Va sfatuiesc sa faceti o cerere de urgentare redactare.Gasiti modelul pe internet. Urmati pasii prezentati . Explicati pe scurt si cat mai diplomatic situatia procesului si consecintele care decurg din taraganarea procesului si mai ales cum va afecteaza pe dvs, paguba care se mareste cu trecerea timpului.
Cheia este “cat mai politicos, cat mai diplomatic posibil “!
Judecatorii sunt oameni cu scoala. Au muncit mult ca sa ajunga acolo unde sunt. Si nu cred ca se duc la tribunal intrebandu-se: pe cine mai nedreptatim azi ! Dar sunt depasiti de numarul de dosare ( si da, nu toti sunt la fel, ca in orice meserie ).
Am avut un caz similar(6 luni intarziere) si da, cred ca avocatul putea face mai mult, dar am citit pe net si am facut eu cererea de urgentare a redactarii. Am fost la alt avocat sa citeasca ce am scris si care doar mi-a precizat ca expresiile “de fapt” si “ de drept “ trebuiesc folosite in text( eu credeam ca sunt indicatii ca la compunere : introducere, cuprins, concluzii). In rest nu a modificat nimic. Dar eu respect scoala si observ ca si azi cu examene sub forma de teste grila nu toti sunt in stare sa termine o facultate ! Drept urmare mie tribunalul mi-a raspuns ! Am primit acasa, o scrisoare in plic A4 cu tricolorul pe ea, prin curierul care mi-a adus-o la usa,( am inghetat cand am vazut plicul oficial) , prin care mi se preciza ca s-a luat la cunostinta si se va rezolva si da, intr-o saptamana am avut redactarea cu pricina. Da, si avocatul la care am cerut o consultatie si cu care am mers apoi la apel, mi-a spus ca sunt singura lui clienta care a primit raspuns de la tribunal. Dar eu m-am referit in cererea mea la proces, griji, consecinte…nu la politica, si am adus un element nou pe care nu il prezentasem in proces ( a fost decizia primului avocat ) explicand ca si fara acel element era normal sa castig procesul . Si am facut-o cu respectul cuvenit. Si am castigat.
Va doresc si dvs sa va rezolvati problema.
PS.
Dvs ati grabi vre-un proces (orice in viata ) daca cineva va desconsidera si va vorbeste urat ?
Buna ziua,
In anul 2008 in institutia (de stat) in care lucram s-a infiintat Asociatia salariatilor cu unicul scop de a participa la programul de privatizare care se preconiza. Privatizarea nu a avut loc. Anul acesta este prima data cand se convoaca o adunare generala, scopul declarat fiind desfiintarea asociatiei.Majoritatea membrilor sunt pensionari si o parte decedati. Am aflat acum ca un fost coleg a donat/ lasat mostenire asociatiei o suma generoasa. ( nu stiu suma, nu stiu daca a pus conditii).
Intrebarea mea este : Ce se intampla acum cu acesti bani ? ce lege ar trebui sa citesc sa aflu?
In discutia purtata am aflat ca banii nu se vor intoarce la mostenitori ci ar trebui dati altei asociatii cu un profil similar. E legal ?
Ma intereseaza deoarece pe actele finale va fi si semnatura mea si nu vreau ca peste ani sa ma intrebe cineva cum s-au plimbat banii prin conturi si s-au transformat intr-o vila in cine stie ce insula.
Sedinta va fi la sfarsitul lunii martie. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cauti pe internet www.portal.just.ro
Intrii pe judetul unde are loc procesul
Alegi judecatoria orasului unde are loc procesul
In stanga paginii dai click pe “dosare”
Scrii in casuta aparuta numele tau sau al “tatalui “ si iti apare numarul dosarului/ procesului
Pe internet aflii doar date sumare .
Stiind numarul dosarului si fiind parte in dosar ai voie si E NECESAR sa mergi la arhiva judecatoriei.
Ai voie sa citesti dosarul pe loc, dar e mai bine si AI VOIE sa ceri copia xerox a dosarului.Platesti xerografiatul, functie de cate pagini are dosarul. Acasa ai alta liniste sa citesti, sa iti faci o parere despre tot ce a scris “tatal”.Ai voie sa-ti faci copii xerox de cate ori apare o hartie noua in dosar.
Avocatul nu e atat de scump la astfel de procese, al curaj sa cauti unul recomandat eventual de un cunoscut.Da, poti lua orice avocat.
Apoi depinde de tine sa iti faci un punct de vedere.Pregateste-te . La avocat mergi cu povestea ta, noteaza-ti din amintiri,cauta (macar in amintirea ta oamenii care ar putea sa-ti sustina povestea) ,cum s-a purtat cu tine, cum te-a sprijinit sau nu pana ai ajuns major:
Cauta in blog ce intrbari au pus altii in situatia ta si ce raspuns juridic au primit; ce articole din lege au fost recomandate; citeste apoi legea. Avocatul este si el un om, are mai multe cazuri in lucru, ajuta-l. Ajuta-l informandu-te .
