avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Activitate sorinpanait

Activitate sorinpanait

Va rog sa –mi spuneti daca am dreptul la stagiu potential si o valoare aproximativa a cuantumului acestuia .
Va multumesc anticipat .

Va pun la dispozitie urmatoarele date :

- Mentinez ca am lucrat in “ alte conditii” toata perioada in afara scolarizarii .
-
- data nasterii 15.09.1967
- varsta la data pensionarii 44 ani 2 luni
- varsta emiterii deciziei medicale (ultima ) 45 ani 10 luni
- stagiul de cotizare necesar 20 ani 0 luni
- varsta standard de pensionare in sistemul public 65 ani
- varsta standard de pensionare in sistemul de aparare 58 ani 10 luni
- varsta de pensionare pt limita de varsta 48 ani 10 luni
- stagiul complet de cotizare pt sistemul de aparare ,op si sn 27 ani 10 luni
- stagiul total de cotizare realizat 44 ani 10 luni 15 zile
- stagiul potential 0 zile ???? este sau nu o greseala ?
@ aura1969

Atentie:
E parerea unui avocat Cristiana Florea, preluata pe forumul Corpului National al Politistilor de catre admin., nimic mai mult.
Nu are nici o relevanta aceasta interpretare, alt avocat poate divaga cu totul altfel......

[Editat - va rog nu mai citati mesajele anterioare decat daca vreti sa va referiti la un anumit fragment din acestea]
Răspuns la discuția FIRME RECUPERARE ILEGALE
diesel_criss1 a scris:

se vorbeste frumos cu el la telefon si el iti zice ca nu are cu ce sa plateasca, dar ai informatii ca activeaza cu un contract de munca din care ar putea sa plateasca 50-100 lei pe luna si cu toate astea...cand ii spui despre asta se enerveaza si teinjura

Serios si ce a-ti vrea voi sa-l luati la injuraturi de ce nu va da voua banii in loc sa plateasca angaralele copiilor, tratamentul parintilor bolnavi , utilitatile si haleala iar voi de ce nu le spuneti adevarul viitorilor clienti (bai fratilor noi santem smecheri si am luat creanta voastra la paket cu 10% din valoarea reala dar vrem sa va jupuim 100% degeaba a-ti platit 6-7 ani rate noi vrem sa mai platiti 1 an la noi dupa care va executam silit )
PS. nu e vorba de tine personal ,oricum la anul te da afara si angajeaza pe altul.

Nu din nefericire, drepturile de pensie se deschid o singura data (nu iesiti a doua oara la pensie),pensia de serviciu exista in leg.80/1995 si evident nici eu nu vad o legatura cu leg.263/2010 dar din pacate sau nenorocire casele sectoriale o aplica chiar daca nu mai avem pensie militara,speciala,de serviciu sau cum era denumita odata.
Nu confundati decizia medicala de invaliditate emisa de comisia medicala cu decizia de pensionare emisa de casa sectoriala .
"la unitate mi se cere decizia finala" exact ,leg.284 privind ajutoarele la iesirea la pensie se dau numai si numai celor iesiti la pensie pe baza deciziei de pensie, iar pt.pensia de invaliditate nu veti beneficia de cele 2 salari pe care le stiati dvs., ci doar cele pt.vechime de 10, 12, 15 salarii in functie de anii lucrati efectiv in sistem (MI,SRI,SPP,MApN,SIE)
De ce ? poate va intrebati contrariata.
Foarte simplu va raspunde financiarul unitatii, (pariez ca asta e raspunsul) nu aveti dreptul deoarece nu aveti pensie de serviciu.

LUCINICA a scris:

Eu m-am pensionat in luna iunie 2011 si abia la sf lunii decembrie am primit decizia de pensie in cuantum de 930 lei la o vechime de 19 ani si 3 luni de politie.

[Mesaj editat - pct. 1.3 din regulament]

Raspunsul primit de mine la contestatie a fost f.simplu calculul punctajului mediu e corect si se imparte la 35 ani (in functie de data nasteri) iar rezultatul este apoi inmultit cu valoarea punctului de pensie 730 lei plus ordinul militar de 10,15,20% cat ai lucrat in sistem si .....asta e pensia.
Eu in 2011 iulie pensionat cu stagiul de 23de ani si 7 luni de armata + 1an si 4 luni militar in termen am 1483 lei cat fostul coleg pensionat cu 17 ani de armata (cel pensionat cu 20 ani m-a depasit ) pe vechea lege lor le-a impartit la 20 ani stagiul complet in timp ce noua la 35 de ani.
Concluzia ,asteptam sa apara noua lege militara ,ocupationala ,etc a pensilor sa revenim la 20 de ani stagiu complet ,alta solutie nu vad.
Răspuns la discuția pensionat medical mi
Stai linistit vei trece la toate revizuirile nu te mai agita sant zeci de mii pensionati medical din tot ce alcatuiescac MI,SRI,MApN,STS,SIE,SPP ,alte mii de activi care intr-un fel sau altul au semnat decizia ta medicala ,vezi de pensia ta ,nu te va declara in veacul vecilor nici dracu apt ,ei se chinuiesc sa incadreze toate noile generatii de elevi care au absolvit propriile scolii specifice fiecarei arme,profil, .....chiar crezi ca te aduc pe tine inapoi din pensie ??????

P.S. tu ai fost declarat inapt militar din serviciul care-l prestai pt. tara (nu pt. x,y,z) deci nu poti fii decat declarat apt militar nu apt de munca la saiba,sapa sau unde crezi tu ca te-ai descurca.
Ai trecut pe langa ea (legea)

www.avocatnet.ro/content/for...
In ce data e emisa decizia de pensionare?

-2012 nimic,datorita leg.283/2011:
www.avocatnet.ro/content/for...

-2011 ajutoarele prevazute pt.vechime conform leg.284/2010 doar pt. alin.1.si.......sanatate.

Sant "patit" ca dvs.,sa mancati pensia cel putin perioada cat a-ti lucrat.
Cu stima.