avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Activitate alina_ti

Activitate alina_ti

Buna seara !
Cesiunea unei marci sau o decizie a OSIM poate fi anulata de orice Tribunal din tara sau numai de Tribunalul din Bucuresti ?
Multumesc.
Multumesc ,sa inteleg ca un traducator autorizat de Ministerul Justitiei isi exercita meseria doar pe baza autorizatiei pe care o are si se inregistreaza la fisc ?
Poate o persoana fizica autorizata ,care are actv. principala 7430 ,activitati de traducere , sa faca si activitati de secretariat respectic codurile caen 8211 si 8219 sau una din ele ?
Multumesc
Buna ,
Mai precis vreau sa intreb pentru a infiinta societati comerciale ,ce cod CAEN trebuie ales de o societate ,ca activitate principala sau se poate trece lucrari de secretariat ?
Buna seara !
Va rog frumos daca poate sa ma lamureasca cineva :
-care este termenul de depunere al unui act constitutiv si hotarare aga de la data redactarii si semnarii lui sub semnatura privata la registrul comertului ?
-daca se coopteaza asociat nou de ce acte are nevoie /ex. cazier sau ?

Multumesc mult.
Buna !
Va rog frumos daca puteti sa ma lamuriti intr o problema si juridica si contabila .
Asociatul unei societati isi vinde partile sociale catre o alta persoana ,dat are de luat si o suma de bani din societate ca titlu de imprumut. Aceasta suma poate fi transferata in numele persoanei care cumpara partile sociale prin interpretarea
urmatoare ---eu Maria predau ACTIVUL si PASIVUL societatii iar eu IOANA preiau activul si pasivul societatii...sau mai este nevoie sa se mai adauge
...cesionez si suma cu care am imprumutat societatea...
Va rog lamuriti ma cum este corect .
Multumesc.
Multimesc,
Dar in contabilitate in contul 455 apare aceasta suma de creditare. Chiar daca asociatul care se va retrage declara acest lucru cum se poate stinge acest sold corect si din contabilitate ?
Asociatul unei societati si a vandut 60% din partile sociale cu titlu oneros unei alte persoane ssi urmeaza sa vanda si restul de 40%.S a constatat din actele contabile ca cel care a vandut creditase societatea cu 100 000 lei pentru ca a construit un spatiu comercial.
Cum se poate rezolva aceasta problema :poate cesiona asociatul care se va retrage aceasta creditare catre noul asociat si anume cum ?
Sau societatea sa vanda catre noul asociat acest spatiu pe persoana fizica pentru a face rost de lichiditati si sa inchida asfel creditatea care exista ,deoarece pentru restul de 40 % pe care urmeaza sa i cumpere al doilea asociat va trebui sa plateasca aproximativ aceasta suma si asftel s ar plati creditarea si ultimul act de vanzare parti sociale s ar face pentru o suma mai mica.
M ultumesc,
Multumesc.Dar profitul realizat sau dividentele pot fi executatae ?
Daca asociatul unei societati cu raspundere limitata are datorii la banci ca persoana fizica sau posibil ,datoria sa fie deja data unei firme de recuperari ,se poate ca acesti creditori sa recupereze datoriile de la societate sau sa i execute bunurile societatii ?Cum ar putea sa se protejeze in acest caz ,fiind un SRL?
Multumesc,
O seara cat mai placuta.