Buna ziua,
Care sunt prevederile legale privind pensionarea anticipata a cadrelor didactice? care sunt conditiile si penalizarile? Penalizarea este definitiva sau se anuleaza in momentul implinirii varstei de pensionare?
Multumesc!
Am incheiat un precontract de vanza-cumparare teren pentru o parcela de pamant si urmeaza sa se faca parcelarea. M-am lovit insa de urmatoarea problema.
Exista o parcela intiala de 5700 mp, cu front stradal de 19 m. A si B au cumparat impreuna 2000 mp, la strada, pe toata latimea parcelei. Pentru mine urmeaza sa fie parcelati 1000 mp, insa A si B sustin ca nu sunt obligati sa imi acorde drept de servitute.
Exista o declaratie la notar de la A si B, coproprietari, ca vor realiza un drum de acces pentru buna exploatare a parcelei descrise (- aici este identificata parcela lor, nu si cealalta din care se va desprinde parcela mea).
Topograful sustine ca nu imi poate parcela decat in baza unei declaratii de la A si B ca imi acorda drept de servitute.
A si B imi solicita sa achit o treime din pretul drumului, pe care ei l-au platit, astfel sa fim coproprietari pe suprafata de drum si sa am si eu acces la parcela mea.
Mentionez ca mai exista o cale de acces in celalat capat al parcelei, care nu imi este insa avantajos, neavand utilitati si nefiind ceea ce m-am inteles cu vanzatorul.
Ce optiuni am?
Multumesc pentru raspuns!
Cred ca am mentionat in plangere judecarea in lipsa. Din pacate, in privinta iinstiintarii nu stiu daca mai pot face ceva: termenul este pentru joi si am fost nevoita sa plec din localitate.
Credeti ca mai pot sa anunt in vreun fel? nu ma pot gandi acum decat la fax....
Buna ziua,
Am depus o plangere contraventionala impotriva unei amenzi pentru lipsa rovinieta primita pe numele meu, pentru un autoturism pe care il vandusem, dar pe care noul proprietar nu l-a radiat.
Este necesar sa ma prezint in instanta sau se va judeca in lipsa mea?
Ce as putea faca ca pe viitor sa nu mai primesc astfel de amenzi? Mentionez ca intre timp autoturismul a fost din nou vandut.
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu cadrul juridic aplicabil in cazul solicitarii de concesionare a unui teren pentru construirea uneii locuinte.
Mai concret, este vorba de un cadru didactic care isi desfasoara activitatea in mediul rural si a depus la Consiliul Local o solicitare pentru concesionarea unui teren in vederea construirii unei locuinte. Stiu ca au aparut modificari in statul cadrelor care permitea acordarea gratuita, dar suntem interesati si de concesionare.
Va multumesc anticipat pentru sprijin!
Buna ziua,
in baza recentei hotarari a CEJ, prin care s-a stabilit ca taxa este ilegala, nu se poate inmatricula o masina recent adusa fara a mai plati taxa?Ce sanse ar avea o cerere catre finante bazata pe hotararea CEJ?Mai ales ca statul pierde procese pe banda rulanta x-(
Buna ziua,
Am cumparat zilele trecute un autoturism din Germania si ne pregatim de inscrierea in Romania.
As dori un sfat/opinie, daca este mai bine sa platim taxa de poluare si ulterior sa incercam sa o recuperam, sau sa asteptam noua varianta pe care o "pregateste" Guvernul.
Numerele pe care le avem sunt valabile o luna.
Nu ne facem sperante ca nu va mai fi nevoie sa platim taxa, ci doar ca in noua varianta nu o vom mai putea recupera....Pe de alta parte, daca ar fi mai mica, in varianta nou, poate mai putem astepta si sa nu blocam banii.
Buna ziua,
Am cumparat zilele trecute un autoturism din Germania si ne pregatim de inscrierea in Romania.
As dori un sfat/opinie, daca este mai bine sa platim taxa de poluare si ulterior sa incercam sa o recuperam, sau sa asteptam noua varianta pe care o "pregateste" Guvernul.
Numerele pe care le avem sunt valabile o luna.
Nu ne facem sperante ca nu va mai fi nevoie sa platim taxa, ci doar ca in noua varianta nu o vom mai putea recupera....Pe de alta parte, daca ar fi mai mica, in varianta nou, poate mai putem astepta si sa nu blocam banii.
Inteleg cum se aplica legea, pentru cei nascuti dupa intrarea in vigoare. Mi s-ar parea insa discriminatoriu pentru copiii nascuti anterior, sa nu poata beneficia de acelasi tip de conturi, in care parintii sa poata vira cei 2%.
Pentru aceasta situatie as dori lamuriri.
Multumesc oricum, pentru raspuns.