor care au incercat sa ma ajute.

Răspuns la discuția SNG 2011
Purple Girl a scris:

pfffffffffff...............nu imi vine sa cred cati suntem!!!! imi vine sa nici nu mai ma duc....am o intrebare. trebuie sa iau minim 6 la fiecare materie ca sa promovez examenul sau media finala trebuie sa fie minim 6??ca nu mai am chef sa citesc regulamente ....desi probabil ca primii 105 care vor intra vor avea medii peste 8....nu prea isi mai are rostul intrebarea mea..:((


vorbesti serios??????????? si cum stii daca ti-a tras cineva presul, cum iti cunosti obligatiile si mai ales drepturile?????????
Răspuns la discuția VECIN RECLAMAGIU!
Codul Penal Roman incrimineaza in art. 259 denuntarea calomnioasa adica infractiunea de reclamare catre organele de urmarire si cercetare penala a unei alte persoane pentru fapte sau incalcari ale legii penale , care nu s-au savarsit in realitate.
Art. 259. - Denuntarea calomnioasa
nvinuirea mincinoasa facuta prin denunt sau plngere, cu privire la savrsirea unei infractiuni de catre o anume persoana, se pedepseste cu nchisoare de la 6 luni la 3 ani.
Producerea ori ticluirea de probe mincinoase, n sprijinul unei nvinuiri nedrepte, se pedepseste cu nchisoare de la unu la 5 ani.
Daca cel care a savrsit fapta declara mai nainte de punerea n miscare a actiunii penale fata de persoana n contra careia s-a facut denuntul sau plngerea, ori mpotriva careia s-au produs probele, ca denuntul, plngerea sau probele sunt mincinoase, pedeapsa se reduce potrivit art. 76.
Invinuitul se poate constitui parte civila daca sunt intrunite conditiile raspunderii civile a acestuia, printre care si existenta unui pejudiciu material sau moral. In privinta celorlalte aspecte, ar trebui sa detaliezi un pic.
In primul rand, denuntarea calomnioasa presupune o plangere din partea celui afectat de denuntul calomnios. In rest, textul este clar, este necesar ca invinuirea facuta prin plangerea penala sa fie una mincinoasa adica nereala, bineinteles sa existe vinovatie. Ideea este ca cei care fac o plangere penala impotriva unei persoane sa o faca cu responsabilitate, pentru ca altfel isi asuma un risc, acela al raspunderii pentru denuntare calomnioasa, dar numai daca sunt intrunite conditiile acestei infractiuni, deci nu in mod automat. Partea vatamata poate sa isi schimbe declaratia, dar nu inseamna denuntare calomnioasa automat, pentru ca si daca ar recunoaste aceasta fapta,instanta nu poate pronunta o condamnare doar pe baza acestei declaratii, ci este necesara coroborarea cu alte probe.
sursa: [ link extern ]
Răspuns la discuția SNG 2011
si eu sunt din NT. m-am inscris a 25a vineri pe 22.
multumesc pentru raspunsuri si interesul dat.
asociatia a fost infiintata in noiembrie 2010 si dupa cum am spus, de la judecatorie am primit hotararea prin care s-a admis cererea de infiintare si s-a eliberat si certificatul de inscriere a persoanei juridice in registrul special. ceea ce doresc eu este un certificat care sa ateste ca asociatia este inscrisa in Registrul National al Asociatiilor. mentionez ca eu am verificat pe site-ul ministerului justitiei in "Indexul persoanelor juridice fără scop patrimonial – asociatii - partea I si partea a II-a" si m-am regasit in partea a II-a constatand ca s-a atribuit un nr. de inscriere in registrul national. la ora actuala vreau sa intru in posesia acestui certificat si nu stiu carei institutii sa ma adresez.
categoric nu, concediu de odihna se ia atunci cand esti angajat nu se poate sa fii in concediu de odihna si sa ai contractul de munca incheiat, urmand ca la intoarcerea din concediu sa inchei un nou contract.