avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Activitate silvia1

Activitate silvia1

Bună ziua. Întabulăm un teren și am mers la un vecin ca să semneze procesul verbal de vecinătate. Refuză să semneze pe motiv că e posbil să-i ia cineva din pământul lui...Am pierdut multe ore explicându-i că nu-i ia nimeni, nimic. Degeaba. Ce putem face în acest caz? Poate fi obligat, în vreun fel, să semneze? Sau există posibilitatea să continuăm întabularea fără semnătura lui?
Răspuns la discuția Drum de acces casa
Dacă vecinii cărora li se refuză accesul vor dori să aibă dreptul de a trece pe drumul pe care-l vom face noi, ne pot acționa în instanță fie pe noi, fie pe vecinii proprietari ai terenului?
Răspuns la discuția Drum de acces casa
Multumesc frumos pt răspuns
Bună seara. Vrem să construim o casă iar de la drumul principal pana la terenul nostru (moștenit) este un teren care apartine unor vecini. Ne-am înțeles cu ei să facem drum ca să avem acces la teren și casă. Initial s-a discutat despre drum de servitute. O altă familie vecină ar vrea acces la drumul pe care-l vom face noi dar vecinii detinători ai terenului nu vor ca ceilalti să aibă acces ci numai noi. Proprietarii terenului ar vrea să faca acte prin care să avem numai noi acces pe pământul lor, în caz contrar nu ne mai acceptă nici nouă accesul. Este posibil? Noi vrem să ne înțelegem amiabil.
Răspuns la discuția Cine moștenește?
Mulțumesc mult pt răspuns.
Bună seara. Am un văr care a decedat ieri iar părinții i-au decedat in urma cu un an. Nu este insurat, nu are copii, nu are frati sau surori. Are ca rude doi frați și o sora de-ai tatalui sau, o sora de -a mamei sale și 5 veri primari (de la 3 surori decedate) tot din partea mamei sale. Cine va fi mostenitor legal? (Ma intereseaza aspectul legal, nu daca am eu dreptul la ceva!)
Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Amenda de platit dupa 5 ani
Multumesc pentru raspuns.
Fiul meu e major, e plecat din tara (la studii), n-ar trebui ca el sa fie cel care contesta inscrisurile in instanta? Daca nu le contestam in acea limita de 15 zile de la aducerea la cunostinta ce se intampla?
Buna ziua.
Acum 5 ani, in 2011, pe cand nu avea 18 ani, se pare ca fiul meu a luat o amenda. Nu a stiut nici el, nici eu, nimic. Nu ne-a venit acasa nici o hartie. Intre timp fiul meu a facut o facultate si este in anul doi de masterat si e plecat in strainatate. Zilele trecute mi-au venit acasa doua hartii, o somatie si un titlu executoriu, prin care ni se cere sa platim suma de 605 lei! Ce se intampla daca nu am acesti bani si nu pot plati amenda? Fiul meu e student, nu are venit, asadar, banuiesc ca o sa cada in sarcina mea -ca parinte- plata amenzii. Din moment ce nu ni s-a atrimis acasa nici o hartie, de ce ni se imputa dupa 5 ani amenda?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Am cumparat online un produs si mi-a fost trimis in sistem ramburs cu Posta Romana.Cand am ajuns cu coletul acasa,am constatat ca erau niste carpe vechi in locul produsului platit.Posta Romana spune ca nu are nici o vina,iar expeditorul se jura ca a pus in colet ceea ce am platit.Intrebarea mea este:pot face ceva ca sa recuperez banii sau produsul?
Buna ziua.Am o ruda careia i s-a organizat un flagrant,a fost prins in padure cu 8 metri cub de lemn de foc si i s-a facut dosar penal.Nu a avut bani pt avocati,a avut un avocat din oficiu pe care l-a vazut la fata cateva minute la una din sedinte si nu l-a lamurit nimeni ce e de facut.Directia silvica a cerut daune de 4200 lei.Sentinta a fost de 4 luni cu suspendare si plata daunelor si a cheltuielilor de judecata de aproximativ 4500 lei.Asta in conditiile in care ruda mea are o pensie de 447 lei si e singurul venit din casa.Nu are pamant,casa e a tatalui sau si as vrea sa ma lamuriti ce se intampla sau se poate intampla mai departe.Ce se intampla daca,dupa ce sentinta va fi definitiva nu va avea de unde plati banii?Ce ar fi mai bine sa faca?Va multumesc anticipat pt raspunsuri!