Buna ziua/seara!
Cu ocazia alegerilor locale am fost membru in comisia de voatere din partea unui partid politic.
Au trecut de atunci cateva saptamani si tot astept sa primesc si eu ceva bani pentru prestatia mea pe doaua zile insumand ~ 22-23 de ore de munca, si o naveta de 20 km efectuata in fiecare din cele doua zile.
Ieri am vorbit cu un coleg care a particiapt ca membru in aceiasi comisie din partea altui partid, si mi-a spus ca el a luat deja banii in suma toatala de aproximativ 80lei.
Suma aceasta , sincer vorbesc mi se pare ridicola si de-a dreptul jignitoare.
Intrebarea mea este - Ce pot face cui sa ma adresez tinand cont ca potrivit celor citite de mine de pe net mi se cuvine un toatal de 85de lei /zi timp de 3 zile =255 lei+10 lei pentru protocoal. Intardevar suma este impozabile dar tot este ceva fate de cei 80 de lei pe care mii "arunca" in sila primaria.
Orice ajutor in aceasta privinta este binevenit si va rog sa comentati si sa relatati daca este posibil cazuri asemanatoare si solutionarea lor.
Multumesc anticipat!
Cu stima,
Sofron Ionut.
Buna ziua/seara!
Cu ocazia alegerilor locale am fost membru in comisia de voatere din partea unui partid politic.
Au trecut de atunci cateva saptamani si tot astept sa primesc si eu ceva bani pentru prestatia mea pe doaua zile insumand ~ 22-23 de ore de munca, si o naveta de 20 km efectuata in fiecare din cele doua zile.
Ieri am vorbit cu un coleg care a particiapt ca membru in aceiasi comisie din partea altui partid, si mi-a spus ca el a luat deja banii in suma toatala de aproximativ 80lei.
Suma aceasta , sincer vorbesc mi se pare ridicola si de-a dreptul jignitoare.
Intrebarea mea este - Ce pot face cui sa ma adresez tinand cont ca potrivit celor citite de mine de pe net mi se cuvine un toatal de 85de lei /zi timp de 3 zile =255 lei+10 lei pentru protocoal. Intardevar suma este impozabile dar tot este ceva fate de cei 80 de lei pe care mii "arunca" in sila primaria.
Orice ajutor in aceasta privinta este binevenit si va rog sa comentati si sa relatati daca este posibil cazuri asemanatoare si solutionarea lor.
Multumesc anticipat!
Cu stima,
Sofron Ionut.
Buna seara!
In data de 18-10-2011 CA Galati a respins ca fiind nefondat, recursul facut de Prefectura Vrancea, in urma procesului castigat de mine la Tribunalul Focsani pentru recuperera taxei auto platita in iulie 2010 pentru o masina adusa din strainanate.
Nu am primit inca hotatarea dar as dori sa stiu ce trebuie facut mai departe in vederea recuperarii efective a banilor. unde trebuie sa ma duc si ce trebuie sa fac? Se restituie banii?? In cat timp?
Decizia de incetare a contractului de munca est in fapt decizia de numire pe post, in care se specifica data inceperii si data incetarii contractului
Astazi am depus si eu actele! :(
Sunt somer........:((
Cele mai negre ganduri s-au adeverit! nu am reusit sa ocup un post in invatamant in noul an scolar si ca urmare contractul de munca mai sus mentionat nu s-a reinoit. As dori sa stiu care sunt pasii ce trebuiesc urmati pentru obtinerea indemnizatiei de somaj si implicit a fi luat in evidentele celor de la fartele de munca.
Cu stima, va multumesc anticipat!
Buna ziua!
Am cumparat anul trecut o masina dei strainatate pe care am inmatriculat-o si la care am platit o taxa de poluare in valoare de cca 10000 lei.
La ceva timp am aflat de posibilitatea restituirii taxei in urma unui proces cu prefectura. In consecinta am luat legatura cu un avocat care s-a ocupat de totul, asigurandu-ma ca procesul este ca si castigat si ca am sa-mi recuperez banii, totul in schimbul a 10 procente din suma.
procesul a inceput in luna octombrie 2010 si de atunci am primit acasa 2 citatii si o hotarare a tribunalului in luna mai 2011, in care era trecuta suma in mod eronat. (cca. 5000 lei.) am sunat avocatul si acesta la cateva saptamani am primit acasa o alta hartie prin care se faceu modificarile corespunzatoare.
De atunci (iunie 2011) nu am mai primit nimic ci nici cu avocatul nu am mai vorbit (nu raspunde la telefon).
As dori daca se poate sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
Cun pot afla daca statul a facut recurs?
de unde pot intra in posesia hotararii finale?
Unde pot urmari "desfasurarea" procesului?
Buna ziua!
Am o presimtire ca contractul de munca ce expira la data de 31.08.2011 ca profesor suplinitor calificat, nu va mai fi prelungit.
Am o vechime in munca de 3 ani - ca si profesor suplinitor as dori sa stiu daca pot beneficia de ajutor de somaj in cazul in care pe 1 septembrie nu se prelungeste contractul.
Am auzit ca ar fi o problema legata de numarul de zile lucrate in ultimul an, adica ar fi cu una mai putin decat prevede legea. este adevarat?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Buna ziua!
Daca ma poate ajuta cineva ,problema arata cam asa:
Am actionat in judecata prefectura vrancea pentru recuperarea taxei de prima inmatriculate si am castigat!
Cel putin asa am primit scris acasa acum cca 2 luni de zile.
Actiunea s-a realizat la Tribunalul Vrancea, de unde am primit hartia mai sus mentionata. Tot in acea hartie scria ca in termen de 15 zile se poate face recurs.
Problemele sunt urmatoarele:
Ce-i de facut acum? Hartia primita nu avea nici o stampila si nici o semnatura
Cum pot afla daca s-a facut recurs sau nu?
De unde pot ridica actele justificative cu care pot merge la finante pentru a cere restituirea efectiva a banilor?
Va multumesc anicipat pentru raspuns!
Profesorii????
Profesorii iau si ei spaga???
Si eu de ce nu primesc?
Sunt profesor de 5 ani si crede-ma nu am primit macar o ciocolata. asa ca te rog sa scoti profesorii din lista. Nu de alta dar nu am vazut un profesor care sa aiba vreo limuzina parcata in fata scolii ori ganduri sa vina la scoala cu elicopterul.
Un profesor abia daca-si permite un Logan si dupa ce-si plateste rata lunara pentru el, nu mai are bani nici de benzina.
Si toate astea pentru ca suntem bugetari. Si bugetarii sufera toti pentru a acoperi gaurile din buget provocate de vamesii necinstiti arestati acum.
Deci.. DA!
Vamesii necinstiti isi merita arestul preventiv! Sunt niste criminali! Au omorat speranta celorlalti bugetari la un trai decent. Si nu doar a bugetarilor; a tuturor......