Buna ziua.Am o intrebare. Am castigat procesul (in caltate de parati:P) dar,reclamantul a facut recurs.In recurs acesta nu are nicio proba noua sau inscrisuri, este foarte posibil de asemenea ca sentinta nici sa nu fi fost legalizata.Din ce am inteles ar fi suficienta intampinarea. Cu toate acestea avocatul ne cere acelasi onorariu ca la prima reprezentare(si credeti-ma nu e o suma derizorie).Ma puteti elucida un pic?Care este procedura? Multumesc!
P.S: Este vb de un proces pentru rezilierea unui contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul Dv.Revin insa cu o intamplare petrecuta in aceasta dimineata. Incercand sa plece pe ascuns cu o umbrela de gradina pe care noi am achizitionat-o in urma cu doua saptamani,am incercat in strada sa-l opresc.In secunda urmatoare am fost lovita de acesta de mai multe ori cu obiectul respectiv si zgariata cu unghiile pe gat destul de adanc, pana la sangerare.O masina a Politiei Comunitare se afla in trecere pe strada si cei doi agenti aflati in serviciul functiunii,au vazut exact momentul in care am fost agresata.Au oprit imediat langa el, dar nici dansii nu au reusit sa-l convinga sa se linisteasca.Desi la acest incident au fost martore doua vecine , nici una din acestea nu a dorit sa dea declaratie.Sustin ca nu vor sa aiba de a face cu el, ca il cunosc foarte bine de multi ani si ca le este frica stiindu-l ca fiind un om violent si razbunator. Am plecat in clipa urmatoare la spital unde am efectuat un control ,iar marti se va elibera certificatul medico-legal. La sectia de politie de care apartinem am fost dar ni s-a spus ca nu e nicio graba, sa asteptam certificatul pt ca plangerea o putem depunde in termen de 60 de zile de la agresiune.
Nici nu stiu ce sa va mai spun. Trec prin momente foarte grele, a ajuns sa imi fie teama pentru viata noastra asa incat seara inainte de culcare inchidem dormitorul nostru cu cheia.
Medicul legist mi-a sugerat azi sa merg in audienta la Parchet la un procuror si sa incercam explicandu-i prin ce trecem sa obtinem INTERDICTIE(nu mi-a explicat si ce presupune asta).
In orice caz nu ne putem opri aici .Vom face toate demersurile necesare pentru a ne proteja.In masura in care va exista si cineva sa ne asculte si mai ales sa actioneze in consecinta. Va multumesc inca o data.Alexandra
Buna ziua, in urma cu 3 luni am castigat un proces de reziliere contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere, deschis de batranul de care avem grija.Actiunea formulata de el a fost respinsa ca fiind neintemeiata, acesta recunoscand in principiu ca a refuzat intretinerea ,iar instanta l-a informat despre aplicarea principiului de drept potrivit caruia nimeni nu poate invoca propria culpa in ce priveste cauzele de reziliere ale unui contract.
Noi nu am solicitat cheltuieli de judecta. A fost si sfatul avocatului.
Ieri insa am gasit o citatie pe numele lui care il anunta sa se prezinte pentru recursul in acest dosar. Mentionez ca in procesul incheiat batranul nu a avut niciun fel de probe, a adus martori care nu cunosteau realitatea decat din spusele lui, si pus chiar in fata fotografiilor aduse de noi ca probe,fotografii care infatisau conditiile foarte bune in care acesta traieste si locuieste ca ex:camera lui mobilata complet nou si renovata ,acesta nu le-a recunoscut in fata judecatoarei.Dupa terminarea procesului am primit multe amenintari cu moartea si cu incendierea casei. A facut chiar o cerere de debransare de la reteaua de gaze naturale, motivul fiind ...:OPLECAREA DIN TARA PE TERMEN NELIMITAT.Tot singur a cerut si o ancheta de la primarie ce viza persoanele asistate social sau aflate in dificultate.Doamnele din comisie care au venit in casa si au vazut in ce conditii traieste acest batran,ne-au sugerat sa apelam la un medic pentru o expertiza psihiatrica.Va mai aduc la cunostinta ca am fost tarati pe la toate sectiile de politie municipala si judeteana ,ajungand chiar si la sectia: criminalistica , unde acesta trimitea teancuri de scrisori Au venit chiar si acasa comisarii sa se informeze despre cazul acestui " batran amarat si bolnav"(dupa spusele lui).A fost amuzant chiar cand unul din comisari i-a spus : "...Nu te inteleg ...Dumneata traiesti in conditii mai bune decat parintii mei.Esti servit la pat , ai acces oriunde...pui oamenii pe drumuri degeaba!
