Am diploma de doctor in domeniul de „inginerie industriala” si imi desfășor activitatea in domeniul biodiversitate/protecția naturii.
Universitatea, la care am susținut lucrarea, respectiv Facultatea Știința si Ingineria Alimentelor, Catedra Acvacultura si Pescuit era atestata la acel moment doar pe domeniul de "inginerie industrială", dar lucrarea a fost pe domeniul de ecologie/protecția naturii/biodiversitate.
A fost posibilă susținerea publica, prin convocarea in comisie a doi profesori de la Universitatea A.I.C Iasi, Facultatea de Biologie si de un profesor de la Universitatea "Ovidius" Constanta, Facultatea de Științe ale Naturii si Științe Agricole.
Prin urmare, titlul si conținutul lucrării relevă faptul că domeniul acesteia este cel în care îmi desfășor activitatea, dar pe diploma este domeniul de „inginerie industriala”, drept pentru care am fost informata de responsabilul de personal din instituția publica in care îmi desfășor activitatea ca nu se pot aplica prevederile art.I, alin. (8) din ORDONANTA DE URGENTA nr. 20 din 8 iunie 2016, pentru modificarea si completarea Ordonanței de Urgenta a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice in anul 2016, prorogarea unor termene, precum si unele masuri fiscal-bugetare si pentru modificarea si completarea unor acte normative.
In aceasta situație, doresc sa știu daca o adresa sau referat din partea Universitatii/Facultatii la care am susținut lucrarea (in care sa se menționeze care este domeniul lucrării si sa se justifice/fundamenteze de ce apare domeniul de „inginerie industriala”) poate ajuta/sustine institutia publica in care lucrez pentru aplicarea prevederilor art.I, alin. (8) al ORDONANTEI DE URGENTA nr. 20 din 8 iunie 2016.
Avand in vedere ca responsabilul de personal din cadrul institutiei publice in care lucrez, mi-a spus ca nu poate sa aplice prevederile legale potrivit carora se acorda 15% la salariu, intrucat domeniul titlului de doctor (inginerie industriala) nu este in domeniul in care isi desfasoara activitatea (biodiversitate/protectia naturii),
doresc sa solicit de la Universitatea, respectiv Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor, Catedra Acvacultura si Pescuit la care am sustinut lucrarea un "Referat" prin care sa se arate ca domeniul in care am realizat lucrarea este strans legat de cel in care imi desfasor activitatea (ceea ce reiese si din titlul lucrarii).
Totodata, mentionez ca pentru sustinerea publica lucrarea a fost evaluata de profesori de specialiate in domeniu in care imi desfasor activitatea (biologie/ecologie/biodoversitate/protectia naturii), respectiv un profoser de la Universitatea A.I.C Iasi, Facultatea de Biologie si de un profesor de la Universitatea "Ovidius" Constanta Facultatea de Stiinte ale Naturii si Stiinte Agricole.
Domeniul de "inginerie industrială" a fost cel pentru care Universitatea, la care am sustinut lucarea, respectiv Facultatea Stiinta si Ingineria Alimentelor, Catedra Acvacultura si Pescuit era atestata la acel moment.
Prin urmare as dori sa stiu daca inaintarea unui astfel de “Referat”, ar putea fi luat in considerare de institutiei publice in care lucrez, pentru aplicarea prevederilor OUG nr.20/2016.
Multumesc!
Soțul a cumpărat un apartament cu banii donați e la părinții lui în care aceștia au drept de uzufruct.
Este posibil ca el sa doneze acest apartament soție? Trebuie sa înștiințeze pe părinții lui care au drept de uzufruct?
A doua întrebare este dacă poate sa doneze doar 50% din apartament sotiei.
este interpretabila...dupa cum am scris mai sus. voiam sa stiu daca exista si alte lamuriri pentru sintagma "ultimii 2 ani calendaristici", in situatia suspendarii contractului de munca pentru concediu de crestere copil.
Sunt in situatia in care am revenit la serviciu din concediu de crestere copil in ianuarie 2010. Mi s-a spus ca nu voi putea fi promovata in 2011 desi am 3 ani vechime in grad inainte de cei 2 in care am stat in ingrijire copil, plus inca un an (ca am revenit in 2010). Motivul... cei 2 ani calendaristici in care am obtinut calificativul cel putin "bine" nu sunt consecutivi...ca urmare a faptului ca in perioada 2008-2009 am avut contractul de munca suspendat.
Poate sa-mi spuna cineva in ce act normativ pot gasi lamuriri?
Multumesc pentru raspuns...si totusi care este forma legala de angajare....conventie civila, contract de munca? si cate ore se poate lucra avand in vedere ca deja se lucreaza 40/saptamana ca functionar public. Trebuie respecat si codul muncii, adica maxim 48 ore/saptamana?
As dori sa stiu care este forma legala de angajare in cazul unui functionar public care ar dori sa se implice in activitati de cercetare dupa program, in cadrul unui ONG.