avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Activitate Mihaela Ceausescu

Activitate Mihaela Ceausescu

Răspuns la discuția refacturare intre chiriasi
Buna ziua!

Teoretic, daca va intelegeti cu celelalte doua firme nu e nevoie de un contract scris, plata se poate face si cash, impartiti de comun acord cheltuielile.

In cazul in care ceilalti doresc sa isi deduca si ei costurile cu apa sau in cazul in care nu va intelegeti in privinta costurilor, atunci da, e preferabil sa incheiati un contract.

Ma puteti contacta pe privat pentru un eventual model!
Toate cele bune!
Răspuns la discuția este tulburare de posesie ?
Toate detaliile trebuie folosite intr-un eventual proces pentru a demonstra ca dvs sunteti de buna-credinta si ca nu ati intrat intentionat pe terenul lui, in cazul in care va dovedi ca este ternul lui.
Daca intr-adevar nu e al nimanui terenul, adica daca el nu dovedeste prin expertiza ca e terenul lui, nu aveti de ce sa va faceti griji!

Toate cele bune!
Puteti merge si la camera notarilor, dar daca cesiunea nu a fost autentificata, si e foarte posibil sa nu fi fost autentificata de notar, nu aveti ce sa faceti, notarul nu va putea fi sanctionat si nici dvs nu veti recupera o copie de pe contractul de cesiune.

Daca spuneti ca aveti facturile pentru investitii, pe numele cui sunt emise? Exista posibilitatea unui proces civil, care nu e deloc usor, pentru a va recupera respectivele sume de bani!

Oricum, eu zic sa mai incercati sa va intelegeti, ca sa nu ajungeti sa va dati in judecata, mai ales ca erati apropiate!

Pentru orice detalii va stau la dispozitie!
Se poate vinde, sigur ca da! la notar veti semna doar dvs, insa aveti grija ca plata sa se faca de catre cumparator intr-un cont deschis doar pe numele dvs si sa specifice cumparatorul ca suma respectiva reprezinta pretul apartamentului conform contractului de vanzare cumparare nr...

Daca veti achizitiona din respectivii bani un alt bun imobil spre exemplu, si acela va fi tot bun propriu al dvs, cu conditia, la fel, in contractul de vanzare-cumparare sa se specifice ca banii provin din vanzarea celuilalt apartament.

Sper ca v-am fost de folos!
Pentru orice nelamuriri nu ezitati sa ma contactati!
Contractul de cesiune de parti sociale trebuia cel putin sa fie atestat de un avocat sau autentificat de notar pentru a putea fi depus la ONRC.

Cum inteleg eu ce descrieti dvs: ati fost la notar, ati semnat in fata notarului un teanc de acte pe care nu le-ati citit, nu stiti exact ce ati semnat.

Acum notarul va spune ca a fost autentificata doar declaratia dvs, nimic altceva si prin urmare nu va poate pune la dispozitie alte acte.

Parerea mea e ca respectiva cesiune nici nu s-a intocmit niciodata. Sau eventual a facut o hartie, neautentificata de notar, pe care ulterior a distrus-o!

Despre actele semnate exclusiv de prietena dvs, e evident ca notarul nu are voie sa vi le dea, pt ca altfel ar incalca protectia datelor cu caracter personal.

Cand ati dat banii pt firma respectiva, cum s-a facut plata, s-a intocmit vreun inscris, s-a platit prin banca?
Răspuns la discuția este tulburare de posesie ?
baietzika a scris:

nu este in cazul dvs. si daca ar fi fost s-a prescris dreptul de a va reclama 60 zile de la data construirii gardului.
si mai exista in domeniul civil uzucapiunea. pt ca vecinul nu a folosit si nici pretins vreun drept de proprietate sau folosinta 10 ani asupra bucatii de teren a intervenit uzucapiunea si sunteti proprietar. ddaca ce scrie in titlul de proprietate nu e la fel cu ce exista practic in posesia dvs va tb ssa deschideti actiune judecat pt constatarea uzucapiunii. (10 ani daca locuieste in localit unde se afla terenul, 20 in alta localitate 30 in afara tarii)



Lucrurile nu stau tocmai asa!
Ce spuneti dvs cu "prescriptia" de 2 luni nu mai e in vigoare din 2005, tulburarea de posesie putand fi cercetata si din oficiu de catre organele de urmarire penala, fara o plangere prealabila.

Cat despre uzucapiune, iarasi lucuruile nu stau asa! Dl in cauza poate invoca numai uzucapiunea lunga, in cazul in care a posedat neintrerupt portiunea respectiva de teren cel putin 30 de ani. Diferentele cu 10-20 de ani sunt pentru cazul in care exista un titlu de proprietate pe numele dlui Sila, titlu care nu emana de la adevaratul proprietar. In cazul absentei respectivului titlu, cum e evident cazul in speta, se poate invoca uzucapiunea lunga de 30 de ani, indiferent de domiciliul proprietarului terenului.

Asadar, trebuie sa verificati la fata locului daca ati depasit sau nu linia de hotar si sa actionati in consecinta!
Răspuns la discuția este tulburare de posesie ?
Buna ziua!

Ca sa va lamuriti daca ati intrat sau nu cu gardul pe terenul vecinului cel mai bine ar fi sa faceti de comun acord o masuratoare a terenurilor vecine, eventual cu un expert topo pentru a fi siguri ca nu gresiti. Si astfel ajungeti la o intelegere.

Cat despre latura penala, vecinul a depus deja plangere impotriva dvs? Daca da, cred ca cel mai bine e sa procedati asa cum am aratat mai sus si in cazul in care s-a depasit linia de hotar sa remediati situatia, in caz contrar vecinul nemai avand ce sa spuna, respectiva expertiza extrajudiciara fiind foarte folositoare si in cazul procesului penal.

Toate cele bune!
Solutia este sa faceti contestatie la Consiliul National de Solutionarea Contestatiilor si sa expuneti pe larg faptul ca in mod gresit autoritatea contractanta a respins oferta ca neconforma.
Daca nu aveti alte acte puteti doar sa faceti o plangere penala pentru inselaciune. Poate se sperie si va da de buna voie banii. In caz contrar mergeti pana la capat cu plangerea!

Succes!
Daca va faceti CM va trebui sa platiti asigurarile de sanatate si ca angajator si ca angajat la suma inscrisa pe CM.

In general fug toti angajatorii de CM, prefera sa isi plateasca angajatii pe drepturi de autor sau altfel tocmai pt a evita platile suplimentare la asigurari!