Am avut o firma cu inca cativa asociati. Nu s-au depus actele si cei de la registru comertului au inceput procedurile pentru a lichida firma. Firma a fost lichidata conform hotararii judecatoresti. In acelasi timp fiind inscrise si faptele in cazierul asociatilor. Dorind sa se curete cazierul unul dintre administratori a depus toate actele si a reactivat firma la finante cu toate ca firma este lichidata conform hotararii judecatoresti, care nu a fost contestata.
Avand in vedere ca el si-a curatat cazierul am incercat si eu acelasi lucru.
Ajuns la finante am avut surpriza sa constat ca el apare ca unic asociat in momentul de fata in firma.
Cum ar trebui sa procedez pentru a reaparea si eu la finante ca asociat si pentru a-mi curata si eu cazierul.
Tocmai mi-am achizitionat o masina si am planificat ca plec in concediu cu ea, doar ca inca nu am primit talonul si nu stiu daca va sosi la timp. Din cate am inteles nu pot iesi din tara doar cu dovata. Stiti cumva cam ce se poate intampla daca ma opreste politia in afara tarii (Ungaria sau Croatia) si nu am talonul?
Dupa 40 de zile "amenintari" s-a trecut la fapte. Am primit azi 12.08.2011 convocare in vederea efectuarii cercetarii disciplinare. Data la care sunt convocat este 18.08.2011. Conform legii termenul legal este de 5 zile lucratoare. La mine sunt 4, cu siguranta au uitat ca luni este sarbatoare si nu numarat cum trebuie. In principiu nu am nimic cu convocarea si am sa ma prezint. Nu as dori sa ma leg de la inceput de acest subiect. As astepta sa primesc decizia comisiei si apoi in functie de gravitatea la care sunt incadrat sa fac contestatie in instanta. As avea un mic atu pentru viciu de procedura. Cel putin asa vad eu lucrurile nefiind avizat.
Acum cateva intrebari:
1.Daca nu fac intampinare semnaland acest fapt, se ia in considerare in instanta?( In instanta as putea zice ca nu am consultat un specialist si nu am stiut de acest termen).
2.As dori sa fac o cerere pe care sa o inmanez la firma in care sa fie stenografiata intreaga discutie de o persoana avizata din exteriorul firmei, este posibil?
3.Daca este posibil si firma refuza, se poate aduce ca proba in instanta?
Scriam intr-un post anterior ca mi s-a cerut demisia sau se vor incepe proceduri de urmarire disciplinara. Au trecut aproximativ 45 de zile de atunci si se pare ca s-au agatat de ceva ca sa inceapa urmarirea disciplinara.
Pentru inceput am cateva intrebari:
1. De cine trebuie sa fie semnata instintarea pentru urmarirea disciplinara:
presedintele comisiei, membri comisiei, presedintele si membrii comisiei, administratorul societatii, orice persoana avizata din firma.
2. Daca presedintele comisiei este in concediu de maternitate se considera viciu de procedura?
In continuare va raportez niste detalii privind abaterea care imi este reprosata:
citez "nefunctionarea muzicii ambientale din ... timp de 2 zile"
Persoana care a raportat acest fapt este o persoana care este pe IT si a fost prezenta in locatia respectiva in momentul constatarii. Fiind o persoana avizata putea sa remedieze situatia, avand in vedere ca nu reuseam sa o remediem remote. Acest lucru nu s-a intamplat si persoana a revenit inapoi la sediu neincercand remedierea situatiei.
Alte intrebari:
3. Care ar putea fi sanctiunea aplicabila avand in vedere "gravitatea faptei"
4. Ce as putea sustine in apararea mea.
5. Daca se dispune orice sanctiune disciplinara indiferent de timpul ei, avertisment, reducere din salar, demitere, care ar fi calea de atac si care sunt sansele de reusita.
6. Se pot cere daune morale avand in vedere ca au fost amenitari repetate prin care mi se cerea demisia sau daca nu voi fi sanctionat pe cale disciplinara?
Multumesc pentru sfaturi.
Nu aveam de gand sa-mi semnez demisia, am sa o semnez dupa ce imi gasesc alt loc de munca. Sunt pe principiu ca dragoste cu forta nu se poate. Cand am sa-mi gasesc alt loc de munca pe care sa-l consider ca fiind bun pentru dezvoltarea profesionala viitoare am sa plec. De acum am sa fiu mai atent la tot ce prevede fisa postului si programul de lucru de fix 8 ore + 1/2 pauza de masa. Se pare ca orele suplimentare pe care le-am facut si lucrul in weekend nu au avut nici o importanta. Singurul lucru cu care am ramas este dezamagirea. Nu ma asteptam la asa ceva.
Ieri am fost martor la ceva ce nu creadeam ca o sa pot pati vreodata. A venit unul dintre sefi (nu seful direct, dar unul care are mai multa influenta in firma) la munca si mi-a spus ca nu este multumit de munca mea si mi-a pus doua optiuni in fata, sa ne despartim pe cale amiabila sau sa mi se desfaca contractul pentru indisciplina. Tot o data mi-a pus o foaie de micsorare a salariului in fata pe care de prost am semnat-o. Am zis ca sunt de acord sa ma duc pe cale amiabila dar sa mi se plateasca 3-4-5 salarii compensatorii sa am timp sa-mi gasesc altceva de lucru, am fost refuzat. Atunci am refuzat si eu sa-mi dau demisia si i-am transmis ca doresc sa-mi desfaca contractul pe motiv de indisciplina.
Care sunt sansele sa se ajunga acolo daca imi fac datoria?
Mentinonez ca sunt administrator de sistem, sunt singurul din firma care are cunostinte aprofundate in IT.
o doamna casatorita de vreo 25-28 de ani doreste sa depuna actele pentru divort datorita faptului ca sotul are o atitudinea necorespunzatoare si se manifestata prin violenta fizica.
acum intrebarea este: daca se ataseaza la dosar acte de la medicul legist, se poate trece peste asa zisa perioada de conciliere de 2 luni?
daca nici asa, daca se mai ataseaza la dosar plangeri la politie pentru vatamare corporala(se vad vanatai pe corp), se poate grabi actiunea de divort?
pe deasupra mai sunt si martori care nu sunt din familie.