referitor art. 249 al.2 Codul Muncii, unde se precizeaza ca pt. aceeasi sanctiune disciplinara se poate aplica numai o singura sanctiune....
Cum ramane cu abaterile repetate, daca i-am aplicat unui angajat 3 avertismente scrise pt. neindeplinire sarcini (respectand procedura legala) si apoi i-am aplicat 2 sanctiuni de 5% in 2 luni diferite, tot pt. neindeplinire sarcini, respectiv
Poate un administrator sa lucreze cu contract prestari servicii la o alta firma de la care incaseaza venituri, dar la firma proprie sa nu fie salariat?
In acest caz poate beneficia de somaj, ca persoana fizica (indeplineste conditiile de acordare somaj) daca a desfiintat postul pe care era angajat la firma proprie ?
E legal, acesta actiune nu are nici o implicare fiscala sau altele de genul?
Va multumesc!!!
S-a semnat in urma cu 5 ani un contract de vanzare-cumparare pentru un teren de 900mp, fara a se plati cumparatorului suma din contract. Mai exact, in 2006 s-a facut un ctr.de vanz/cump. in care vanzatorul avea varsta de aprox. 80 de ani (acum e decedata) careia i s-a spus de catre nepoata ei care a "cumparat" terenul, ca, contravaloarea terenului e trecuta doar asa "de forma" si ca nu trebuie sa-i dea bani. Este martor care a asistat la toata aceasta discutie. Se poate anula in instanta un astfel de contract daca, cumparatorii sunt chemati sa depuna marturie despre tranzactia respectiva, chiar daca vanzatorul este decedat?
Buna ziua tuturor,
S-a dat HG 500/2011 pentru completare Revisal si se aplica cu incepere din 01.08.2011, eu nu deduc din HG ca mai trebuie calificare de inspector/referent r.u. pentru completare Revisal, doar o decizie de numire.......!
Cum ramane pana la urma!!!??? Trebuie sau nu calificare???
Data post: Luni, 18 Aprilie 2011, 13:55
Subiect: PFA SUSPENDAT
Buna ziua,
Am o nelamurire..cine ma poate ajuta...astept sugestii
Am suspendat la Registru activitatea PFA cu data de 28.03.2011, la Casa de sanatate am platit pe primul trimestru...acum m-am dus cu actele de suspendare de la registru si mi-au spus ca eu tot trebuie sa platesc la ei, pt. am declarat venit la finante si atata timp cat mi s-a facut decizie de impunere pe anul acesta trebuie sa platesc si la sanatate.....intradevar decizia de impunere mi s-a facut pana la sfarsitul anului 2011, si platesc trimestrial la venitul declarat. Precizez ca m-am angajat cu contract individual de munca din 01.04.2011....chiar sunt bligata sa platesc sanatate de doua ori si ca angajat si ca PFA suspendat???? Cei de la sanatate m-au bagat in ceata...m-am inteles nimic...parca vorbeam limbi diferite...
Va multumesc anticipat!
Oare chiar nu este nimeni destul de calificat pentru a-mi raspunde la acest mesaj?
Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar nu am la cine sa apelez!
Va multumesc!
Buna ziua,
Am o nelamurire..cine ma poate ajuta...astept sugestii
Am suspendat la Registru activitatea PFA cu data de 28.03.2011, la Casa de sanatate am platit pe primul trimestru...acum m-am dus cu actele de suspendare de la registru si mi-au spus ca eu tot trebuie sa platesc la ei, pt. am declarat venit la finante si atata timp cat mi s-a facut decizie de impunere pe anul acesta trebuie sa platesc si la sanatate.....intradevar decizia de impunere mi s-a facut pana la sfarsitul anului 2011, si platesc trimestrial la venitul declarat. Precizez ca m-am angajat cu contract individual de munca din 01.04.2011....chiar sunt bligata sa platesc sanatate de doua ori si ca angajat si ca PFA suspendat???? Cei de la sanatate m-au bagat in ceata...m-am inteles nimic...parca vorbeam limbi diferite...
Va multumesc anticipat!
Va rog sa ma ajutati. Vreau sa infiintez un srl (microintreprindere) si vreau sa-l pun pe fiul meu asociat unic, este student in anul 4 la Arhitectura in Timisoara. Fiind student nu platesc taxele de infiinatre societate,doar 100 lei + 200 capitalul social, in felul acesta economisesc vreo 900 lei. Am primit de la Registrul Comertului o adeverinta care trebuie completata de cei de la facultate. Acestia refuza completarea adeverintei pe motiv ca studentul nu este integralist, ca au ei o regula interna, s.a.m.d. Vreau sa stiu daca este legal asa ceva, mie mi se pare ca este un abuz; mi s-a spus ca ministerul invatamantului a dat un fel de circulara, iar cand am cerut sa mi se arate circulara respectiva au inceput sa dea din colt in colt.
Va rog mult sa ma ajutati. As dori, daca exista, si articole din legi, pentru a le putea expune celor de la facultate.
Multumesc anticipat celor carora sunt dispusi sa ma ajute!