Succes!
Buna,
Am rezolvat cateva probleme cu ajutorul forumului avocat net.
In primul rand informeaza-te.
Citeste ce intrebari pun alte mame.Cu ce probleme se confrunta dupa ce au crezut ca e corect sa inregistreze copilul pe numele "tatalui". Care tata ? Tata e barbatul care o face fericita pe mama copilului.Nici un copil nu creste bine fara o mama echilibrata, pentru a nu spune fericita
Intrebarea ta catre tine ar fi : ce vreau de acum inainte ? Citeste forumul sa vezi cate mame disperate sunt in tara asta .
*Nu au ajutor de la sot( fostul)dar la un moment dat sotul vrea copilul si uneori ia si pensie de la mama
*Socrii dau in judecata mama pentru a lua copilul in vizita de cand este sugar fara prezenta mamei si obtin in tribunal acest lucru.Ulterior influenteaza copilul sa-si acuze mama pentru orice si nu respecta nici regulile mamei de educatie, etc poate mama nu vrea un copil dependent de televizor, dulciuri, dar cu asta se castiga copii in detrimentul educatiei
*Mama nu are voie sa plimbe copilul in strainatate fara acordul unui tata care de fapt nu vrea decat sa-si tracaseze fosta nevasta
*Copii sunt obligati sa-l viziteze pe tata si daca refuza sunt dusi la psiholog..Sunt atatea cazuri pe forum de copii siliti de lege sa mearga la parintele biologic si care ajung cazuri de psihiatrie
Vrei pensie alimentara ? O sa-ti dea ceva infim si tot nu o sa-ti ajunga si va obtine control asupra vietii tale.
Ce vrei: Libertate ?
Asuma-ti copilul, nu trece pe nimeni la rubrica de tata, daca tatal va dori sa cunoasca copilul va fi altceva. S-ar putea sa nu ceara niciodata recunoasterea, testul ADN. Si vei fi libera. Esti tanara, soarta iti va conduce pasii mai departe. Poate vei intalni pe cineva care va dori sa isi asume copilul tau si il va infia.In conditiile de acum vei fi la mana unui barbat care nu te vrea nici pe tine nici pe copilul tau acum cand ai nevoie de el si nu iti va da semnatura cand vei avea nevoie.Profita si elibereaza-te
16 aug 2016
Buna ziua, Am un fost chirias care refuza eliberarea apartamentuluiS-a terminat contractul de inchiriere, a fost notificat de BEJ). Am deschis proces cf.NCPC art 1033 su si in prima faza am castigat A facut apel, l-a amanat pt a tergiversa procesul cu o cerere de ajutor judiciar care i-a fost acceptata. Acum urmeaza programarea apelului in care imi contesta dreptul de a-mi recapata casa. Intrebarile mele sunt: 1.ce pot face pt a urgenta fixarea termenului 2.ce portite in lege mai poate gasi fostul chirias pt a intarzia evacuarea 3.in caz ca pierde apelul ,cum cred ca este normal, in lunile de iarna, pot utiliza NCPC art 896alin (2) pentru evacuare ? 4. Si nu in ultimul rand: ar fi fost mai bine sa aleg o alta metoda de evacuare, ex ordonanta presedintiala Va multumesc pentru informatii.
1.am depus dosarul de pensie in 28 august 2010 cu datele:
*32 ani servici
*55 ani varsta(F)
*adeverinta de grupa de munca gr I, (75%) pentru perioada septembrie 1978-septembrie.1999
Mentiune:adeverinta este emisa de institutia unde am lucrat si care stie conditiile "concrete"de munca cf pct 6 din ordinul 50/1990
2.Casa de pensii a respins dosarul pe motiv:Activitatea prestata nu se incadreaza in grupa I cf ord 50/1990
3.Intrebare:Are dreptul Casa de Pensii sa nu ia in considerare un act emis de o institutie?
Dece nu cere date suplimentare inainte de a desconsidera un act?
CE POT FACE LEGAL PENTRU A OBTINE DREPTUL DE PENSIONARE?
4Completare:Decizia de respingere este din 2.12.2010.La cererea mea la registratura de a ridica personal decizia (nu locuiesc la adresa din ci)mi se cerea sa astept acasa decizia fara sa mi se comunice raspunsul.La insistentele mele repetate urmate de o cerere,, in scris de a obtine din ghiseu Decizia am reusit sa o obtin in 17.februarie 2011
Mii de multumiri pentru un rasuns inainte de 10 februarie cand sunt programata in audienta la directorul Casei de Pensii