avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Activitate cristina1975

Activitate cristina1975

Buna ziua! Ce drepturi la moștenire are soțul supraviețuitor, în cazul în care soția decedata avea proprietatea (locuință + teren) înainte de căsătorie. Specific ca ei au fost căsătoriți legal doar 2 ani, iar soția decedata are și o fata dintr-o alta căsnicie.
Buna ziua! In urma unei relații, mătușa mea a avut o fetita, dar la scurt timp după s-a despărțit de tatăl fetitei, iar după un an s-a căsătorit cu un bărbat împreună cu care a crescut fata timp de 8 ani. Acum mătușa mea a decedat, iar fata e foarte atașată de tatăl care a crescut-o. Specific ca tatăl biologic nu a mai cautat-o niciodată de când părinții s-au despărțit, ea fiind recunoscuta legal de el.. Ce e de făcut ca fetita sa rămână cu cine își dorește ea, pt ca pana la urma asta contează?! Ce drepturi are tatăl care a crescut-o? O poate obține tatăl biologic, dacă își cere drepturile în instanta? Dorința ei și a mamei sale, înainte sa moara, a fost ca fetita sa crească in familie, cu mătușa și verișoarele, care au fost mereu prezente in viata ei si tatăl care a crescut-o. Minora are 12 ani acum.
Buna ziua! Am cumpărat in 2013 un teren de 500 mp, după cumpărare am aflat ca acest teren este traversat de cablu electric pt a ajunge la contorul vecinului, un aranjament făcut între el si eon pt a cheltui mai putin si pt a nu mai plăti un stâlp de electricitate. De atunci, fiind vecini m-am tot rugat de vecinul meu sa-si rezolve problema, pt ca eu nu pot construi nimic pe acel teren, fiind împiedicată de acele cabluri electrice. Acum , când m-am hotărât sa merg la un avocat, vine cu un act parafat de un notar public, prin care fosta proprietara era de acord cu aceasta lucrare. Fosta proprietara susține ca ea nu a fost niciodată la notariat pt a semna asa ceva si ca este dispusa sa declare oriunde asa ceva. Ea susține ca doar i-a dat voie sa folosească curent de la ea, pt cateva lucrări, el neavând la momentul respectiv. Am făcut sesizare si la eon si mi s-a spus ca trebuie sa-i pun eu stâlp vecinului, pt ca eu am făcut sesizarea. Ce pot face ca vecinul sa-si ia cablul de pe terenul meu?
Bună dimineața! Lucrez într-un magazin și ieri am fost anunțate, eu si colega mea, ca din ianuarie inchid magazinul. Problema este ca vîr sa ne oblige sa ne dam noi demisia, în acest caz neavând dreptul la șomaj...Lucram de cate 5 ani la acest magazin si ni s-a spus ca nu au ce sa ne reproșeze, doar ca asa i-a sfătuit contabilă ca e mai bine. De ce fac acest lucru? Care este avantajul lor, daca demisionam noi?
Buna ziua!
Sunt in situatia in care trebuie sa cumpar doua terenuri egale de 750 mp.
Pentru unul platesc 5 €/mp,iar pt celalalt platesc 3€/mp.
Ca si cumparator m-am inteles cu ambii vanzatori sa platesc eu contractul de vanzare cumparare, iar dumnealor sa plateasca ce tine de cadastru.
Intrebarea mea este daca platesc aceiasi suma pt ambele contracte la notar sau daca este vreo diferenta avand in vedere faptul ca pentru un teren platesc 5€/mp iar pt celalalt platesc 3€/mp. Mulțumesc!
Discuție Divorț
Buna seara! In cazul unui divorț, cand este un copil minor de mijloc, daca tatăl nu se prezinta la proces si nici nu are un avocat( este plecat la munca in spatiul UE) ce se întâmplă? Poate să-și ceara drepturile asupra minorului, la intoarcerea in țară?
Buna ziua! Lucrez intr-un magazin si am adus de acasa un tel cu boxa pt a asculta radio. Specific ca magazinul nu este dotat cu nici un sistem audio pt muzica dar, domnii de " Asociatia pt drepturi de autor a compozitorilor" spun ca trebuie licenta. Este corect ce spun ei? Cei ce asculta muzica de pe tel in parc au licenta?!