gheo304
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Referitor la amenda primită, am fost la Ruse și am plătit-o! Am plătit-o la Bancpost, dar se poate la orice bancă! Îți trebuie buletinul și 6 leva peste minimul amenzii! Acesta este menționat în PV atașat în limba bulgară! Eu am plătit 76 leva! Recomand că această chitanță și plicul cu amenda să le păstrați în mașină pentru eventuale controale atunci cînd mai mergeți în Bulgaria!Drumuri bune fără evenimente!
Am inteles asta! Dar unde se achita amenda, in tara sau in Bulgaria? Cineva patit, pe un alt forum, s-a dus la o banca in Bulgaria si a achitat! Vroiam sa stiu daca cineva a patit aceasta belea si cum a rezolvat-o! Multumesc
Ieri am primit o amendă radar din Bulgaria. Fapta a fost comisă în data de 12.03.2017! Mi se indică să fac o plată de 100. Leva într-un cont al Băncii Naționale a Bulgariei! Mi se comunică că dacă plătesc în 14 zile, voi plăti doar 70% din valoarea amenzii!! Dacă nu plătesc mă execută silit! Cum se procedează în acest caz? Mulțumesc!
Buna seara,
In conformitate cu prevederile noului Cod fiscal prin care se instituie obligativitatea platii asigurarii de sanatate de catre toate persoanele rezidente fiscal in Romania si care nu realizeaza venituri in tara, astazi am fost la ANAF Ilfov cu fica mea care lucreaza in strainatate, de la absolvirea facultatii si deci nu realizeaza venituri in tara.
La ANAF Ilfov ttoate persoanele ccu care am stat de vorba s-au aratat mirate de solicitarea ficei mele de a completa, eventuall, vreo declarratie tip precum ca nu realizeaza venituri in Romania.
Dupa momentele de stinjeneala din partea functionarilor de la ANAF Ilfov ni s-a comunicat ca ar fi bine sa revenim peste vreo 2-3 saptamini, cind se vor mai aseza lucrurile si vor fi instruiti in aceast sens.
Va intreb in aceasta cauza cum este legal ssa procedam, conform prevederilor noului Cod fiscal intrat in vigoare de la 01.01.2016?
Va multumesc!
nu sunteti foarte precis, ordinea este urmatoarea- Cerere de racordare->Emitere ATR s.a.m.d. Aveti la dispozitie MyEnel, daca sunteti pe teritooriul Enel sau pe siteurile celorllalti distribuitori, CEZ, EON, Electrica pentru a va lamuri de pasii pe care ii aveti de urmat in vederea racordarii la retea..Daca dezvoltatorul a demarat procedurile de racordare atunci e bine!. De obicei dureaza foarte mult timp, citeva luni bune daca nu chiar un an, depinde mult de solutia de racordaree data prin ATR ! Sa inteleg ca platiti la dezvoltator pe baza inregistrarii ee pe contoare pasante! Deooarece asociatia dvs si apartamentele dvs nu sunt in evidenta furnizorului din zona prin contracte individuale de furnizare a ee, acesta nu va poate consilia. Va sugerez sa il notificati pe dezvoltator sa duca la indeplinire prevederile contraactuale stipulate in CV. Din bogata mea experienta in domeniu sa stiti ca nu este exclus sa mai platiti niste bani buni pe solutia de racordare si Dosarul installatiilor de utilizare, care se depune prin electrician autorizat ANRE, la distribuitor. Mai pe romaneste un asemenea electrician intocmeste un dosar al instalatiei de utilizare din ap. pe care o verifica si calibreaza in conformitate cu normativele in vigoare(I7/2011). Succes! Mai scrieti pe aici sa stim si noi cum ati rezolvat problema!
In completare la ce a spus Carturarul , daca dezvoltatorul a achitat tariful de racordare atunci ATR-ul se va emite din existent, adica fara nicio plata din partea dvs. Daca nu, atunci trebuie sa va asteptati la ce a spus colegul mai sus. Oricum mergeti la cel mai apropiat punct Enel si solicitati consultari de specialitate, Deasemenea puteti consulta si site-ul MyEnel.
. Succes! Sa ne spune-ti cum ati rezolvat problema.
Am o masina veche pe care vreau sa o dau la fier vechi si sa o scot de la impozit. Problema este urmatoarea , proprietarul masinii a decedat in urma cu 7 ani si nu a fost facuta sucesiunea, din pacate s-a pierdut si talonul masinii, dar exista Cartea de identitate, CIV. Cum as putea sa o radiez de la taxe si impozite, dar sa nu fac succesiunea si nici sa scot duplicat dupa talon de la Poliitie. Care ar fi pasii legali. Multumesc.
D-na Goran, cazul dvs. nu este atipic, s-au mai intimplat asemenea anomalii, diferente de constanta a grupului de masura in teren fata de sistemul informatic. Deoarece facturile au fost emise acum , termenul lor de prescriptie va fi peste 3 ani, in cazul in care nu se vpr mai face notificari ceeace este greu de crezut. Va sfatuiesc sa solicitati pe toate caile esalonarea la plata a facturilor emise in urma remedierii anomaliei deoarece nu socitatea dvs.se face vinovata de situatia creata, asta insa nu va exonereaza de plata energiiei furnizate si neachitate in acceasta perioada. Prin urmare nu puteti invoca prevederile DECRETULUI nr.167 din 10 aprilie 1958 privitor la prescripţia extinctivă ddeoarece facturile de regularizare au fost emise acum, dupa cum ati spus.Va recomand sa solicitati esalonarea lor pe o perioada cel putin egala cu perioada in care s-a facut o facturare eronata. Mergeti in instanta cu aceasta solicitare si cred ca veti avea cistig de cauza. Va recomand sa accesati site-ul ANRE unde veti gasi Legea Energiei electrice..., Regulamentul de furnizare a energiei electrice 1007/2004 precum si Contractul cadru... .. Va urez succes in demersul dvs. Va mai astept cu comentarii aici.
Daca ati contestat factura , pina la solutionarea contestatiei orice plata, referitoare la factura contestata se suspenda. Notificarea primita de dvs., este un mesaj automat generat de sistem, cineva din Enel nu a blocat emiterea automata a notificarii, deci nu trebuie luata in considerare. Cind veti primi un raspuns oficial, semnat si satmpilat, favorabil sau nefavorabil dvs. se va debloca si termenul scadent al facturii. In caz defavorabil dvs. termenul de scadenta este de 30 de zile de la comunicarea solutiei in caz defavorabil pentru Enel, acesta va emite o noua factura cu termen scadent de la data emiterii acesteia. In cazul in care ati parcurs acesti pasi va informrz ca plata partiala , fara acceptul scris al Enel , nu va exoneraza de sistarea furnizarii energiei electrice catre locul de consum pe ccare il detineti.