avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Activitate crasmaruandreea

Activitate crasmaruandreea

A fost identificata victima accidentului si azi ne-a sunat cineva de la politie sa ne spuna acest lucru. Ne-a mai spus ca a dat numarul nostru de telefon fratelui victimei. Este normal acest lucru? Nu avem nimic de ascuns dar mi se pare mai normal sa ne intalnim la tribunal daca va fi cazul?
Răspuns la discuția transport persoane
Pentru ceea ce vreti dumneavoastra sa faceti aveti nevoie de licenta de traseu pentru cursa regulata. Acesta licenta se obtine in urma unei licitatii. Licentele de traseu actuale sunt valabile pana in 2014 iar pana atunci trebuie sa va adresati primariei pentru ca acestia sa faca toate demersurile necesare infiintarii traseului respectiv dar acest lucru nu va putea fi posibil daca un alt traseu se suprapune peste cel propus de d-voastra.
Buna ziua! Sunt coordonator de transport la o firma ce are obiect de activitate transportul de persoane. Problema mea este legata de de armonizarea legislatiei noastre cu cea a UE. Concret, licenta de transport rutier public de persoane si copiile conforme ale acesteia sunt eliberate de catreARR iar pe ele scrie asa “ Titularul prezentei licente este autorizat sa efectueze transport rutier public de persoane in trafic international pe teritoriul Uniunii Europene in conditiile stabilite in Regulamentul Consiliului (CEE) nr 684/92…modificat de Regulamentul (CE) nr. 11/98 si cu prevederile generale ale prezentei licente”. In mare parte se respecta regulamentul in ceea ce priveste transportul de persoane prin curse regulate si ocazionale, problema intervine in cazul serviciilor regulate speciale. Asa cum este definit in Regulament la art 2 pct 1.2. aceste servicii include:
- transportul muncitorilor intre domiciliu si locul de munca
- transportul elevilor si studentilor la si de la institutiile de invatamant
- transportul soldatilor si familiile acestora intre statul de provenienta si zona de incartituire.
Citind in continuare la art 4 alin 2 se face referire tot la serviciile regulate speciale specificand legiuitorul ca aceste servicii nu necesita autorizatie daca sunt acoperite de un contract incheiat intre organizator si transportator. Art. 15 prevede ca contractul sau o copie autentificata a acestuia, conforma cu originalul va servi ca document de control iar in incheiere se specifica “ prezentul Regulament este obligatoriu in toate elementele sale si este direct aplicabil in toate statele membre.”
Societatea la care lucrez are contracte cu diferite firme pentru transportul muncitorilor. La citirea Regulamentului 684/1992, disponibil si pe site-ul ARR, pot sa deduc ca nu am nevoie de nici o autorizatie dar am fost si am intrebat mi s-a raspuns ca ei nu mi-au cerut autorizatie ci licenta de traseu pt cursa regulate speciala iar mai apoi mi-au spus ca acest regulament se aplica doar in cazul transportului international.
Pentru ca m-am gandit ca ce poate fi asa greu sa obtin licente de traseu m-am interesat de procedura: cererea se depune la Consiliul Judetean iar printer documentele de care ai nevoie este si avizul de oprire in statii. Acest aviz se obtine de la primarie unde duci un dosar stufos care trebuie sa contina si contractul de transport. Cei de la primarie si-au informat superiorul cu privire la contractul meu iar domn’ primar in persoana s-a dus la beneficiarul meu (un hipermarket) si i-a spus directoarei de acolo “ori cu RAT-ul ori cu nimeni “ . Asa am pierdut un contract. Ne-am resemnat.
La alt contract fiind foarte siguri pe noi ca nu avem cum sa-l pierdem ne-am dus la primarie pt avize am depus dosarul iar raspunsul lor a fost “ Cererea dumneavoastra nu a fost avizata.”Am insistat si am solicitat temeiul legal conform caruia cererea nu a fost avizata iar raspunsul a fost “traficul este aglomerat”. Ulterior am fost cu aceste adrese la ARR iar acestia mi-au sugetat subtil ca sa fac un contract cu o firma und ear incapea autobuzele si sa zic ca de acolo iau oamenii lucru care mien u mi s-a parut OK avand in vedere ca este un fals in inscrisuri. Am mai incercat la primarie si am descoperit acolo un coleg care mi-a zis ca trebuie sa trec in cerere ca sunt de acord sa sponsorizez lucrarile pentru noi statii.
Intrbarea mea este ce lege trebuie sa respect? Chiar nu are nici o valoare Regulamentul 684/1992? Ce ma sfatuiti sa fac? S dau primaria in judecata? Cred ca suntem cam mici pentru un partid asa mare si influent!
Nu imi ramane decat sa sper ca la un momentdat legislatia va fi aplicata “fara discriminare in functie de nationalitate sau locul de stabilire al transportatorului”(art. 19, CEE 684/1992)
Trebuie sa mergeti la ARR sa intrbati dar eu stiu ca pentru transportul de marfuri de pana in 3.5 tone nu trebuie licenta. Daca va trebuie licenta de transport nu va speriati de cei 9000 de euro pt ca pute-ti face o asigurare de risc financiar pt valoarea asta va costa cam 1.2% din valoarea ce trebuie asigurata.
