avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Activitate Ghita Carmen

Activitate Ghita Carmen

2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Odata ce a fost legal citata in cadrul procedurii succesorale si nu a inteles sa participe acceptand sau refuzand mostenirea se va considera ca a renuntat la mostenire, legiuitorul are in vedere cu precadere siguranta circuitului civil si de aceea instituie termene si proceduri clare cu privire la succesiuni. Daca nu ii parveneau citatiile, daca nu era citata in procedura succesorala, da, se putea merge pe varianta acceptarii tacite a sotiei supravietuitoare. Dar acceptarea tacita este un mijloc extrem cand nu existe acte de exprese de acceptare/ renuntare. Or citatia cuprindea probabil explicit faptul ca neprezentarea la notar si neacceptarea mostenirii inseamna prezumtia de renuntare la mostenire, si probabil ca notarul a stiut sa trimita citatia in termen legal si cu toate datele necesare- art 1112 CCiv, prezumtia de renuntare se aplica cand succesibilul citat legal nu se prezinta la notar, ceea ce probabil a invocat si notarul in actele emise
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util


milena2020 a scris:

Vă mulțumesc pentru răspuns!
Mie însă nu mi e clar.Eu in calitate de cumpărător virez banii in contul vânzătorului și actul nu este autentificat.Deci,ce siguranță am eu,când actul respectiv nu are valoare,iar vânzătorul are in cont banii?

Actul de vanzare cumparare este la notar la momentul virarii pretului, actul este deja semnat de ambele parti, deci abia cand se va fi facut transferul bancar notarul va autentifica actul. Succesiv notarul face demersuri pentru a intabula imobilul in cartea funciara pe numele dobanditorului. Vanzatorul nu poate face o alta tranzactie ( vanzare) pentru ca s-a blocat cartea funciara in vederea vanzarii si succesiv notarul va trimite actul de vanzare la cartea funciara care va intabula imobilul pe numele cumparatorului.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
La vanzarea unui imobil se procedeaza astfel
Se intocmeste actul de vanzare cumparare de catre notar, se semneaza de catre vanzator si cumparator, actul nu se autentifica de catre notar, se vireaza banii in contul vanzatorului, banca proceseaza plata si cu dovada ca s-a achitat pretul , notarul autentifica actele. Se instituie deasemenea ipoteca legala asupra imobilului ceea ce garanteaza primirea pretului de catre vanzator. Pentru a fi mai simplu e indicat ca ambele parti sa aiba conturile in aceeasi banca, banii ajungand imediat in contul vanzatorului. Notarul a blocat anterior cartea funciara a imobilului deci nu poate fi vreun pericol ca sa se faca o alta tranzactie pentru acel imobil.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu inteleg cum s-a clasat cazul fata de toate persoanele cand fapta exista. Inteleg ca s-a inregistrat un prejudiciu substantial si totusi nimeni nu e vinovat. Legat de infractiunile de neglijenta in serviciu si inselaciune s-a dat o solutie, dar fata de infractiunea de furt ce s-a dispus?
S-a constituit parte civila angajatorul dvs?
Daca da, ce a dispus ordonanta cu privire la prejudiciu?
Faceti plangere la solutia ordonantei cu privire la faptasii reali ai furtului care acum inteleg ca au fost gasiti nevinovati. Cu ce articol din Codul penal s-a clasat fata de ei dosarul?
In mod normal nu trebuia sa semnati angajament de plata. Nu aveati cum sti daca un card e furat sau nu. Nu vad ce vina v-ati recunoscut dvs prin angajarea la plata prejudiciului, cand e in afara atributiilor dvs de serviciu verificarea cardurilor prezentate la plata. Daca actiunea civila ramane nesolutionata, respectiv daca ordonanta nu dispune cu privire la recuperarea prejudiciului ( asta in cazul in care angajatorul dvs s-a constituit parte civila - ceea ce cred ca a facut) aveti posibilitatea intentarii actiunii civile pentru recuperarea prejudiciului.
Sau puteti pe Codul Muncii sa cereti inapoi banii de la angajator, avand in vedere ca vi s-au retinut pe nedrept caci prin ordonanta nu vi s-a retinut vreo infractiune legata de aceasta suma ce vi s-a oprit. Nu opereaza prescriptia pentru nici una din sumele platite de dvs avand in vedere existenta unui dosar penal in curs de solutionare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu consider ca o plangere penala este mai eficace. In definitiv ati cumparat o masina care are mentionat in cartea de identitate a masinii si in certificatul de inmatriculare alta serie a motorului. Nu are importanta ca este second hand. Legiuitorul a avut in vedere anumite situatii si de aceea a introdus cerinta mentionarii seriei motorului in cuprinsul actelor masinii. Sigur ca exista si alte cai sa va rezolvati problema: sa achitati dvs modificarile care sa va plaseze in legalitate, sa actionati in instanta in civil sa cereti despagubiri- cu taxa de timbru la valoare, cu plata eventuala expertiza, eventual onorariu avocat. Faceti plangere penala si constituiti-va parte civila pentru prejudiciu. Posibil ca fostul proprietar sa revina la sentimente mai bune - dupa ce este chemat de organele de cercetare penala-si sa aveti posibilitatea sa negociati cu el o rezolvare amiabila ulterior.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Lucrarile asupra spatiilor comune se decid in Adunarea generala de catre proprietari sau de catre Comitetul
Asociatiei. Odata aprobate trebuie efectuate. Ele se suporta din fondul de reparatii sau din alte fonduri ale asociatiei ( chirii, etc). Ceea ce tine de proprietatea fiecaruia trebuie sa suporte fiecare proprietar. Degeaba se inlocuiesc tevile la celelalte apartamente daca cele pentru care accesul se face prin apartamentul dvs nu pot fi schimbate. E intr-adevar neplacut si poate costisitoare interventia, dar la bloc avem de-a face cu spatii comune . Mai degraba stati cu cei care vor interveni pentru a minimiza deranjul. Perioada calda e singura cand se poate repara, probabil ca de aici vine si masura coercitiva a administratorului.
Co-debitor inseamna partener la obligatia de plata, co- proprietar inseamna parterner la dreptul de proprietate. Deci daca actul de proprietate nu va indica si pe dvs proprietar sunteti doar buna de plata
Poate ar trebui sa vedeti ce acte a facut administratorul inainte sa decedeze. Cu siguranta avea in proprietate casa unde locuia si poate si alte bunuri, autoturism, etc
Mostenitorii administratorului posibil sa fie beneficiarii actelor de instrainare facute inainte de moartea acestuia. Cereti extras de informare de la cartea funciara pentru imobilul unde locuia. Daca rezulta ca s-au facut acte de vanzare-cumparare dupa ce ati aflat de prejudiciu, ati avea o sansa. Este clar ca a scos din patrimoniu un bun pentru a evita executarea silita.
Orice suma de bani veti rambursa faceti un act notarial in care explicati clar motivul platii si orice alte detalii care pot fi importante
In legatura cu succesiunea si sumele neachitate, nu se intelege ce ati impartit atata vreme cat nu se mentioneaza sulta data de dvs si cel mai probabil in masa succesorala nu este mentionat al doilea imobil,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista de 2 ani o directiva europeana prin care succesiunea unei persoane se dezbate acolo unde a avut domiciliul / rezidenta, si exista definitia resedintei obisnuite a defunctului.