avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters200284

Activitate ContSters200284

Pe cel mostenit legal nu aveti de ce sa-l instrainati. Este o exceptie privind terenurile mostenite legal.
La celelalte intrebari nu va pot da un raspuns concret momentan.
Răspuns la discuția Cum se desfiinteaza un srl ?
Sunt trei etape: dizolvare, lichidare si radiere.
Daca asociatii se inteleg asupra impartirii patrimoniului dupa dizolvare, lichidarea poate fi facuta fara numire de lichidator (acesta ar fi un cost suplimentar, iar procedura ar fi ingreunata).
Toate operatiunile se fac prin Registrul Comertului. Gasiti pe pagina lor de internet, la sectiunea formalitati, ghidurile cu ceea ce trebuie facut pentru fiecare etapa.
Răspuns la discuția Plingeri mincinoase
E bine daca acuzatiile nu pot fi sustinute. Deocamdata aveti un avantaj. Parerea mea este sa nu continuati cu plangerile numai ca razbunare, ci sa discutati cu persoanele respective, chiar la politie, si sa le propuneti sa va retrageti reciproc plangerile penale, in schimbul normalizarii situatiei (sa nu va mai agreseze etc.).
Puteti face plangere impotriva cui doriti si puteti face cate plangeri doriti, dar, in situatia pe care ati descris-o si in celalalt topic, eu cred ca nu veti face altceva decat sa creati un cerc vicios si sa va pierdeti timpul pe la politie.
In concluzie, cred ca ar fi bine sa profitati de avantaj si sa va rezolvati problema.
Răspuns la discuția cum se face partajul
Probabil ca nu se va imparti 50-50 daca va face proba ca nu ati contribuit financiar, dar o cota veti avea daca bunul a fost cumparat in perioada casatoriei. Cota se va stabili de catre instanta.
Răspuns la discuția Masina ridicata de primarie
Potrivit Legii nr. 421/2002, primaria are dreptul sa ridice doua categorii de autovehicule: cele fara stapan si cele abandonate.
Mie nu mi-e clar cum a fost declarat al dumneavoastra, pentru ca s-ar incadra in ambele categorii, iar aceasta este important pentru ca modalitatea de recuperare este diferita:
- auto fara stapan - proprietarul sau detinatorul legal se prezinta la primarie si face dovada ca detine vehiculul in mod legal, ca au fost platite toate taxele, tarifele si cheltuielile cu transportul si depozitarea (trebuie revendicat in 30 de zile de la data la care a fost declarat abandonat si publicata decizia in MO, altfel trece in proprietatea statului);
- auto abandonat - vehiculul trece in proprietatea statului in termen de 10 zile dupa transmiterea catre proprietar a somatiei de ridicare de pe domeniul public; dispozitia primarului ramane fara obiect daca proprietarul sau detinatorul legal se prezinta pentru ridicarea vehiculului pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti, dar bunul se restituie numai daca este platita o amenda de 2000 de lei.

Gasiti dispozitiile care va intereseaza in Legea nr. 421/2002 si in Norma metodologica din 06.02.2003 de aplicare a legii respective.

Sper sa va fie de folos raspunsul, cu toate ca daca vroiati sa o valorificati la Remat, s-a cam dus profitul...
Răspuns la discuția lipsire de libertate?lamuriri
Plangerea se poate depune la parchet, iar cei de acolo sunt obligati sa va ia in seama. Cititi art. 222 Cod procedura penala pentru a vedea ce mentiuni trebuie sa contina plangerea.

Legat de HCL, incalcarea dispozitiilor prevazute acolo constituie raspundere disciplinara. Puteti face o reclamatie la regia de transport respectiva impotriva controlorilor care v-au agresat (incalca lit. c si d din articolul citat de dumneavoastra).
Răspuns la discuția lipsire de libertate?lamuriri
Ceea ce descrieti dumneavoastra s-ar incadra la infractiunea de lipsire de libertate in mod ilegal. Puteti face o plangere penala impotriva persoanelor respective.

Pe de alta parte, savarsirea infractiunii va fi greu de probat daca nu aveti martori care sa sustina ceea ce sustineti si dumneavoastra.
Răspuns la discuția plangere penala pentru injurii
Buna ziua,

Atat insulta (art. 205 Cod penal), cat si calomnia (art. 206 C. pen.) se pedepsesc numai cu amenda (penala insa si va aparea in cazier). Pentru ambele infractiuni, actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate, care trebuie depusa in termen de 2 luni de la data cunoasterii faptuitorului.

Va recomand totusi sa cititi prevederile art. 206 C. pen. si sa vedeti daca faptele pot fi incadrate la infractiunea de calomnie.
Răspuns la discuția inchidere SRL
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru inchidere, mergeti la Registrul Comertului cu o decizie de dizolvare si lichidare voluntara. Costul este putin peste 100 de lei.

La cel putin 30 de zile dupa publicarea deciziei de dizolvare in Monitorul oficial, mergeti iar la Registrul Comertului cu o cerere de radiere. Costul este in jur de 250 de lei.

Gasiti aici toate actele necesare: [ link extern ]