avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Activitate arakys

Activitate arakys

Sunt impozitele, taxele, contribuţiile sociale, voluntare?

Buna ziua,
Conform HG 109 18/02/2009
Art.4 alin.(1) Agenţia Naţională de Administrare Fiscală are următoarele obiective generale: a) realizarea veniturilor bugetului general consolidat din impozite, taxe, contribuţii sociale şi din orice alte sume datorate bugetului de stat, prin îmbunătăţirea continuă a nivelului conformării voluntare a contribuabililor;
Eu stiu ca lumea plateste pentru ca legea te obliga insa exprimarea mi se pare ambiguu. Daca contribuabilul nu se conformeaza voluntar, ce face Anaf-ul?
Eu nu inteleg sensul "conformării voluntare" la care se refera HG-ul. Ma poate lamuri cineva?
Multumesc
Poate sa ma lamureasca cineva daca exista o lege prin care sa fiu fortat/obligat sa fac verificarea periodica a instalatiei de utilizare a gazelor cat si a centralei termice de apartament? Multumesc anticipat pt. raspuns.
Răspuns la discuția Desfacere c.i.m.
Va multumesc!
Răspuns la discuția Desfacere c.i.m.
Stiam ca in urma disponibilizarii, nu se mai poate face alta angajare pe acelasi post. In speta, nu se angajeaza o alta femeie de serviciu ci se face contract cu o societate particulara care are angajati pe aceeasi meserie cu cel dat afara. Personal, mi se pare abuziv sa dai afara o persoana pt. a aduce o societate sa faca aceeasi treaba. Doream sa stiu si alte opinii concrete. Ma intereseaza un raspuns la obiect. Instanta se bazeaza pe lege, cine stie legea in aceasta privinta, rog sa ma lamureasca. Multumesc anticipat.
Buna ziua !
Vreau sa intreb cat de legal este desfacerea unui cim din motive neimputabile angajatului dupa cum urmeaza: la asociatia de locatari, presedintele a dat afara femeile de serviciu pentru a angaja firma particulara de curatenie. In comunicarea catre angajat a precizat sa nu se mai prezinta la serviciu pe motivul ca nu sunt bani sa fie platit(!) si prin urmare va fi inlocuit cu o firma din domeniul curateniei publice. Cat este de legala aceasta disponibilizare?
Multumesc anticipat pt. un eventual raspuns.
Buna ziua!
Cunoaste cineva daca persoanele incadrate in grad de handicap sunt scutite sau platesc impozit 16% pe venitul realizat din dobanda de la depozitele bancare?
Am cautat in L448 si in codul fiscal dar nu am gasit decat ca sunt scutite de la plata impozitului doar drepturile salariale. Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Asistenta juridica gratuita?
Multumesc dar nu acesta este raspunsul asteptat.
Intrebarea era daca persoanele cu handicap beneficiaza de asistenta juridica gratuita.
Răspuns la discuția Spor de repaus saptamanal
... bine dar 0 inseamna 0, adica nimic.
Credeti ca beneficiarul are vreun castig de pe urma aplicarii acestui coeficient?
Răspuns la discuția Plata salariu restant
ITM nu are jurisdictie in acesta speta.
Eu mai intai am dat in judecat patronul, s-a deschis nr de dosar pe rol si apoi am facut medierea prin care banditul se obliga sa-mi plateasca banii furati din salarii. Doar ca la mine, acest contract de mediere, l-am prezentat completului de judecata pt. stingerea conflictului. In acest caz, contractul meu de mediere are titlu executoriu. Daca ticalosul nu se tine de cuvant il execut prin executorul judecatoresc. Sper ca ti-am fost de ajutor. Succes.
Buna seara!
Va rog sa-mi confirmati sau nu, daca este legal ca sporul de repaus saptamanal sa fie de 0,01.