Va rog frumos sa ma ajutati!
Sotul meu a avut un accident pe data de 22.februarie .2011. Conducea autobuzul firmei la care lucreaza iar la 6:10 dimineata i-a sarit in fata un barbat. In zona respectiva nu era trecere de pietoni iar iluminat stradal nu exista. A venit ambulanta a luat persoana respectiva si a venit politia pentru anchetarea accidentului si a luat declaratii de la doua persoane care se aflau in masina in fata. Sotul meu nu a baut lucru demonstrat de etilotest dar si de analiza de sange, avea o viteza legala de pana in 50 de km/h iar verificarea tehnica la care a fost supus autobuzul a iesit bine. Nu i-a fost retinut permisul singurul document care i-a fost inmanat fiind dovada de verificare a autovehiculului. Barbatul respectiv nu a putut fi identificat pentru ca nu avea nici un document la el iar in ziua respectiva cand am fost sa ma interesez la spital in ce stare este doctorul mi-a spus "mort de beat" si mi-a insirat apoi traumatismele pe care le-a suferit. Ne-am tot interesat la politie de starea barbatului iar in data de 9 martie am aflat ca acesta a decedat in data de 4 martie, dar in continuare nu se stie cine este.
Avand in vedere cele relatate mai sus va rog sa imi spune-ti la ce sa ne asteptam in continuare? Poate fi acuzat sotul meu de ceva? In speranta ca la un momentdat va fi identificat si i se va gasi familia am putea fi pusi sa platim ceva?
Multumesc!
Răspuns la discuția Ordinul 343/2010
S-a rezolvat problema am fost astazi la asociatie si de cum m-a vazut d-na mi-a zis ca a fost la Tetkron si ca de fapt cei de acolo i-au dat o formula gresita dupa care a calculat. Astfel ca am de platit 2.11 lei pentru partile comune pt ca noi nu avem calorifere pe scara, la agentul termic pentru coloana cu uscatoriile s-a renuntat si practic se ia in consinderare doar tevile din beci si tevile din casa dar care la mine sunt izolate. Iar cei care nu au tevile izolate trebuie sa plateasca 20 de lei.
Răspuns la discuția Ordinul 343/2010
Am fost la firma TETKRON si am intrebat iar d-na de acolo mi-a raspuns ca nu ei raspund de felul in care s-au repartizat cheltuielile cu agent termic pt lunile noiembrie si decembrie ci asociatia de proprietari. Am insistat sa imi spuna cu cat apar in evidentele lor pentru plata partilor comune si a tevilor care imi trec prin casa si surpriza apar cu 2.11 lei atunci intrebarea mea este diferenta pana la 77 de lei ce reprezinta?
Răspuns la discuția Ordinul 343/2010
Cand am fost la asociatie si am intrebat mi s-a raspuns ca trebuie sa platim si daca nu ne convine sa ne mutam la casa. Am sa fac o solicitare scrisa si sa vad daca doresc sa o inregistreze si sa-mi de-a un raspuns.
Răspuns la discuția Ordinul 343/2010
Multumesc pentru raspuns dar chiar daca ma duc si reclam asociatia si aici legea cred eu ca are o hiba pentru ca daca se gasesc nereguli ( si sigur sunt) tot noi proprietarii platim .
Locuiesc intr-o garsoniera la parterul unui bloc cu 120 de garsoniere. Cand m-am mutat in acest bloc chiar daca era luna aprilie nu curgea apa calda la robinet am asteptat pana in iulie si cum apa calda nu mai venea am hotarat montarea unei CT.Totul a fost bine si frumos pana in urma cu cateva zile cand s-a afisat intretinerea pentru luna ianuarie si am vazut ca a aparut o coloana in plus la avizier si surpriza am de platit pentru partile comune si pentru tevile care trec prin casa ( si care sunt izolate) 132 lei pentru luna noiembrie 2010. Pentru ca am fost tot timpul curioasa sa vad cat au de plata cei fara CT cei care erau inca bransati la sistem pentru luna noiembrie ei au platit 99 de lei, pentru luna decembrie au platit 180 de lei iar pentru luna ianuarie 2011 au de plata unii din ei 0 lei. La noi cei cu centrale termice pentru luna decembrie nu s-a facut calculul iar pentru luna ianuarie trebuie sa platim 77 de lei in conditiile in care, ma repet, unii dintre cei care au ramas inca bransati in sistem nu au de plata nimic. Mentionez ca in bloc nu exista montate repartitoare. Eu sunt de acord sa platesc pentru partile comune dar o suma rezonabila. M-am interesat la alte asociatii de proprietari din Brasov si pentru un bloc in care sunt 20 de apartamente cineva care are CT plateste la un apartament de 2 camere pentru partile comune 24 de lei? Intrebarea mea este cum este posibil ca in acelasi oras sa existe diferente atat de mari si unde ma pot adresa pentru lamurirea situatiei avand in vedere ca cei de la asociatia de proprietari nu reprezinta intresele nostre?