avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Activitate viorelperianu

Activitate viorelperianu

De ce i-ai zis ca-i corupt daca nu ai nicio dovada? Te apuci sa injuri un individ aiurea doar pentru motivul ca are fes?
Daca te da in judecata trebuie sa plateasca taxa de timbru pe care i-o vei restitui deoarece vei pierde procesul. FB este un loc public. Daca va castiga, atunci poate solicita judecatorului sa te oblige la plata cheltuielilor pe care va trebui sa le suporte pentru repararea imaginii sale. Poate fi o aparitie la tv sau articole in media pe care judecatorul te poate obliga sa le platesti.
Vei plati si o amenda.
Sunt destule metode prin care ai putea sa il umilesti online fara sa-i dai o ocazie prin care se poate indrepta impotriva ta.
Nu era necesar sa intri pe pagina lui. Trebuia sa comentezi pe articole publicate de jurnalele romanesti.
Daca ai tinut sa il umilesti la el acasa, acum trebuie sa platesti...

[Editare jignire]
Răspuns la discuția Despagubire de la RAR si DRPCIV
De ce sa mearga la cerere de asistenta-buton verde??????? Poate vrea cineva sa-i ofere solutia juridica GRATUIT! Are cineva motive sa faca opozitie la oferirea gratuita a consultatiilor pe aceasta pagina de internet???
Deci simpla solicitare pe care o face clientul unui service auto, de a-i repara autoturismul defect (caz in care nu se incheie un contract ci se elibereaza o comanda service) se supune dreptului comun al contractelor si legilor speciale in temeiul carora unitatea service functionaza, nu? Dar ce se intampla daca pe durata reparatiilor, un mecanic distruge o componenta? Actiunea pentru repararea prejudiciului se va intemeia pe raspunderea contractuala sau pe raspunderea delictuala?
Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti in legatura cu tipul de contract existent intre un client care-si duce autoturismul la auto-service pentru reparatii si operatorul economic respectiv. Este un contract de prestari servicii?
Daca un mecanic, in urma interventiei la motor strica o alta componenta care nu era defecta, operatorul economic va raspunde potrivit prevederilor din materia raspunderii contractuale?
Multumesc!
Răspuns la discuția Ucidere din culpa
samy2011 a scris:

trebuie sa bagi capu sub masina sa nu fie vreo unul bagat pe acolo sau sa nu sara careva de la etaj si sa nu cada pe plafonul masinii tale


[editat] in primul rand, cand mergi indarat cu masina si lovesti pe cineva esti in culpa, fara discutie. Daca un oarecare nene, sau mai multi iti spun contrariul, sunt la fel ca tine in materia dreptului. Mai apoi, legea te obliga sa fii dirijat cand executi manevre intr-un spatiu care nu-ti permite o verificare cu privirea, tocmai sa previi orice accident, deoarece esti in culpa in cazul unui accident! TU ai dat peste copil si NU copilul peste tine! Ai inteles ceva pana acum?Avocatul NU vrea sa te faca scapat pentru ca stie masura in care esti vinovat, avocatul vrea doar sa-ti apere drepturile procesuale! De aceea ti-a spus sa mergi pe recunoasterea faptei doar in temeiul probelor stranse la urmarirea penala!
Stiu cazul de la tv si nu-ti acord atenunate...nu te mai explica si nu mai incerca sa scoti copilul vinovat!

Daca te potrivesti cu un judecator care aplica legea te vei duce la inchisoare deoarece, chiar daca nu ai prevazut rezultatul, puteai si aveai posibilitatea sa o faci! Adica sa nu dai indarat sau sa te dirijeze cineva!
Răspuns la discuția Ucidere din culpa
cibro a scris:

eu cred k am avea sanse si pe caz fortuit.Care este pareria dvs,ce sanse as avea?VA MULTUMESC.


Si care ar fi acel eveniment imprevizibil si de neinlaturat? Volanul si acceleratia vehiculului s-au actionat singure si in consecinta ele au pus in miscare busul????
Domnule, esti autor al infractiunii de ucidere din culpa dar din pacate, in Romania, legea tine cu infractorul in cazul accidentelor rutiere!
Ai platit deoarece ti-ai exprimat acordul la incheierea unui raport juridic ale carei efecte se intind si asupra ta! Niciodata nu poti plati pentru altul iar daca cineva te obliga, mergi la instanta; judecatorul va constata nulitatea actului prin care iti este imputata o plata al carei debitor nu esti... Nu iti pierde timpul sa-mi explici detalii pentru ca nu vreau sa le stiu; ia mai bine actul de la finante si studiaza-l cu atentie, apoi stii tu ce ai de facut!
Răspuns la discuția Ma predau sau mai astept putin?
avdiana a scris:
La ce va referiti cand spuneti ca procurorii au ''contopit'' mai multe fapte in acelasi dosar? Care fapte? Ale cui?


...cred ca se refera la reunirea cauzelor, art 32 CPP
Răspuns la discuția este bine sa mint la proces?
Procesul este CIVIL, deci fara procuror. Favorizarea infractorului, obtinere de foloase necuvenite si "tainuirea faptei" (???) nu au nicio legatura si nici nu sunt incidente (vreodata) celor implicati in aceasta speta! Pentru returnarea somajului si alte consecinte legate de fisc, este necesar un proces separat. In situatia descrisa de autoare se verifica numai temeinicia procesului verbal prin care a fost amendata cu 10.000 lei, proces contestat de contravenienta unde marturia mincinoasa are rolul de a inlatura cauza care a determinat aplicarea sanctiunii.
Răspuns la discuția este bine sa mint la proces?
Sefa ta, deja a savarsit infractiunea de incercarea de a determina marturia mincinoasa prevazuta la art 261 Cod penal atunci cand te-a conditionat cu banii. Daca faci acum plangere la parchet, sefa ta va fi urmarita penal. Aceasta infractiune ramane pedepsibila NUMAI DACA nu duci pana la capat marturia mincinoasa. Daca te-ai hotarat sa mintit la proces, atunci esti subiectul activ al infractiunii de marturie mincinoasa prevazuta si pedepsita la art 260 alin (1) Cod penal cu inchisioare de la unu la cinci ani. Deoarece incercarea (sefei tale) de a determina marturia mincinoasa a reusit, sefa ta va fi subiect activ al infractiunii de instigare la marturia mincinoasa si pedepsita cu aceeasi pedeapsa ca si autorul, adica 1-5 ani si nu al art 261 Cod penal care predepseste doar incercarea nereusita. Tu iti poti retrage marturia mincinoasa facuta in proces dupa cum art 261 prevede aceasta cauza de nepedepsire sau atenuare insa sefa ta va ramane cu aceeasi pedeapsa. Tu ce crezi, sistemul juridic nu are mecanisme sa inlature astfel de fraude? Ai impresia ca judecatorul se afla acolo intamplator? Doar isi cauta de treaba sa mai afle cu ce se mai ocupa cetatenii romani? Aflarea adevarului este principiul suprem al procesului in justitie. Savarsind aceasta infractiune, iti agati de gat o condamnare penala (cu sau fara executare), care atrage la randul sau consecinte pe termen mai lung decat condamnarea. Acea patroana trebuie sa respecte legile statului asa cum sunt ele. Daca organul de control a decis ca trebuie sa plateasca 10.000 lei amenda (tariful minim), atunci trebuie sa o faca deoarece stia ca asta-i va fi sanctiunea daca va fi depistata.