Buna seara. Va rog niste sfaturi in urmatoarea speta: mama a decedat in urma cu 4 luni. Eu sunt fiica si mai este o nepoata ( fiica surorii mele decedate) care dupa moartea mamei , fara sa stie nimeni, i-a luat din casa suma de 6000 si actul casei . In ultima perioada mama avea probleme de sanatate, eu ii cumparam medicamentele lunare, i le duceam , ii dadeam chitantele si ea saraca imi dadea banii. Aceste chitante au fost luate de nepoata care o vizita pe mama de 2 ori pe luna, iar acum spune ca ea ii platea medicamentele . De asemenea pt o femeie pe care a gasit-o nepoata pt curatenie, mama dadea banii nepoatei, iar aceasta spunea femeii respective ca o plateste din banii ei personali. Femeia respectiva ( o d-na simpla ) era manipulata total de nepoata Si tot felul de magarii. Intentionez sa o chem in instanta pt succesiune pe nepoata...date fiind cele de mai sus, are sanse sa obtina mai mult de jumatate din mostenire? Mentionez ca eu o vizitam pe mama de 2 ori pe saptamana, ii cumparam cele necesare, eu am dus-o la medici si la spitale, eu m-am ocupat loc de veci si de inmormantare . Va rog frumos un sfat! Multumesc
Buna seara. Trebuie sa deschid succesiune dupa mama care a decedat in urma cu 4 luni. Am fost 3 copii, 2 au decedat cu ceva timp in urma si am ramas eu, cea mai mare dintre copii si o nepoata, fiica surorii mele decedate. Fratele meu a decedat in Portugalia la 2 ani dupa ce s-a casatorit in Romania cu o romanca. Eu vreau sa deschid succesiunea si am inteles ca trebuie chemata si fosta sotie a fratelui, dar nu stiu nimic despre ea, nu stiu unde sau daca mai este, nu am cunoscut-o niciodata, am doar un certificat de casatorie. Iar nepoata, care are o parte din actele necesare succesiunii ( sustrase fara sa stie nimeni din casa mamei) se eschiveaza sa aduca actele si sa deschidem succesiunea. Mi se pare o situatie imposibila, de aceea am apelat la dvs. ma poate ajuta si pe mine cineva cu niste sfaturi competente? Va rog.
Buna seara. Va rog frumos un raspuns daca se poate: un batran 82 ani, cu probleme de sanatate specifice varstei iar pe langa asta ceva probleme cu echilibrul si un diagnostic de dementa (dar care se descurca singur in casa) cu locuinta proprie, pensie limita de varsta si indemnizatie de handicap are dreptul sa primeasca indemnizatie de intretinere de la copii? Astept raspuns si va multumesc.
Multumesc. Dar ce inseamna in nevoie ? Batranul se deplaseaza prin casa dar nu poate iesi singur afara caci nu are stabilitate, are diagnostic de Alzheimer dar fara simptome specifice, are locuinta proprie, pensie limita de varsta si indemnizatie handicap. Are dreptul si la indemnizatia de intretinere de la copii?
Buna ziua. va rog sa-mi spuneti ce conditii trebuie sa indeplineasca un batran pentru a primi indemnizatie de intretinere de la copii. Multumesc
Multumesc foarte mult. Am incercat sa platesc la Vodafone dar mi s-a spus ca la ei nu pot plati! atunci unde?!
Buna seara. Am primit cu 2 zile in urma instiintare ca am fost data in judecata pentru neplata unor facturi Vodafone din 2019. Pot plati acum acea restanta? Si daca da, cu dovada platii fac intampinare iar litigiul in instanta va inceta , sau ce trebuie sa fac ? Multumesc
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Ma gandeam eu, ca cel mai sigur mod de rezolvare a problemei este in instanta, dar ma sperie costurile aferente acestei actiuni. Banuiesc ca ,, darea in judecata ''a cuiva costa multi bani...asa este? Numai bine tuturor!
Buna seara. V-as ruga sa-mi spuna si mie cineva ce trebuie sa fac in cazul in care locuiesc la ultimul etaj, ma ploua in casa cel putin de 2 ori pe an. Acum am anuntat presedintele asociatiei, am anuntat administratorul, am anuntat o persoana din bloc care este colaborator al asociatiei si se ocupa cu reparatii ,ca sa nu zic carpeli. De 3 4 ani toti spun sa stau linistita ca se va rezolva si tot de atatia ani pe mine ma ploua in casa. Adunare generala nu au mai convocat din 2019. Cu vecinii de la celelalte etaje iarasi sunt probleme ca nu vor sa contribuie la reparatiile acoperisului, desi eu am platit cand a fost vorba de reparatii la subsol! Am ajuns la disperare . Ce pot face, care ar fi pasii de urmat pentru a rezolva aceasta problema , legal si sigur. Multumesc anticipat
Buna seara. Am si eu intrebare despre dreptul muncii. Sunt pensionar la limita de varsta si m-am angajat in urma cu o luna ,cu contract de munca la o sociatate privata. Sunt in perioada de proba de 90 zile dar vreau sa depun o notificare de incetare a contractului de munca conform art 31 din codul muncii. Va rog frumos sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat...am inteles ca pur si simplu scriu pe o hartie aceasta notificare si o inmanez angajatorului. Am inteles bine? Dar ce dovada am ca am inmanat-o angajatorului?Acesta ar putea sa nu recunoasca ca l-am instiintat? Si in afara de asta incepand cu data inscrisa pe notificare eu pot sa nu ma mai prezint la locul de munca, chiar daca notificarea o inmanez cu o zi inainte?! Multumesc anticipat pentru un eventual raspuns.Toate bune!