avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Activitate iulia_crms

Activitate iulia_crms

Răspuns la discuția Diurna
Multumesc! Totusi acest articol este aplicabil activitatilor dependente, iar activitatea dependent este orice activitate desfăşurată de o persoană fizică într-o relaţie de angajare. asa cum am spus si mai sus intre societatea mea si persoanele pentru care trebuie sa platesc cheltuielile de deplasare nu exista o relatie de tipul angajat/angajator, precum si nicio altfel de relatie contractuala. aceste personae sunt nominalizate de Comisia europeana si autoritatea publica in favoarea carora se presteaza serviciile.
Discuție Diurna
Buna ziua!

Am un contract incheiat cu Comisia Europeana si in temeiul acestui contract, trebuie sa platesc biletul de avion, cazarea si diurna pentru doua personae care nu sunt salariatii mei. Aceste cheltuieli se vor refactura ulterior catre Comise, fiind considerate cheltuieli rambursabile.

Cum pot plati diurna catre persoane care nu sunt angajatii mei si care este modalitatea de inregistrare in contabilitate?

Multumesc!
Răspuns la discuția Organizare Concurs Premii
multumesc pentru raspuns!

Pot organiza concursul si in situatia in care nu promovez serviciile mele, ci pe ale unui Client, in temeiul unui contract incheiat cu acesta?
Buna ziua,

As dori sa stiu daca o SC poate organiza un concurs cu premii atat timp cat nu are ca obiect de activitate nimic de genul acesta. Care este legislatia aplicabila?

Multumesc!
Răspuns la discuția Reducere timp munca
Dar se poate incheia AA fara o cerere de trecere la program de 4 ore? exista un text de lege care sa ma oblige la existenta cererii? Eu am gasit art. 107 din C muncii unde vb de cerere, dar este la capitolul CIM cu timp de munca partial.

Ce posibilitate am de a reduce timpul de munca a unor angajati de la 8 la 4 ore pe zi, fara a avea acceptul acestora?

Asa este, dar ce fac daca refuza sa plateasca creanta?Intrebarea mea este daca pot sau nu sa solicit emiterea unei ordonante de plata.
Buna ziua,

In situatia in care creanta a luat nastere dupa data deschiderii procedurii, cum pot proceda pentru recuperarea creantei? Pot solicita instantei emiterea unei ordonante de plata?
Cum interpretati clauza din legea nr. 72/2013 cu privire la faptul ca partile nu pot conveni cu privire la data emiterii/primirii facturii si orice clauza prin care se stipuleaza un termen de emitere/primire a facturii este lovita de nulitate absoluta?

Eu nu prea inteleg utilitatea acestei clauze.:O
mihaela forogau
Am nevoie de acest certificat si in conditiile in care am plicul cu semnatura,stampila si mentiunea debitorului ca refuza primirea?