Este clar concluzionand, ca nu am fost cei mai norocosi oameni cand l-am gasit pe acest batran si mai ales cand am hotarat sa facem actul acesta cu el. Intrebarea este insa ...ce este de facut acum cu acest recurs? Am cheltuit multi bani si la primul. Es te evident ca batranul este influentat de cineva care doreste sa puna mana pe casa mai ales dupa ce noi am investit destul de mult in renovarea aproape completa a ei .Putem veni cu o intampinare inainte de procesul propriu-zis in care sa cerem o expertiza psihiatrica?Doar are 84 de ani in curand si nu putine sunt problemele pe care ni le face zi de zi! Contractul l-am facut in urma cu 4 ani si jumatate.Nu mai are nicio ruda, si in momentul de fata refuza ajutorul nostru inchizandu-si chiar dormitorul cu cheia. In speranta ca nu v-am obosit foarte tare asteptam un sfat! Va multumesc.Alexandra
Va multumesc foarte mult.Exista insa o problema.Fratele cel mare detine deja jumatate si un pic din casa (a fost mai descurcaret#-o si a luat-o pe bunica dupa moartea bunicului sa ii cedeze partea ei)si mai exista un frate mijlociu al tatalui meu.Ideea este ca eu nu doresc sa cedez in favoarea niciunuia ci sa ramana casa asa cum este, adica o casa aproape daramata, fara ca niciun frate al tatalui meu sa poata sa vanda vreodata o caramida de acolo.Imi puteti spune ce sa fac si ce presupune asta? Inca odata mii de multumiri
PS: Tatal meu a murit acum un an si patru luni.Iar succesiunea nu este facuta nici dupa bunica(care are deja 5 ani de la deces)
Buna ziua!O intrebare!Pot face o procura sotului meu pentru a ma reprezenta la succesiunea dupa decesul tatalui meu? Mentionez ca nu pot pleca de la servici iar fratii tatalui meu ma preseaza frecvent. Va multumesc
Buna ziua.Am o problema si poate ma puteti ajuta intr-un fel.in urma cu 1 an si jumatate tatal meu a decedat.Locuia undeva la tara intr-o casa extrem de saracacioasa.Ca mostenitori ai lui suntem eu si fratele meu.Ca mostenitori ai bunicilor decedati din acea casa mai vin doi frati ai tatalui meu.Problema este urmatoarea.Unul din unchi in timpul vietii bunicii mele a luat-o pe aceasta la notar unde i-a cedat partea ei din casa si terenul agricol aferent.Dupa moartea tatalui meu acesta este absolut disperat sa vanda casa.Intrebarea mea este.Cum as putea sa il opresc sa faca asta?Atat eu cat si fratele meu nu avem nicio pretentie la aceasta casa dar nu vrem nici ca unchiul nostru sa obtina banii oricat de putini ar fi acestia.Inca nu am facut succesiunea. Casa nu cred ca valoreaza mai mult de 100 mil lei vechi.Dupa succesiune ce mijloace exista ca noi sa il impiedicam sa vanda aceasta casa + terenul agricol? Mai mentionez ca si celalt unchi are pretentii la casa. Va multumesc.
Buna ziua.Am o problema legata de o casa de la tara.Tatal meu a decedat in anul 2007.Mai are doi frati in viata care se bat pentru casa de la tara care in paranteza fiind spus nu cred ca valoreaza mai mult de 100 de mil.(lei vechi)asta daca luam in calcul si terenul din camp.Dar orgoliile si trufia sunt mari....Eu impreuna cu fratele meu nu suntem de acord sa semnam in favoarea nimanui. Mentionez ca in timpul vietii bunicei mele fratele mijlociu al tatalui meu a luat-o pe sus si a pus-o sa semneze la notariat ca ii cedeaza partea ei din casa si teren agricol.Bunicul murise de 15 ani iar succesiunea dupa acesta nu a fost facuta niciodata.Deci aceasta casa se imparte la doi frati si mostenitorii celui de al treilea frate decedat.
Intrebarea mea este:
Ne poate cineva forta sa fim de acord cu succesiunea si sa semnam in favoarea unuia dintre frati?
Ne poate actiona in judecata? Ce se intampla daca nu dorim aceasta succesiune? Va multumesc.
Va multumesc mult, si mai am o singura intrebare. Daca sentinta a ramas sa se pronunte pe data de 16 martie eu mai pot inca atasa o cerere pentru cheltuieli de judecata(este vb despre cei 12 mil. onorariul av.)?
Mentionez ca avocata ne-a aratat pledoaria si acolo nu am gasit nimic despre aceste cheltuieli.
Sa va raspund...in contract scrie...citez: CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE
Pretul vanzarii consta in suma de ...,pe care eu vanzatorul declar ca am primit-o in intregime de la cumparatori astazi,data aut. prezentului contract,precum si din intretinerea pe care acestia sunt obligati sa mi-o presteze mie,vanzatorul,pe tot timpul vietii mele incepand de azi,intretinere care va consta din hrana zilnica,facerea menajului,necesar in caz de neputinta,asigurarea de asistenta medicala cu medic si medicamente in caz de boala,iar la deces sa ma inmormanteze si sa-mi faca dupa aceea cele ce se obisnuiesc potrivit datinilor.
Cumparatorii vor intra in stapanirea de drept a imobilului vandut, incepand de azi, iar la stapanirea de fapt a locuintei vor intra numai la decesul meu al vanzatorului,intrucat inteleg sa-mi rezerv asupra acesteia un drept de abitatie viagera (dreptul de a locui pe tot timpul vietii).#-o
..................................................
Eu, vanzatorul,declar ca renunt la prevederile art.30 din legea 17/2000privind asistenta sociala a persoanelor varstnice,deoarece consider ca nu este necesar sa fiu asistat la semnarea prezentului contract .
Cam despre asta este vb! Nu stiu daca am fost gresit inteleasa dar noi nu vrem sa cerem despagubiri batranului si sa renuntam la tot ce am investit aici.Intrebam doar daca acesta poate aduce tot felul de acuzatii nefondate in instante la nesfarsit , fara ca noi sa putem face ceva in privinta asta.Ne ramane doar sa ne aparam de fiecare data, asta dupa ce cheltuim timp si bani pe la tribunale.
Va multumesc.