Notele explicative la situatiile financiare anuale, trebuie stampilate cu stampila membrului CECAR sau este suficienta semnatura si nr.de inregistrare in organismul profesional?
Daca in prezent beneficiez de concediu ingrijire copil pana la varsta de 2 ani platit pt copil nascut pana la 31 dec 2010,iar copilul este incadrat la copil cu handicap, de la varsta de 2 ani la 3 ani poate beneficia tatal de concediu ? si in ce conditii?
Buna ziua,
Un asociat unic a incheiat un contract de asigurare sociala cu Casa de pensii urmand sa achitate obligatiile stabilite prin contract.La un moment dat a fost in imposibilitate de plata si au ramas neachitate cateva luni inainte de a se angaja ca salariat in propria firma.Pentru lunile ramase Casa de pensii a calculat o suma imensa ca fiind dobanzi si penalitati de intarziere si refuza sa completeza cartea de munca pt. perioada pt.care s-au achitat contributiile.Cand am mers sa vedem despre ce este vorba ne-au spus ca era obligat sa plateasca si acele luni deoarece ... si ne-au citat din lege:"Art. 5. - (1) In sistemul public sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii: IV. persoanele care realizeaza un venit brut pe an calendaristic, echivalent cu cel putin 3 salarii medii brute, si care se afla in una dintre situatiile urmatoare:
a) asociat unic, asociati, comanditari sau actionari;
Am facut precizarea ca societatea nu a avut profit, asociatul unic nu a incasat dividende deci nu a realizat venit brut pe an calendaristic... dar nu am avut cu cine discuta.
Avem dreptate noi sau suntem obligati sa platim chiar daca in acele luni asociatul unic nu a realizat nici un fel de venit brut?
Va multumesc
Buna ziua,
Cred ca m-am saturat sa merg luna de luna la asociatia de care apartine apartamentul parintilor mei care este nelocuit de 6-7 ani si sa platesc cheltuielile care contin indemnizatia contabilului, cheltuielile sociale legate de aceasta si pierdere de apa pe retea, asta in conditiile in care nu se foloseste apa in acel apartament.Intrebarea mea este: Cum trebuie sa procedez pentru a nu mai plati nimic la aceasta asociatie?
Dupa cate stiu eu, orice serviciu in tara aceasta trebuie renumerat, corect?
Dar in cazul unui apartament nelocuit, care este serviciul de care beneficiaza acesta? Plateste curent pe scara-dar parintii mei nu beneficiaza de acesta, de ce sa plateasca? Platesc pierderi apa , dar de ce daca nu exista consum de apa?
Platesc serviciile contabilei sa calculeze ? ce? nu e consum apa -ce calculeaza asta in conditiile in care factura de curent vine separat cu zero, factura de gaz vine separat cu zero?
Exista ceva prevederi legale care sa reglementeze astfel de situatii?
Va multumesc
Conform celor spuse de Finante din ce data ati devenit platitor de tva?.Pana la data respectiva firma a facut achizitii de bunuri imobile , stocuri cu tva inclus .Daca firma a devenit platitoare de tva incepand cu 01.01.2009 se calculeaza tva-ul aferent soldului de bunuri mobile si imobile la 31.12.2008 se depune un decont de tva in care se trece acest tva regularizat de recuperat de la stat.Apoi incepand cu 01.01.2009 se calculeaza tva deductibil aferent achizitiilor si tva aferent vanzarilor, prestarilor de servicii si se plateste la stat tva-ul aferent.Daca spuneti ca nu ati emis nici un fel de facturi, nu aveti nici un fel de problema.Se depune decont de tva care sa reflecte acesta situatie.
In ce baza v-a calculat Finantele sumele respective? au facut control la firma?
Raspuns in limita datelor furnizate...
Am un contract de prestari servicii in constructii in Belgia.Contractul trebuie inregistrat in belgia si in Romania la finante? Cum intocmesc factura de lucrari executate in belgia cu muncitori proprii? Daca lucrarea depaseste 30 zile trebuie sa ma inregistrez in belgia cu punct de lucru?
Multumesc anticipat.