avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Activitate utilizator_86

Activitate utilizator_86

Răspuns la discuția Reabilitare
Mersi pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Reabilitare
Nu vad in actualul cod unde scrie ca reabilitarea de drept nu se poate face daca pedeapsa este sub 1 an, dar cu executare...
A fost 1 an si 6 luni cu executare. A fost executata. Dupa noul cod, pedeapsa de pana la 2 ani (chiar cu executare, zic eu, pt ca nu precizeaza de niciun fel) se reabiliteaza de drept.
Intrebarea e...se aplica de pe 1 acest lucru si omul e reabilitat? De drept...?
Discuție Reabilitare
Daca o persoana a fost condamnata la 1 an si 6 luni inchisoare, din 1 februarie se reabiliteaza de drept daca nu a mai savarsit nicio infractiune timp de 3 ani? Sau legea penala mai favorabila se aplica numai infractiunilor, nu si altor dispozitii din noul cod penal, si trebuie ceruta reabilitarea judecatoreasca?
Multumesc!
Am avut un proces pentru modificare titlu de proprietate, in sensul de a se schimba 2 terenuri intre ele, pentru ca erau mentionate gresit in actul de proprietate (erau mentionati gresit vecinii) Am castigat si acum fratele meu nu vrea sa plece de pe terenul meu si sa se duca pe terenul lui, asa cum s-a stabilit. Ce pot sa fac in continuare? Sa merg la un executor judecatoresc cu hotararea asta definitiva sau sa-i fac plangere pentru tulburare de posesie? Executorul ce ar putea sa faca? Doar sa-l instiinteze ca trebuie sa lase terenul sa nu-l mai foloseasca si atat?
Este nevoie de procedura prealabila a informarii despre mediere intr-un caz de reducere a pensiei de intretinere, cand una din parti (viitor reclamant) este roman cu domiciliul in Romania si cealalta parte (viitor parat) este dintr-un alt stat european? (in speta este spaniol, cu domiciliul in Spania). Ar trebui chemat cel din Spania pentru o sedinta de informare a mediere, altfel instanta romana va respinge actiunea?
Cum se transmite dreptul de proprietate in cazul in care intr-un dosar de partaj se solicita vanzarea prin buna invoiala? Inteleg ca, cumparatorul va trebui sa depuna suma de bani intr-un cont la dispozitia instantei apoi instanta sa-i imparta conform cotelor?(cotele oricum se contesta, de asta s-a apelat la instanta) Iar cumparatorul ce act va avea? Sentinta ce se va da in dosar? Sau contr de vanzare-cumparare ce se va face la notar? Pentru ca daca se va realiza la notar, pe langa taxele enorme din dosarul de partaj se adauga si taxele notariale nici astea de neglijat. Si prin urmare....partile din dosar ar plati de 2 ori. O data taxa de timbru si apoi taxele notariale (ma refer la impozitul de 2%, nu la perfectarea actelor ce ar cadea in sarcina cumparatorului).
Deci, ce act va avea cumparatorul pentru a dovedi ca e proprietar? Sentinta sau contr de vanzare-cumparare de la notar?
Multumesc!
Nu cred ca s-a inteles asa ca mai explic o data. Doi soti cumpara un bun in timpul casatoriei. Divorteaza. Nu au copii, decat de dinainte de casatorie, fiecare cu copiii lui. Nu s-a facut partajul de bunuri comune. Fosta sotie, decedeaza. Fostul sot (a devenit fost sot prin divort) face inmormantarea deoarece copiii fostei sotii nu sunt interesati, iar lui i-a fost mila ca nu are cine sa o inmormanteze. Apoi, copiii fostei sotii vor partaj( e 2 in 1 si partaj succesoral si partaj de bunuri comune). Cheltuielile de inmormantare, cum se recupereaza, pe ce dispozitii?
Mostenitorii sunt doar copiii fostei sotii, nu si fostul sot care a suportat cheltuielile de inmormantare.
Este un drept de creanta...este un pasiv succesoral...ce reprezinta de fapt, asta ma intereseaza
In cazul in care fostul sot(incetarea casatoriei prin divort) contribuie la cheltuielile de inmormantare ale fostei sotii iar ulterior, mostenitorii fostei sotii cer partajarea bunurilor dobandite de catre cei 2 fosti soti in timpul casatoriei, cheltuielile de inmormantare fac parte din pasivul succesoral?
Cum se motiveaza? In drept ma intereseaza...
In sensul ca, nu stiu daca se poate merge pe lichidarea cheltuielilor de inmormantare intre mostenitori, intrucat fostul sot nu este si el mostenitor. El doar a platit inmormantarea pentru ca pe ceilalti nu i-a interesat si vrea inapoi de la mostenitori aceste cheltuieli, pe langa partajarea bunurilor dobandite in timpul casatoriei.
Multumesc anticipat!