avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Activitate comarius1

Activitate comarius1

Va rog foarte mult, spuneti-mi cum se poate transfera dreptul de folosinta a unui uscator transformat in sala de sport cu acordul locatarilor acelui bloc? Mai exact, urmeaza sa achizitionez un imobil si am fost tentat cca 80% de aceasta sala de sport transformata dintr-un uscator. Vechiul proprietar sustine ca ar fi platit fiecare locatar al scarii de bloc cu o suma de bani pt a-i semna si a intra in posesia uscatorului care ulterior l-a transformat in sala de sport. Ce acte (notariale) sa intocmesc cu el astfel incat sa intru in posesia acestei sali.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile dvs.

Va rog foarte mult, spuneti-mi cum se poate transfera dreptul de folosinta a unui uscator transformat in sala de sport cu acordul locatarilor acelui bloc? Mai exact, urmeaza sa achizitionez un imobil si am fost tentat cca 80% de aceasta sala de sport transformata dintr-un uscator. Vechiul proprietar sustine ca ar fi platit fiecare locatar al scarii de bloc cu o suma de bani pt a-i semna si a intra in posesia uscatorului care ulterior l-a transformat in sala de sport. Ce acte (notariale) sa intocmesc cu el astfel incat sa intru in posesia acestei sali.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile dvs.
Doresc sa stiu daca pot sa achizitionez un imobil in numele copiilor minori. Care sunt avantajele si dezavantajele acestui fel de achizitie?
Care este procedura in cazul in care imobilul este ipotecat.
Pot sa mentionez in contract ca imobilul se achizitioneaza mobilat si utilat asa cum s-a convenit cu vanzatorul?Ce ar mai trebui mentionat in precontractul de v/c astfel incat imobilul sa fie predat conform intelegerii?
Uscatorul (pt care exista acte) poate fi inclus in acelasi act de v/c?Trebuie deasemenea sa cer certificat de sarcini pe uscator? Cum sa fac actul de v/c?
Astept cu interes raspunsurile dvs.
Va multumesc anticipat.
Doresc sa stiu daca pot sa achizitionez un imobil in numele copiilor minori. Care sunt avantajele si dezavantajele acestui fel de achizitie?
Se poate sa mentionez in contract ca imobilul se achizitioneaza mobilat si utilat asa cum s-a convenit cu vanzatorul?Ce ar mai trebui mentionat in precontractul de v/c astfel incat imobilul sa fie predat conform intelegerii?
Uscatorul (pt care exista acte) poate fi inclus in acelasi act de v/c?Trebuie deasemenea sa cer certificat de sarcini pe uscator?Va multumesc anticipat.
Se poate instraina un teren extravilan fara a se face cadastru?Mama doreste sa dea un teren fiului (cu acte) asa incat sa nu aiba dreptul alti nepoti de la alt fiu decedat.
Va multumesc anticipat
Discuție stocul de marfa
Am rugamintea sa ma indrumati pt rezolvarea urmatoarei situatii. Am o Intrep Individuala momentan inactiva (mentiune pe certif de inregistrare la ORC). Stocul de marfa scriptic este de cca 2800 ron. Din pacate marfa s-a degradat (calitate proasta si nerespectarea retetei furnizorului) si nu am putut s-o returnez . Eu sunt inregistrat in contabilitate cu aceasta marfa desi ea nu mai exista si nu stiu ce trebuie sa fac. Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Ce trebuie facut?!
Va multumesc foarte frumos pentru sfatul dat.Acum... ce mai ... am comis-o. Puteti sa-mi spuneti unde trebuie declarata nulitatea biletului. Va multumesc anticipat.
Ca persoana juridica (PFA) am lasat garantie un Bilet la ordin necompletat pe baza de proces verbal de predare primire. Am achitat cv marfii cu numerar (dovada fiind chitanta), biletul ramanand in continuare la furnizor. Intre timp furnizorul nu mai este de gasit, nu mai raspunde la telefon si nu stiu cum sa recuperez biletul la ordin.Ce trebuie facut in acest caz? Va multumesc anticipat pentru sfat.
Răspuns la discuția Pot beneficia de somaj?
Nu mai stiu, dar a fost cu acordul partilor.
Buna ziua tuturor,

Rog, pe cine poate, sa raspunda daca pot primi somaj? Speta este urmatoarea: pana in ianuarie 2010 am beneficiat de concediu de paternitate si am revenit la serviciu anticipat (as fi putut ramane pana in octombrie 2010).Din ianuarie 2010 pana in noiembrie 2010 am lucrat cu norma intreaga. Din noiembrie 2010 am deschis o intreprindere individuala (II) la care nu am fost anagjat (deci nu am platit CAS-ul ca angajat, insa am facut contract cu Casa de Pensii si platesc 33.5% pentru minimul la studii superioare-250 ron/luna ) pana in mai 2011 (cand am declarat II inactiva.) Prin urmare, fiind fara nici o sursa de venit pot beneficia de indemnizatie de somaj?