Cum pot sa procedez
Am un teren unde doresc sa construiesc o casa ,deschiderea la acest teren este de 13 mp cei de la [EDITAT] au stalpul de iluminat stradal la jumatatea deschiderii terenului ,eu doresc sa il mute pentru ca nu pot incepe lucrarile la casa ,pe cheltuiala cui se va face aceasta lucrare?
Sunt obligat eu sa suport aceasta lucrare?
Revin si spun ca acest stalp de beton se afla la mijlocul deschiderii.
Cum pot sa procedez
Am un teren unde doresc sa construiesc o casa ,deschiderea la acest teren este de 13 mp cei de la renel au stalpul de iluminat stradal la jumatatea deschiderii terenului ,eu doresc sa il mute pentru ca nu pot incepe lucrarile la casa ,pe cheltuiala cui se va face aceasta lucrare?
Sunt obligat eu sa suport aceasta lucrare?
Revin si spun ca acest stalp de beton se afla la mijlocul deschiderii.
Daca se inchiriaza un spatiu
impozitul pe propritate cine il plateste Chiriasul sau Proprietarul
Daca plateste chiriasul asta inseamna ca acel spatiu nu este al propritarului
Dreptul civil spune ca proprietarul plateste impozitele.
Ce se poate intampla daca chiriasul plateste 10 impozit
Poate devenii proprietar daca face dovada ca el a platit in ultimii 10 ani impozitul.?
O firma care detine o suprafata de retail 1000mp open space
Eu am ales o suprafata de 150 mp
in suprafata aceea care am ales-o eu se afla 6 stalpi si cativa pereti de beton
Ei au tras un zid despartitor pentru suprafata mea dar au incadrat si acei stalpi in masuratoare,mai exact ei au masurat suprafata construita nu utila
Este normal ?
Eu acum am cu 20 mp mai putini
Dar vor sa le platesc chiria la 150 mp
ce fac Iarna cand va veni caldura cum o sa platesc la suprafata utila sau suprafata construita.
deoarece spatiul se afla la parter unui bloc .
codul civil prevede ca ,un spatiu comercial se inchiriaza la suprafata utila,sau la suprafata construita
Am semnat urmatorul contract :
in contract scrie ca se inchiriaza suprafata de 150 Mp
Dar in plan la masuratori reiese ca am 120 Mp
Este normal sa platesti si peretii din interior si stalpii .?
Am inchiriat un spatiu de retail,propriatrul spune ca trebuie sa platesc eu acest impozit ,scrie in contract acest lucru dar nu cumva este lovit de nulitate chiar daca am semnat acest lucru.in lege scrie clar ca impozitele sunt platite de propreitari .
firma este o micro intreprindere nou infintata
Se pot obtine fonduri europene
pentru utilaje care ajuta la intretinere a drumurilor ?
Ei spun ca asa se inchiriaza un spatiu :suprafata construita nu utila.
Spun ca se masoara in standard boma,dar nici asta nu se gaseste in contract la acest spatiu comercial
Am inchiriat un spatiu comercial x mp si am avut surpriza sa aflu ca spatiul comercial se inchiriaza la suprafata construita ,dar in contract nu specifica asta,spune ca se inchiriaza suprafata de x mp si atat.
Ce pot face acum deoarece la suprafata construita imi reiese mult mai putin mp.
Este scris in lege ca spatiul comercial se inchiriaza la suprafata construita?
Inteleg ca daca eram cumparator plateam suprafata construita,dar sunt chiriasi
Multumesc