buna ziua,
as dori sa accesez masura 6.1 privind instalarea tinerilor fermieri concomitent cu o alta masura pentru deschiderea si dotarea unui laborator pentru produse alimentare,adica sa folosesc banii primiti prin 6.1 ca si cofinantare pentru cealalta masura
va multumesc ,
buna ziua .
doresc sa modific acoperisul unei cladiri dar ma incomedeaza reteaua electrica ,e-on imi da solutia de a muta 2 stalpi pe terenul meu dar imi sugereaza sa suport cheltuielile .Este normal sa suport interventia asupra retelei de distributie ce le apartine ?
va multumesc ,
buna ziua ,
doresc sa particip la o licitatie unde se adjudeca un teren extravilan comuna-pasune,cu pret valoare de piata de 320000 euro/ha ;banuiesc ca aceasta valoare este stabilita in baza unei expertize ,este aceasta un secret sau pot avea acces la aceste documente?,ce foruri reglementeaza o astfel de anomalie ,?
va multumesc ,
Detin in spatiu rural un teren cu un singur nr cadastral ,partial intravilan ,partial extravilan dar in prelungirea celuilalt ;pe terenul intravilan detin o constructie ,doresc extinderea acesteia ,dar daca se ia in calcularea POT si CUT numai terenul intravilan nu ma incadrez .Nu gasesc nicaieri explicit acest lucru,nu doresc sa extind constructia pe extravilan,mi-as dori sa-mi permita legea raportarea cladirii la intreaga suprafata de teren pentru calcularea POT respectiv CUT .
Va multumesc ,
uzucapiunea extratabulara poate face obiectul unei cesiuni ale drepturilor litigioase de catre mostenitorul celor ce au folosit un teren mai mult de 30 de ani ,si care se afla in continuarea unui teren pe care il detin ca mostenire de la parintii lor ,si care urmeaza a fi vandut ?
noul proprietar ar putea beneficia de prevederile art.933 noul cod civil ?
va multumesc ,
Am concesionat un teren pentru 20ani in vederea realizarii unui helesteu si am depus proiect pe masura 2.1 acvacultura .Pe amplsamentul acestui teren exista un dig ce afost candva un amplsament de cale ferata si nu a fost prins in caietul de sarcini si nici in contractul de concesionare .Acest lucra a stat la baza respingerii proiectului.
Intrebarea mea este daca pot sa actionez in instanta unitatea contractanta pentru daune interese avand in vedere daune ascunse in contractul de concesiune .
Va multumesc ,
Suntem trei asociati ,unul administrator ceilalti doi angajati cu contract de munca pe durata nederminata pe functii de conducere si executie fara o fisa a postului cu obligatii concrete ;avand in vedere ca toti reprezentau aceiasi familie si ar fi trebuit sa fie interesati in mod egal la bunul mers al societatii.
Cum pot fi recuperate prejudiciile aduse societatii ,prin activitatea defectuoasa a actionarului(angajat ),acesta fiind retribuit conform contractului de munca?
Am avut control de fond de la ANAF in care mi s-a refuzat deducerea TVA-lui aferent facturilor emise de doua firme ce nu si-au inregistrat o parte din facturile emise in declaratia 394. Mentionez ca facturile fiscale emise in baza unui contract ferm intre cele doua societati au fost achitate prin banca si numerar.
Produsele ce fac obiectul acestui subiect au fost livrate catre alti parteneri tot in baza unor contracte si facturi.Echipa de control imi anuleaza intrarile acestor produse, contravaloarea lor transformindu-se in profit care la randul sau a fost impozitat. Atat TVA-ul, cat si impozitul pe profit artificial creat au generat penalitati si majorari.
Rugamintea mea daca este cineva care s-a confruntat cu o situatie similara sa-mi arate calea legala prin care as putea sa-mi dovedesc nevinovatia .
Va multumesc ,
O persoana ce doreste sa candideze ca independent pentru functia de primar trebuie sa aiba o anumita vechime privind domiciliul pe teritoriul unitatii administrativ-teritoriale unde urmeaza sa fie ales ?
1. Un fost asociat si fost director economic in firma, completeaza si introduce in contabilitate facturi fictive (de la societati inactive) pentru incarcarea cheltuielilor si insusirea contravalorii acestor facturi.
2. Acelasi asociat se retrage din firma prin divizarea societatii, dar continua sa foloseasca dupa divizare stampila societatii si emite facturi in numele acesteia.
3. O parte din obiectele de inventar apartinand societatii mama si care nu fac parte din procesul verbal de predare-primire de la divizare, raman spre folosinta noii societati. Cum pot fi recuperate acestea sau contravaloarea lor?
4. Cum pot fi recuperate prejudiciile cauzate de acest fost asociat?
Va multumesc